Med.Over.Net

Hujšanje

8 urna dieta

Default avatar

luna23

Na internetu sem zasledila dieto, ki se imenuje 8 urna dieta, gre se da se 8 ur dnevno prehranjuješ 16 ur pa postiš, shujšalo se naj bi do 4,5 kg ze prvi teden, potem verjetno malo bol počasi. Sama sem se odločila, da od danes naprej poizkusim to zadevo, vagala se bom pa kar usako jutro sproti, da bom imela nekako motivacijo za naprej. Se mi katera pridruzi ?
Default avatar

ziva1234

A lahko poveš kj več o tej dieti? Kaj se je naprimer?
Default avatar

ziva1234

Zgleda kr super zadeva tko da js se ti od jutri naprej pridružujem :) za dons je itak že končanih 8ur :D
Default avatar

inter.fast.

Pred leti sem ze začela tako prehranjevati, sedaj pa jem samo enkrat na dan. Počutje? Izvrstno.
Default avatar

ziva1234

inter.fast. je napisal/a:
Mene pa zanima, koliko kg si izgubila ko si se začela s tem prehranjevanjem?
Default avatar

bajska

Živjo!
Prosila bi vas za mnenje. Med tednom vstajam ob 5:45 in imam nekje od 6:30 do 7.00 zajtrk (doma).
Če preračunam naj bi to pomenilo, da neham jesti najkasneje ob 15.00. Strah me je, da bi bila potem zvečer preveč lačna in ne bi zdržala. Kaj mi svetujete, naj potem prestavim zajtrk na 9/10 uro dopoldan? Verjetno bom zjutraj lažje malo dalj časa zdržala brez hrane kot pa odšla zvečer z lakoto spat.
Hvala za mnenja in nasvete :)
LP
Default avatar

inter.fast.

ziva1234 je napisal/a:
Ne veliko, ker sem vseeno še preveč kalorij zaužila :)
Default avatar

Luna23

Ziva super potem sva ze dve, jaz sem danes zauzila zajtk ob 9h in se prehranjevala do 16h, potem pa tako nisem bila vec lacna, lahko pa vam tudi iz lastnih izkusenj povem,da sem na ta nacin ze nekoc shujsala in moram vam povedati, da sem shujsala po 2kg na teden, potem pa sem kar nek klik dobila v glavo in zacela jesti samo enkrat dnevno zaradi katerega se mi je metabolizem upocasnil, poleti sem ze zdrzala samo 1x dnevno jesti, pozimi pa ne in zato sem se tudi zredila nazaj:| ker vem da ta dieta deluje se jo tudi ponovno lotujem, vam pa vseeno predlagam da imate na vsake 3 ure obroke, ti obroki pa naj imajo nekje po 300 kalorij, ker ravno toliko jih telo lahko prebavi v 3h urah do naslednjega obroka, ce boste tako jedle boste se useeno zauzile dovolj kalorij da ne boste hujsale v misicno maso ter se metabolizem ne bo upocasnil.

Bajska zate pa priporocam da kasneje zajtrkujes, ter tako stvar ki te nasiti za dalj casa in zvecer ne bos toliko lacna, pij veliko vode ker ta nasiti, meni pomaga tudi radenska,ker mehurcki nekako napihnejo zelodc in lakota izgine, ce pa bos se vseeno lacna pa mislim da ce bos pojedla nekaj beljakovinskega, denimo tuno, jogurt, skuta bo rezultat se vedno enak, ker beljakovine so hitro prebavljive...
Default avatar

ziva1234

Luna jaz komaj čakam, da jutri poskusim :). Mislim, da mi bo ta način uspel. Zajtrk sem planirala nekje okoli 9-10 ure tako da lahko jem do 17-18 ure.Glede kalorij mi je pa super ker si že tako vsak dan pišem dnevnik porabe in vse kar pojem napišem notri, vključno z količino in okvirnimi kalorijami. Jutri je tako ali tako moj dan za tehtanje, potem pa bomo videli kako bo po enem tednu. Ceprav je bil moj cilj 1kg na teden me veseli da si ti shujšala tudi po 2kg na teden.
Zdaj pa počasi spat.
Bajska, a se nama boš tudi ti pridružila?

