Med.Over.Net

Obporodno obdobje

Odgovarjajo: mag. Radmila Pavlovič, dipl. psih. • dr. Zalka Drglin, svetovalka

Porod spremlja veliko sreče in tudi stisk. Izmenjajte izkušnje in se posvetujte s strokovnjaki o porodu, dojenju, skrbi za novorojenčka, čustveni izčrpanosti ...

mag. Radmila Pavlovič , dipl. psih.

Radmila Pavlovič

dr. Zalka Drglin , svetovalka

Zalka

Dojenje, spanje in vrtec

Default avatar

Lyuna

Pozdravljeni,

Na vas se obračam, ker potrebujem pomoč kako odvaditi 16. mesečno hčerko od dojenja preden zaspi. Dojim jo dopoldne, ko gre spat, zvečer preden zaspi, ponoči se mi še vedno zbuja na 2 uri in želi dojko. Naj povem, da že od rojstva dude noče, prav tako ne stekleničke.Čez mesec dni bo šla v vrtec, ker pričnem z delom in bi jo rada navadila, da zaspi brez dojenja. Bolj kot ne, je sedaj dojenje za njo crtanje, jaz pa sem neprespana in utrujena, saj se zbudim tudi do 5x na noč.
Poiskušam tudi, da jo zvečer podojim, potem pa, ko se hoče na dojki samo crtati, jo odstavim. Seveda je jok, včasih mi zaspi sama, včasih ji moram spet ponuditi dojko, ker neumorno joka. Pa še v bloku živimo, tako da vedno popustim. Dopoldne mi pa brez dojke sploh ne zaspi in je nato budna do večera, posledično, ker je utrujena, pa pride sitkana in ne ve kaj jo muči.
Ali je bolje zanjo, da jo odvadim dojenja v celoti preden gre v vrtec ali je bolje da vztrajam z dojenjem in se bo že v vrtcu naučila zaspati brez dojenja? Kar me skrbi je, da bi bil to zanjo prevelik šok in bi ji rada to nekako omilila.

Lep pozdrav!