Med.Over.Net

Obporodno obdobje

Odgovarjajo: mag. Radmila Pavlovič, dipl. psih. • dr. Zalka Drglin, svetovalka • Nina Radin

Porod spremlja veliko sreče in tudi stisk. Izmenjajte izkušnje in se posvetujte s strokovnjaki o porodu, dojenju, skrbi za novorojenčka, čustveni izčrpanosti ...

mag. Radmila Pavlovič , dipl. psih.

Radmila Pavlovič

dr. Zalka Drglin , svetovalka

Zalka

Nina Radin

NinaRadin

Dojenček noče sesati na eni dojki

Default avatar

ZaLa_25

Spoštovani

Imam 25 dni staro punčko. Začeli sva se dojiti že v porodnišnici, dobivala je tudi manjšo mero dodatka, po prihodu domov ( po 3 dneh) pa je dojenje lepo steklo.

Težava se je začela pred nekaj dnevi. Ko jo začnem dojiti sprva lepo je, ni važno na kateri strani ( na eni dojki imam nastavek zaradi močno vdrte bradavice), nato pa na dojki kjer dojim brez nastavka ne prime več. Odpira usta in ima bradavico lepo nastavljeno vendar enostavno ne zagrabi. Vmes je zelo sitna, joka, krili z rokami, na momente začne sesati vendar le za kratek čas, nato se vse ponovi. Na drugi dojki kjer je nastavek se večinoma lepo doji, vmes pa se pojavi isto obnašanje. Mleka imam sicer ogromno.

Vem, da ni težava v nastavljanju dojke saj je do sedaj vse lepo potekalo. Je pa res, da ji vmes ko lovi bradavico mleko teče po licu ker ga imam enostavno toliko, da teče v potokih. Jo morda to toliko moti? Ker pri nastavku teh težav ni ker se mleko "nabira" v cuclju.

Hvala za vsak nasvet
Zala
cron