Med.Over.Net

Hujšanje

Odgovarjajo: Sebastijan Nemanič, fitnes trener FZS • Mirjana Frankovič, specializantka TA psihoterapije, doktorandka SFU Dunaj

Spremeniti svoj življenjski slog, odnos do telesa, svoje navade v prehranjevanju in najti pravo mero telesnih dejavnosti ni preprosto, a prednosti za zdravje in psihično počutje so lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in strokovni nasveti.

Sebastijan Nemanič , fitnes trener FZS

sebastijan - osebni trener

Mirjana Frankovič , specializantka TA psihoterapije, doktorandka SFU Dunaj

MirjanaFrankovic

Posledice hujsanja

Default avatar

Vayne

Zdravo!
Potrebujem pomoc in nasvet . Pred kratkim sem shujsala kar precej kilogramov .Saj sem telovadila in se prehranjevala zdravo . Posledica tega sem dobila zelo bledo kozo pa me zelo moti . Imate kaksen nasvet da bi dobla barvo da nebe mela bele koze pa rdece . Slabokrvna pa nisem . Prosim za pomoc
Lp .
Default avatar

slovenc79

prehitro si shujšala oz, shirala. to hitenje pri hujšanju prizadane mnogo ljudi, ker nimajo potrpljenja in hočejo jutri imeti popolno telo. za zdravo telo se je potrebno trudit, in to cleo življenje, ne samo do dosega cilja. napaka je tudi to da vsi mislijo da so kile pokazatelj vsega, kar NI res.
na tvojem mestu bi bilo najbolje če si o tem malo prebereš na internetu, a z zanesljivih informacij (ki jih je sicer precej težko najti). ampak, kdor obljublja hitre rezultate z malo truda, LAŽE. to si zapomni.

jaz bi rekel da bi bilo bolje iti korak nazaj - gibanje ohrani, a jej malo več, morda je ravno premalo hranil krivo za tvoje stanje in je telo izčrpano. tudi pri hujšanju je zelo pomembno, da se dobi dovolj hranil, a seveda zdravih in raznovrstnih. večina pri hujšanju premalo je. cilj hujšanja je izgubiti maščobo in dobiti funkcionalno telo, pri čemer človek čuti več energije in ima več moči, NE obratno. če si naredila kakršnekoli velike razlike v prehrani, jih prekliči. te morajo btii postopne in sproti se je treba navaditi na novo prehrano. mora biti tudi celovita. veganska recimo, vsaj za moje pojme, nikakor ni, saj ima občutno premalo beljakovin in maščob (razen če vsak dan poješ kilo oreščkov ali stročnic). striktnim dietam se zato izogibaj, če si se jih slučajno lotila.
Default avatar

sebastijan - osebni trener

Pozdravljena,

Sprva svetujem pregled krvi in posvet z zdravnikom. Če parametri odstopajo je seveda potreben posvet z zdravnikom in nutricistom in odstopajoče parametre spraviti v meje.

Če pa je z rezultati krvnih testov vse ok, potem pa somo dodaj B kompleks vitamin in seveda pojdi na zrak in sonce.

Sebastijan
Sebastijan Nemanič
www.fitnes-trener.si