Forum: Obporodno obdobje

Porod spremlja veliko sreče in tudi stisk. Izmenjajte izkušnje in se posvetujte s strokovnjaki o porodu, dojenju, skrbi za novorojenčka, čustveni izčrpanosti ...

Poporodna depresija

Odgovori Nova tema
Default avatar AnjaKo81 24 Feb 2017 21:12

Pozdravljeni,

marsikatera mamica se po porodu počuti nemočno, žalostno, tudi obupano. Velikega pomena je pri tem podpora izvirne družina in partnerja. Ker v sklopu doktorske naloge raziskujem poporodno depresijo, vas prosim za največ 10 minut vašega časa.
S svojimi odgovori boste pripomogli k večjemu razumevanju poporodne depresije in posledično razvoju preventive.

https://www.1ka.si/a/118208

Hvala lepa,
Anja

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Ajna2 8 Jun 2017 15:44

Vse, ki ste imele pred- in poporodno depresijo me zanima kje in kako ste se zdravile? Same, samoplačniško, pri specialistih? Kakšne terapije ste imele? Ste se zdravile s tabletami? Kdaj ste začele z zdravljenjem?

Pri 1. otroku sem dobila poporodno depresijo, ki sem jo nekako sama uspela prebrodit. Zdaj sem 2. noseča (načrtovano). Začelo se mi je dogajati, da to obžalujem, saj se bojim vsega kar me čaka. Zjutraj se zbudim v upanju, da je vse skupaj nočna mora.

Na partnerja ne morem računati, da bi mi bil v kakršno koli oporo – ne čustveno, ne finančno, niti na pogovor, da bi me poslušal. S prijateljicami od 1. depresije praktično nimam nobenih stikov več.

Ne želim nasvetov v stilu 'baba zmešana sama si si kriva'. Zavedam se, da brez strokovne pomoči tokrat ne bo šlo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh