Hujšanje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Trening in pridobivanje teže

Default avatar
Približno dva meseca obiskujem bootcamp 3x na teden. Včasih med prostimi dnevi dodam še skok v hrib cca 1 ura hoje. Na tehtnici mi kaže 3 kg več, kljub enaki prehrani kot prej. Še malo, pa bo moja motivacija na dnu. Mi zna kdo povedati, kaj delam narobe.
Default avatar
Eh odgovor na to bo, da pridobivaš mišice. Te pa zares razumem. Najbrž na sebi ne opaziš, da te je dejansko več? Mogoče te je celo manj?
Sama se sočam s podobnim problemom žal.
Default avatar
Ne, nekw bistvene spremembe ne opazim. Ne v plus, ne v minus. Ko pa stopim na tehtnico, se mi zdi pa prav noro. Sicer mi takšna aktivnost odgovarja, ampak od nje ni haska. Želela bi izgubiti še približno 5 kg, pa se hudiča nikamor nič ne premakne. No ja...navzgor se :(
Default avatar
Meni se je zdelo tole “pridibivanje mišic” vedno malo sumljivo. Skoraj ne bi rekla, da si pridobila 3 kg mišic. Poskusi spremeniti prehrano in sicer v večinoma beljakovine in zelenjavo, sicer pa je na netu o tem kup člankov.
Default avatar
tudi sama sem začela v začetku meseca februarja z intenzivno vadbo skoraj svak dan, pa se mi po kg še nič prav ne pozna mogoče -1 kg, sem pa izgubila obseg v trebuhu 2 cm, obseg stegen -2cm. Zmerite se boste videli razliko.
Default avatar
Razlika v mišični masi med netreniranimi in natreniranimi ni velika, mogoče 5 procentov, kar pri 60 kg pomeni 3 kg mase. Tko da ne, teža se ti ne povečuje zaradi povečevanja mišic. Kvečjemu, če bi ti teža ostala ista, bi lahko rekli, da si verjetno izgubila malo obsega.

Kaj jaz mislim, da je problem? Ker imaš filing, da FUUUUUL telovadiš, več poješ. Jej manj, kljub vadbi, malo si preračunaj, koliko kalorij zaužiješ na dan. Orientacija ti ne sme biti 2000 kalorij, ker je to občutno preveč, prej nekje od 1400 do 1600. Telo, tudi zelo vitko, ima čez glavo rezerv za miganje, ne se bat, da se boš izčrpala.
Drugače se mi zdi tvoj urnik vadbe okej, če res poleg bootcampa dodajaš še hitro hojo v hrib.

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic