Med.Over.Net

Hujšanje

Odgovarjajo: Sebastijan Nemanič, fitnes trener FZS • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Čaj za hujšanje

Default avatar

MIja

A j eže katera poskusila kakšen čaj za hujšanje, predvsem me zanimajo rezultati, sigurno pa sem mislila s kombinacijo zdrave prehrane.
Default avatar

babica

Jaz ga vedno pijem. Malo pomaga krotiti lakoto in pospeši presnovo, pa tudi zaradi spremembe, da ni vedno le voda. meni je čaj Elegance zelo všeč, pa tudi čaj patra Ašiča je dober. Pijem vedno sveže pripravljenega, brez kakršnihkoli dodatkov.

Nisem pa še slišala, da bi kdo zaradi teh čajev kaj prida shujšal. Mislim, da je vse ostalo (prehrana, gibanje in pozitiven odnos do sebe) veliko, če ne predvsem, pomembnejše.
Default avatar

moni

Zeleni čaj menda pospešuje presnovo in ga je zato priporočljivo piti 2-3x na dan. Nekateri čaji pa imajo rahlo diuretični učinek in zato ljudje mislijo, da z njimi hujšajo.
Default avatar

Irena19

Pred leti sva z mamo pili Fitnes čaj. Ne vem, če še obstaja, vendar je različno učinkoval na različne ljudi. Mislim, da je bil vprašljiv za ledvice.
Zdaj posežem po zelenemu času, od patra Ašiča pa je tudi dober.

Lp
Irena
Default avatar

shera

Še boljši od zelenega čaja je rumeni čaj; dobi se v lekarnah... Je bolj sladkastega okusa in bolj prijeten za pit kot zeleni čaj... Rumeni čaj vsebuje veliko veliko več antioksidantov kot zeleni čaj. V bistvu je rumen čaj zelen čaj ki je začel cveteti... Najprej so listi rumeni, potem pozelenijo... :) Pospešuje presnovo in super odžeja v tej vočini... :)

Pa veliko užitka ob pitju... :)
Default avatar

GoranP

Najbolj pomaga 30min teka vsako jutro ali večer z ali brez čaja.
Default avatar

April Rain

Vir: Javna agencija Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke

Sporočilo za javnost – čaj za hujšanje Paiyouji
Analiza v avstrijskem uradnem kontrolnem laboratoriju je pokazala, da čaj za hujšanje Paiyouji vsebuje potencialno rakotvorno snov fenolftalein in centralno delujočo učinkovino sibutramin, ki je sicer sestavina registriranega zdravila za hujšanje Reductil ®, ki se izdaja le na zdravniški recept.

Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke Republike Slovenije odsvetuje nakup zdravil preko spleta saj gre v večini primerov za nenadzorovane vire zdravil, ki so lahko škodljiva, ponarejena ali slabe kakovosti.
Default avatar

TENERIFE

April Rain je napisal/a:
Škoda, da vsi, ki zasledite to sporočilo NAMERNO POZABITE PREBRATI STAVEK, kjer je navedeno, da to isto sestavino vsebujejo tudi tablete REDUCTIL, ki pa jih naše zdravstvo še kako priznava in priporoča!? Sicer pa, koliko teh zloglasnih E-jev zaužiješ v enem dnevu?... verjemi da veliko! Nič, potem pa kar ostanite na Reductilu!
Default avatar

shera

Tenerife, saj se ne gre za to... April Rain je hotela povedati da nasploh nakup prehranbenih dodatkov ali bog ne daj zdravil preko spleta iz nezanesljivih virov ni priporočljivo... Ker nikoli ne veš kaj vsebujejo, oz. ne vsebujejo originalnih substanc ampak neke približke, ki so bolj poceni... Da čimveč zaslužijo... Drugače je npr. z zdravili ki se kupijo pri nas, preko naše spletne lekarne... kot je lekarnar.com... Vprašljive so tudi tuje spletne lekarne, sploh na ameriškem področju... No, kakor komu paše... Jaz nikoli ne bi kupila zdravila oz. prehranbenega dodatka kje drugje kot v lekarni, pa čeprav je dražje, vsaj vem da je šlo skozi teste in da vsebuje to kar piše na škatlici... Pa še kak nasvet dobim od strokovne osebe... :)
Default avatar

April Rain

Točno to sem hotela povedat.

Reductil je zdravilo. Zdravila so lahko precej nevarna, če se jih kupuje preko interneta, če nisi v vmesnem času pod zdravniškim nadzorom, če jih jemlješ na lastno pest.

Sploh na internetu, ko ne veš od koga kupiš, kakšen je rok trajanja, če so notri res prave sestavine. Marsikdaj v želji za večjim zaslužkom sploh ne dobiš tega, kar dejansko kupuješ...
Mene bi bilo nasmrt strah jest ali pit nekaj, za kar ne vem s kje je, kdo je to naredil, sploh če so po internetu opozorila, da je lahko potencialno nevarno.

Sicer pa vsak počne s svojim telesom to, kar sam želi. Jaz sem samo podala še malce več informacij o tem izdelku, ki jih lahko najde vsak, ki se o njem pozanima preko spleta.

Lep dan.
Default avatar

April Rain

Hm, nekam sem oddala sporočilo, pa ga sedaj ni več. Upam, da ne bosta potem dvojni.

Tenerife, ničesar nisem namerno pozabila prebrat.

Namen mojega sporočila je bil le v tem, da podam še nekaj dodatnih informacij, ki jih lahko vsak prebere, ki malce posurfa po internetu, potem se bo pa že vsak odločil kaj je dobro zanj.

Reductil je zdravilo in zdravila kupovat preko interneta in jih uživat na lastno pest, brez zdravniškega nadzora, ni ravno varno početje. Sploh, če je cel internet poln sporočil o tem, da je uživanje tega čaja lahko nevarno.
Nimamo zastonj zdravnikov in farmacevtov in dolgih navodil za uporabo ob vsakem zdravilu.

Sicer pa tudi drugače kupovanje zdravil preko interneta iz tujih držav ni ravno fajn. Nikoli ne veš kaj je lahko notri, če je res varno, marsikdaj v želji za večjim zaslužkom ne prodajajo točno tega, kar reklamirajo, da prodajajo. Mene bi bilo nasmrt strah vzet katerokoli zdravilo, za katerega nisem povsem prepričana, da je okej.

Je pa vsak gospodar lastnega telesa in vsak se sam odloča zase.

Lep dan in vse dobro želim.
Default avatar

GoranP

TENERIFE je napisal/a:
Saj zdravniki ne klamfajo kar tako receptov za te napitke ampak poskusijo prvo najti čimveč razlogov zakaj ga ne bi rabil ... npr. poskusi z bolj zdravo prehrano in gibanjem itd. Če potem še vedno ni učinka ali nekih možnosti pa ti nekako dajo to, vendar se zavedajo, da bo še nekaj škode storjene, ampak zaradi tega, da se zmanjša tveganje na drugem področju, ki je še bolj občutljivo in je zato nujno potrebno odpraviti vsaj deloma težavo čim prej.

Lp
Default avatar

Taruta

Se strinjam.... glede Reductila na recept...., sicer pa se ga dobi tudi brez recepta, v lekarnah kjer ima kdo veze..., vsaj tako se promovira na različnih forumih, da o prodaji reductila preko le-teh, niti ne bom... Se pa Reductil, 15 mg dobi na Hrvaškem, brez recepta. In ker me je maltralo, sem med dopustom stopila v lekarno in vpr po njem..., brez problema... Sicer ga nisem kupila, ker imam zanj recept. Nekateri na forumi pa pišejo, da ne uporabljajo noenih pripomočkov, čeprav sodelujejo v ratličnih klepetih, kjer hvalijo razne obliže, herbalife, itd... Tako, da... , da o drugih medicinskih pripomočkih za izgubo kg, kamor se nekateri zatekajo, tudi ne bi komentirala...

Lep pozdrav... :)
Default avatar

BlaBlaBla

TENERIFE, ne basaj!!! Ti prodajas ta caj(Bolha), zato ga tudi toliko hvalis. So te ze dobili na drugih forumih, tako da... DAJ ZE MIR!


TENERIFE in ZVONKA, ena in ista oseba...

Ne nasedajte Tenerife in Zvonki. Raje kupite Reductil kapsule(na recept oz. v lekarni).
Default avatar

Milenio

uredil*
Default avatar

selima

Jaz sem že pred časom naročila na tem g-mailu čaj, poslali so mi ga iz Maribora in ga tudi vrnila, ker sem dobila Kitajsko imitacijo!!
Default avatar

Milenio

No evo pa sem dobil čaj, res prek veze, sam vsen :-) Uglavnom za piti je ok, se potiš od njega sem opazil ... Bomo videl
Default avatar

Morski galeb

Milenio je napisal/a:
Že v dveh postih nazaj si fejst brcnil, pa tokrat spet: kako da si čaj dobil "PREK VEZE", ko pa zgoraj nam navajaš link, kje se ga naroči? Verjetno si samo en promotorček omenjenega čaja, katerega ti babice nabirajo preko Jahorine tja do Črne gore....:-)))))))))))))))))))))))))))

R
Default avatar

Punčka

Jaz sem začela redni piti zeleni čaj. Cca. liter na dan in imam občutek da se mi imam sedaj boljšo prebavo! Sem pa še vedno pristaš da brez uravnotežene prehrane ne bo rezultata.

Moderatorji

Sebastijan Nemanič , fitnes trener FZS
sebastijan - osebni trener
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic