Med.Over.Net

Obporodno obdobje

Odgovarjajo: mag. Radmila Pavlovič, dipl. psih. • dr. Zalka Drglin, svetovalka

Porod spremlja veliko sreče in tudi stisk. Izmenjajte izkušnje in se posvetujte s strokovnjaki o porodu, dojenju, skrbi za novorojenčka, čustveni izčrpanosti ...

mag. Radmila Pavlovič , dipl. psih.

Radmila Pavlovič

dr. Zalka Drglin , svetovalka

Zalka

Krči med dojenjem

Default avatar

Mojcata

Pozdravljeni,
imam skoraj 5 mesecev starega fantka, tezkega ca.7 kg, ki je polno dojen. Do sedaj je s tezo v redu napredoval. Ima pa ze od rojstva velike prebavne tezave. Najprej je kar obilno polival/bruhal, zato sem zdaj ze dobra 2 meseca na dieti brez mleka in mlecnih izdelkov. Bruhanje se je nekoliko umirilo, nato se je pojavilo zelo redko zeleno, vcasih sluzasto blato. Blato je zadnje case postalo rumeno in malo gostejse. So se pa zdaj pojavili mocni krci med dojenjem. Krci se pojavijo kmalu po tem, ko naredi nekaj pozirkov. Potem ga zacne mocno zvijati in krici. Spusti dojko, ki se ni prazna (velikokrat se tece ven mleko). Potem spet poskusi, ker se ni sit, pa ne more naprej piti, ker ga prevec boli. Vcasih podre kupcek in se pokaka in to malo pomaga, velikokrat pa ne. Potem se nekaj casa cvili in jamra, velio ga nosimo in zibamo. Ce ni kakal, potem vcasih med nosenjem bruhne.. Ko se malo umiri in zopet zacuti lakoto (0,5 - 1 ure), se zgodba ponovi. Zelo malo casa je buden in dobre volje..
Ponoci krcev ni. Lepo popije (prej se je zbujal na 3-4ure, zadnjih 10bdni pa se zbuja na 1.5-2uri), proti jutru, tj. okrog 5-6h pa se krci spet pojavijo. Potem do 9-10h joka in cvili, veckrat po malo se doji, nato ves utrujen zaspi za 2-3 ure..
Pred ca.2 mesecema je bil tudi na pediatricni kliniki kjer so mu naredili UZ trebuha in je bilo vse ok. Testi za alergijo na KM in jajca so tudi bili negativni.
Ker od zdravnikov nisem prejela ustreznih odgovorov, sem ga peljala se na bioresonanco. Ugotovljena je bila tuberkulinska miazma, zelo mocen odziv imunskega sistema na cepljenje (do sedaj je bil 1x ceplen, 2.cepljenje prestavljeno zaradi zelene driske) in se en enocelicni zajedalec (pozabila ime), ki naj bi povzrocal bolecine v crevesju.
Kaj lahko naredim, da mojega fantka ne bodo vec mucili krci in se bo lahko do sitega najedel?
V naprej hvala za odgovor, Mojca