Med.Over.Net

Obporodno obdobje

Odgovarjajo: mag. Radmila Pavlovič, dipl. psih. • dr. Zalka Drglin, svetovalka

Porod spremlja veliko sreče in tudi stisk. Izmenjajte izkušnje in se posvetujte s strokovnjaki o porodu, dojenju, skrbi za novorojenčka, čustveni izčrpanosti ...

mag. Radmila Pavlovič , dipl. psih.

Radmila Pavlovič

dr. Zalka Drglin , svetovalka

Zalka

Vnetje dojk in kri v blatu novorojenčka

Default avatar

Tadejja

Pozdravljeni,

že 20 dni se mi vleče neke vrste vnetje desne dojke. Do prvega zastoja mleka je prišlo zaradi nepravilnega dojenja (ponoči sem bila prelena, da bi se prestavila na drug bok in sem dojila, tako da je bila vsa moja teža na desni dojki).
Nato sem imela po kakšnem tednu dva obupno boleča dneva (celotna dojka me je bolela ob dotiku, vroče, hladno, tudi brez dotikanja, dojenje je bilo kot sol na rano). Potem sem začela masirati dojko, jo greti, "akrobatsko" sem dojila z vseh strani (kar ni bilo optimalno, ker se je potem "nežnejša" stran bradavice razbolela), počivala, ročno iztiskala mleko.
V vsem času nisem dobila vročine, prav tako se z zunanje strani ne vidi nobene spremembe (kar naj bi bilo značilno za mastitis, če se ne motim?).
Najhujša bolečina je minila, vendar me še vedno boli dojka, tako da dnevno vzamem paracetamol, utrujena sem, glava ma boli (ne ves čas, v valovih). Dojenje je prvih nekaj potegov boleče, potem bolečina večinoma popusti.
Danes (obakrat ko je kakal) pa sem opazila v blatu dojenčka (3m) črne nitke in pikice. Na forumu sem nekje le na hitro zasledila, da je to lahko posledica mojega vnetja. Več o tem pa nisem našla. Drugače se polno doji, lepo napreduje, vetrovi ga dajejo že od začetka, ker ima težave s podiranjem kupčkov in hkrati zelo poliva. Cepljen (rota in davica&co) je bil 10dni nazaj. Sama nisem na nobeni dieti in jem vse, ker do sedaj ni bilo nobenih težav (to pravim zaradi možnosti alergije na mleko).

Mora kdo od naju k dr? Če ja, kdo prvi?

Lep pozdrav