Med.Over.Net

Hujšanje

Odgovarjajo: Sebastijan Nemanič, fitnes trener FZS • Mirjana Frankovič, specializantka TA psihoterapije, doktorandka SFU Dunaj

Spremeniti svoj življenjski slog, odnos do telesa, svoje navade v prehranjevanju in najti pravo mero telesnih dejavnosti ni preprosto, a prednosti za zdravje in psihično počutje so lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in strokovni nasveti.

Sebastijan Nemanič , fitnes trener FZS

sebastijan - osebni trener

Mirjana Frankovič , specializantka TA psihoterapije, doktorandka SFU Dunaj

MirjanaFrankovic

Kako shujšat??

Default avatar

Moramshujšat

Kako bi lahko v enem letu na najbolj zdrav način shujšala 10kg ali več? Trenutno tehtam 66kg in je preveč na mojo nizko višino 169cm.
Hvaležna bom vsakega odgovora
Default avatar

Anabina

Hm..niti nimas nevem koliko prevec kilogramov, sicer si pa napisala premalo podatkov, da bi ti kdo lahko konkretno svetoval, smernice zdrave prehrane pa najdes povsod na netu.
Razmisli kaj sedaj pojes, koliko OH, to je bistveno. Tukaj bos verjetno morala narediti rez, pa ne samo sladkarije, tudi kruh, testenine in sadje.
Napisi kaj vec o sebi, eni imajo tako tezo kot ti, glede na visino, pa ne pojejo prakticno nic, eni pa lahko pojejo vse kar se imenije hrana. Ja temu bi lahko rekli krivica. Ampak tako je, zato je prvi korak, da naredis podroben pregled svoje hrane, potem pa izlocis tisto kar ves, da bos sposobna izlocit.
Default avatar

sebastijan - osebni trener

Pozdravljena,

Postavila si si realen cilj v daljšem časovnem obdobju, kar je super!!! Izgubiti moraš približno 1 kg na mesec, oziroma 0,5kg na teden. To je zelo nestresen in umirjen način izgube telesne teže.

Kako to doseči, predlagam da poiščeš v naših prejšnjih objavah.+, a vseeno predlagam nekaj izhodišč:
- Pred vsakim obrokom spij 0,3 l mlačne vode ali čaja
- Izloči sladkor iz prehrane, nadomestiš ga z nenasičeno maščobo (oreščki, mandeljni, ...)
- Gibanje vsaj 4x tedensko (60 minut, srčni utrip 80% maximalnega srčnega utripa).

Če bodo pa vprašanja, dvomi se pa kar oglasite.

Sebastijan
Sebastijan Nemanič
www.fitnes-trener.si