Med.Over.Net

Obporodno obdobje

Odgovarjajo: mag. Radmila Pavlovič, dipl. psih. • dr. Zalka Drglin, svetovalka • Nina Radin

Porod spremlja veliko sreče in tudi stisk. Izmenjajte izkušnje in se posvetujte s strokovnjaki o porodu, dojenju, skrbi za novorojenčka, čustveni izčrpanosti ...

mag. Radmila Pavlovič , dipl. psih.

Radmila Pavlovič

dr. Zalka Drglin , svetovalka

Zalka

Nina Radin

NinaRadin

Dojenje z AM

Default avatar

Katarina1984

Pozdravljeni, imam 6 dni staro novorojencico, ki je ze na AM in imamo celo zmedo z dojenjem. Ze drugi dan so ji v p dajali AM in dudo, ker je non stop jokaka, po podoju, pred podojem itd. Jaz sem celo drugo noc kolapsirala (tresavica zaradi utrujenosti) in so mi malcico cez noc odpeljali. Tam so ji dalo ponoci AM. Nasl dan so me prepricali da ji dodajam obcasno AM ker zaradi izcrpanosti nimam dovolj mleka. Na podoj je dobila pri eni dojki 10ml, pri drugi nic. AM smo dodajali in pa zvecer. Zadnji dan pri odhodu nisem hotela dodajati, sem samo dojila. Naceloma je bilo ok, do vecera, zvecer pa ni hotela zaspati po podoju. Jok dokler ji nismo dali AM in potem je spala 4h. V pet je prisla patronazna in mi rekla da naj kar po vsakem podoju 30ml.AM. v pet smo to poceli in je spala vsakic po 2-3h in celo noc. Samo.sem vseeno v sob zelela samo dojiti in izkljucit AM. Dopoldne je bilo super, po podoju spala 1,5h oz po enem celo 2,5h. Popoldne pa ni nic zaspala. Ni bila sitna, samo pac po podojih ni spala ampak po celo uro gledala in cuzala dudo. Zvecer pa kaos. Tok utrujena on lacna. Je zmazala AM dvakrat v razmaku 2h. No potem je zaspala in spala 2h. Ko smo se nasl potem podojile je AM zavrnila in spala 3,5h. Danes zjutraj po podoju pa sem ji dala AM. Sedaj pa ne vem kako naprej. Upostevat patronazno in dodajat AM ali dojit. Samo pri dojenju je tezava da ocitno.ne dobi dovolj ker je proti veceru cisto razdrazena.
Pa tudi zanima me ali je nujno da vedno po hranjenju zaspi? Je dovolj da lezi mirna, spokojna, in pac gleda naokoli?
Default avatar

Miskamaska

Nisem svetovalka, ampak mama s podobno izkusnjo. Tudi jaz na zacetku nisem imela dovolj mleka, ocitno so moje dojke z zamudo dohitevale povprasevanje. Po 2 tednih dodajanja po flaski sem nabavila medela sistem za dohranjevanje in dodajala samo po tem. Dojke so bile tako stimulirane tudi ko je pil.dodatek, izognila sem se sesalni zmedi. Pocasi sem iz 3 dodatkov/dan prisla samo se na vecernega in potem tudi tega ukinila. Je nekaj dela s tem, ampak se je splacalo. Ce bi dodajala po flaski bi kmalu bilo konec z dojenjem. Srecno!