Lahko noč vsem.
Default avatar

Morski galeb

Luna23 je napisal/a:
"ker beljakovine so hitro prebavljive....". A je ta trditev od včeraj:-))
Default avatar

luna23

Morski galeb, mišljeno je bilo lazje prebavljive plus tega so tudi dobre za regeneracijo mišic ane =)

Ziva super, sigurno ti bo uspelo. Kolega ze 3 tedne hujša po tej dieti pa mi je povedal,da mu je fajn in da točno usak teden shujša po en kilogram, je pa pomoje tudi odvisno od človeka do človeka, ter kako hiter metabolizem imaš. Koliko pa si zelis shujšati ?
Default avatar

ziva1234

luna23 je napisal/a:
Jaz sem si letos razdelila na 3mesečne plane. Sicer po vseh zdravstevih trditvah bi mogla shujšat več od mojga cilja oziroma plana,trenutno imam do aprila namen zgubiti vsaj 8kg ali več. Drugače pa je moj cilj zgubit nekje 20-25kg ampak to ni pogojeno z trajanjem. Vztrajati mislim dokler ne dosežem tega cilja(pa seveda tud pol jest podobn k do zdaj)
Default avatar

luna23

Ziva meni je uspelo par let nazaj shujšat v cca 4 mescih 20 kg, pa se potem nisem zredila nazaj, vedno je bilo + 5 poleti -5 kg...tako da vrjemi da z voljo in vztrajnostjo se vse da, jaz sem takrat mesečno zgubila 5 kilogramov in tako use skupaj 20, sedaj pa imam namen 10 zgubit ker sem imela preveč depresivnih obdobji in kilogrami so kar rastli :( ampak bomo ze
Default avatar

ziva1234

to je pa super slišat! Res.. Jaz sem pa avgusta začela z hojo, tekom, kolesarjenjem, odbojko(to igram že tretje leto enkrat na teden)... potem pa sem si sredi novembra zvila gleženj oziroma sem si razrahljala vezi do take mere da ga sedaj lahko premikam kakšnih 30% manj kot prej.Morem pa povedat, da je bila zdravnica na urgenci izredno "prijazna" in me je najprej vprašala kolk kg mam :S ampak kljub temu vsak dan hodim. Je pa res da sem mela 2meseca strogega mirovanja in mi kg čudežno niso šle gor :D.
Default avatar

bajska

Dobro jutro,
Ja, tudi jaz se pridružujem. Danes zjutraj sem se stehtala in pri mojih 160cm imam 82kg. Tudi moj cilj je izgubiti 20-25kg v neomejenem času. Seveda pa bom zelo vesela če izgubim že 10kg. Napisala sem v neomejenem času, pa vendar imamo aprila praznovanje abrahama naše mami in potem v juniju še 2 pomembna dogodka v poletnih mesecih pa seveda tudi morje. Ne, ne bom hujšala samo zaradi teh dogodkov ampak zase, ker vem da imam kar nekaj kg preveč in to ni dobro za moje zdravje. Zajtrka danes še nisem imela in tudi lačna še nisem, kar je dobro :D. Luna23 hvala za odgovor. Dejmo punce, pokažmo tem prekletim kilcam, da se lahko od njih tudi poslovimo in to s takim slovesom brez solz.... no ja edino če so solze sreče :D Meni se že trga, upam, da bo ta pozitiva ostala še nekaj prihodnjih mesecev.
LP
Default avatar

luna23

Bajska, me veseli da si se odločila da se nama pridruzis, skupaj nam bo gotovo uspelo, saj se bomo motivirale, vedno pravijo da shujšat ni tako tezko če se odločiš in imaš voljo, tezje je tezo potem obdrzat! Ampak mi se ne bomo dale, do poletja mislim da imaš kar dosti časa še da shujšaš če boš pridna po 5 kilogramov na mesec, če bi recimo shujšala vsak teden po kilogram, bi bila do poletja ze pri zeljeni kilazi. Jaz sem se tehtala včerja, na svojih 170 cm imam 73 kg, najbolje sem se počutila, ko sem jih imela 57, vendar tudi pri 63 kilogramih mi ni nič mankalo, tudi vsi okoli so mi govorili, da sem pri 57 čisto presuha in brez oblin, pri 63 pa sem imela lepe obline tako kot se za vsako normalno punco spodobi, tako da ciljam do 63 kilogramov. Kdaj se bom spet stehtala pa po občutku, ko me bo zamikal, bolj kot kile mi je pomemben izgled, saj se na njem včasih prej pokaze kakor na kilazi.
Default avatar

bajska

Kaj ko bi pisale kaj pojemo čez dan, tako da bi se malo popravljale in imele nek pregled nad prehrano.
Samo potem boste morale biti kar precej hude, ker bajska rada greši in to pogosto :D
Default avatar

ziva1234

Hehe, bajska jaz si za vsak dan sproti pišem kaj pojem, količino in pripližno koliko kalorij zaužijem. pazim edino da te ne presegajo izračuna dnevne porabe kalorij (če bi cel dan ležala). včasih se čudim, da pojem zelo veliko pa s kalorijami pridem tam nekje do 1500. včasih pa poješ bolj malo pa takrat pride isto :P
Oh do poletja bomo zmogle. Ni važno koliko na teden, važno je da vztrajamo ;)
Default avatar

bajska

Dobro jutro!
Danes je tehtnica pokazala 81,8kg kar pomeni 20dag manj od včeraj, kar je več kot odlično, ker se za večerjo pojedla malo pice :D Vesela sem, da je nisem pojedla veliko kot ponavadi.