Med.Over.Net

Hujšanje

8 urna dieta

Default avatar

mojster hujanja

A ste tu gor res vsi malce potegnjeni-oprostite prosim. Ampak tako se ne hujša. Hujša še s spremembo življenja, to je spremenimo prehrano in gibanje. če koga zanima mu rade volje svetujem-seveda zastonj.
Rezultat zagotovljen pri vseh ljudjeh, a vedeti je potrebno, da bo pred nirvano potrebno mučenje.
Lp!
Default avatar

Juicy 37

Pozdravček vsem. Ped nekaj dnevi sem šla na to dieto in mi gre dobro. Shujšala sem že 1 kg. Imam krizo popoldan vendar lakoto tešim tako, da pijem čaj ali pa kavico.
Default avatar

Fitneser

Ta dieta je krepka neumnost, bazira pa na napačnem mišljenju, da obstajajo deli dneva, ko telo kalorije kuri in ko jih skladišči.

To je pa še večja neumnost. Telo kalorije kuri VEDNO (!!!!!!!!!!!). Skladišči jih, ko je energije v telesu preveč. S to 8 urno dieto dosežete le kontra učinek! Če je telo že 12 ur brez hrane, nastopi obdobje stradanja. Človeško telo je pa izjemno prilagodljiv organizem in se na manjko energije prilagodi z upočasnjevanjem metabolizma. To pa pripelje do večjega skladiščenja energije - telesne maščobe. Verjamem, da na začetku teža izjemno hitro pada, ampak ne na račun maščobe, temveč na račun mišic, vode in glikogenskih rezerv. Sem prepričan, da je končni rezultat te diete manjša telesna teža, ampak na račun mišic. Maščobe je v končni fazi več kot na začetku.

Za žensko:
3-krat tedensko fitnes
3-krat tedensko aerobna vadba
1 dan tedensko počitek

1600 kCal, makro hranila v razmerju 1:1:1, to je recimo 120 g beljakovin, 160 gramov hidratov in 80 gramov maščob. Na ta način se shujša pravilno in za celo življenje. Diete so neumnosti, potrebno je spremenit življenski slog.
Default avatar

Fitneser

Če kdo potrebuje nasvet glede hujšanja, naj pusti mail, pa vam odgovorim. :)
Default avatar

Just me

Hey vsem! Tudi jaz bom probala z tole dieto, imam 88kg, velika sem 172cm in zato bom probala s tem. Verjamem, da je od vseh diet ta najbolj v redu in, da mi končno uspe. Danes sem začela, kako bo, vam sporočim.
Imam eno vprašanje - kaj jeste med dieto? Piše, da se lahko je vse, toda v to ne verjamem najbolj, ne zveni najbolj logično. Jaz bom probala jesti manj kalorično hrano, čeprav sem danes zauzila preveč kalorij.
Upam, da nam skupaj uspe in da se (končno) znebimo teh odvečnih kilogramov. :)
Default avatar

GoranP

Fitneser je napisal/a:
Naj te popravim. Telo kalorije vedno kuri, ob večjem naporu jih pokuri več, ob manjšem pa manj, oz toliko, da tečejo ostali procesi. Ščitnica se odzove na nižji vnos po približno treh dneh (3x24 = 72ur). Z dodano telovadbo in primernim vnosom (hidratov ali maščob ter predvsem beljakovin) med dnevi, bo telo poskušalo črpati energijo večinoma iz zalog.

Lp
Default avatar

Tattoo

Taka cyber opora in podpora je zlata vredna.
Se bolje pa je, ce popokas frendico, sosedo, soseda, kogarkoli... da gre s tabo ven na zrak. Na sprehod. Tko se zamotis in ne delas prekrskov.

Pa se neki: samo zacet je treba. In cez samo par dni ni vec pregresnih krogovih misli.
Default avatar

Nathy

Ojla,

Je še kdo, ki se drži 8-urne diete?
Jaz sem začela ravno prejšnji torek pa bi bilo super, če je še kdo tak da se malo spodbujamo :)
Default avatar

MayaM

Nathy je napisal/a:

Živjo!
Ne morem verjeti, kaj se mi je zgodilo. Prejle, kot že ničkolikokrat do zdaj, delam plane za hujšanje in se spomnim, da sem enkrat nekje prebrala nekaj o tej 8-urni dieti. Odprem forum, da bi napisala vprašanje ... in glej! Na prvem mestu vidim te zapise!
Odlično! Greva?
Jaz sem sicer danes zajtrkovala ob 7.30, zdajle torej nič več. Si bom prestavila zajtrk na 9.00 ali 10.00, in potem takole popoldne končala.
Imam 172cm in grozljivih 82 kg. Imela sem nekih 65, pred štirimi leti pa doživela hud šok ob smrti bližnjega in zdaj je, kar je. Počutim se grozno.
Srečno!
Default avatar

Nathy

Živjo,

koliko časa pa že vztrajaš na tej dieti?
Si pa zgodnja z zajtrkom, jaz zajtrkujem šele med 10-11.uro.
Imava pa podobno situacijo s kilogrami, jaz sem visoka 174cm in pri tehtanju v ponedeljek 31.3. sem imela 86,6kg :( Potem začela s to dieto v torek in na tehtanju v petek sem imela 85kg :) Jutri se spet tehtam in potem poročam :)
Kaj pa telovadba? Si jo tudi vključila?
Default avatar

MayaM

Živjo!
Nisem še na dieti, zato pa sem tudi pogledala na ta forum, če katera kaj piše o tej 8- urni dieti.
Zajtrk je meni nujen, vstajam okrog 7.00 in zato zajtrkujem čimprej. Vendar pa bi težko zdržala potem že od 16.00 do jutra brez hrane, takonda si ga bom prestavila na kasneje, to bom zdržala.
Glede gibanja je tako - vse življenje sem v bistvu aktivna, tečem, fitnes in podobno, vendar imam občasne krize in tako je tudi sedaj. Od decembra ne počnem nič. Čakam, da me spet prime.
Sem pa zaradi kg kar obupana. Stara sem pa 49.
Default avatar

Nathy

Ojla :)

MayaM si že začela z dieto?
Jaz se v večino dni držim, se pa zgodi kakšen dan ko pač ne gre ampak je pa vedno lažje.
Zdaj imam ravno PMS tako da se tehtnici na veliko izogibam in planiram tehtanje komaj čez kakšen teden.
Default avatar

MayaM

Živjo!
Eh, bolj tako tako mi gre. V ponedeljek smo še nekaj praznovali in je bilo vse na glavo :)
Je pa res, da se nekako od prejšnjega tedna ne "nažiram" več. Sicer še vedno jem tudi sladko, a v mejah normale (glede na moje prejšnje stanje). Tako da nekaj malega je kljub vsemu šlo dol. (ker vse skupaj kljub vsemu manj pojem). Migam pa nič.
Default avatar

crnatara

BREZ MIGANJA NE BO NIČ!!!
Default avatar

MayaM

crnatara je napisal/a:
Jaz to zelo dobro vem, a od novega leta sem v totalni črni luknji. Prej sem bila precej aktivna, tekla male maratone, fitnes in druge vadbe ... zdaj pa nekje od decembra dobesedno vegetiram. Ne vem, kaj se mi je zgodilo.