Med.Over.Net

Obporodno obdobje

Odgovarjajo: mag. Radmila Pavlovič, dipl. psih. • dr. Zalka Drglin, svetovalka • Jasna Dolamič Gričar, družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok

Porod spremlja veliko sreče in tudi stisk. Izmenjajte izkušnje in se posvetujte s strokovnjaki o porodu, dojenju, skrbi za novorojenčka, čustveni izčrpanosti ...

mag. Radmila Pavlovič , dipl. psih.

Radmila Pavlovič

dr. Zalka Drglin , svetovalka

Zalka

Jasna Dolamič Gričar , družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok

Jasna Dolamič Gričar

Vzpostavitev dojenja, doj. star 1 mesec

Default avatar

Pupa33

Pozdravljeni,
Imam 1 mesec staro dojencico (3100g ob roj., 3950g pri 1 mesc.; rojena s carskim r.). Ze v bolnisnici so dajali dodatek, doma smo se isto naprej podojile (pojefla okoli 50-60ml) nato se dodatek 30-50ml. Edin problem je bil da je takoj zaspala in s jo budila skoz med dojenjem, tako da je trajalo tudi 1 uro. 3 dni nazaj pa je kar naenkrat zacela na dojki vlecit kot bi imela flasko, pozirala velike kolicine zraka zraven, zaletavalo se ji je in nepravilno je prijela dojko. Tudi ce jo je pravilno, jo je spustila in zagrabila na koncu.Zacela se je tudi dreti in odmikati od dojke.
Kako naj vzpostavim nazaj dojenje in SAMO dojenje? Sedaj si mleko crpam in ji dajem 70-80 ml na 4 ure plus dodatek. Kaj naj naredim ko se zacne dreti? Nosim, pomirim? Ji dam dudo, da se pomiri?
Rada bi dala flasko stran, a se bojim kako bo in koliko casa bo trajalo dretje. Imam namrec se enega otroka in moza v nocni smeni.
Hvala, lp