Med.Over.Net

Hujšanje

Za Sebastijana - fat burnerji

Default avatar

Sanja***

Vprašanje zastavljam še enkrat, da bo Sebastijan videl: zanima me uporaba fat burnerjev, saj jih trenerji na veliko priporočajo. Gre hujšanje res hitreje? Se jih jemlje samo na dan treninga ali vsak dan? Je to sploh zdravo? Hvala!
Default avatar

Zontallini

Tudi mene zanima glede fat burnerjev. V fitnesu katerega obiskujem so fat burnerji zelo popularni med vsemi fitneserji, sicer bolj v spomladanskih mesecih.
Presenečen sem, ker jih ljudje ponujajo kar "izpod pulta". Je varno? Na kaj je treba biti pozoren?
Default avatar

sebastijan - osebni trener

Pozdravljeni,

v začetku naj razložim, kaj je to fat burner in sicer gre za prehrambeno dopolnilo, ki pospešuje izgubo podkožne maščobe ter izgubo določenega dela podkožne vode.

Fat burner je skupno ime za izdelke, kateri pa imajo različne SESTAVINE, njihov skupni cilj pa je pospešiti proces izgube podkožne maščobe. Glede na to, katere sestavine vsebujejo, pa jih delimo na tiste, ki so DOVOLJENI in jih lahko kupite v Sloveniji na prodajnih mestih in na tiste, ki so z zakonom PREPOVEDANI, in jih vseeno lahko kupite preko internetne prodaje ali pa kje pod pultom.

Torej izdelki, ki so dovoljeni lahko pospešijo pot do zastavljenega cilja, a le pod pogojem, da sta PREHRANA in VADBA 100% urejeni in v skladu z zastavljenim planom, ki ga sestavi usposobljen trener, nutricist. Želim povedati, če uživate dnevno preveč kalorij, jeste neuranoteženo, itd ali pa ne vadite, se ne gibljete, ne porabljate kalorij z določenim delom, NE PRIČAKUJTE NOBENIH REZULTATOV zaradi uživanja določenega fat burner izdelka.

Določen izdelek, ki vsebuje sestavine kot so L-carnitin, pospešuje presnovo maščob v telesu v energijo, ki jo porabite med delom, vadbo.

Koefin vas poživi, pospeši krvni odtok, nekoliko poveča telesno temperaturo in vam omogoča pri zmanjšanem dnevnem vnosu kalorij, da kljub utrujenosti greste na vadbo, tek, aerobiko...

Crom upočasni presnovo oglikovih hidratov ter s tem zniža glikemični indeks ter vam omogoča, da jih kot energijo uporabite za delo, brez da bi se nakopičili kot odvečna podkožna maščoba.

Ekstrakt zelenega čaja, Garcia cambogia, in še mnogi drugi dodatki so vključeni v določene izdelke za zgubljanje odvečne maščobe in so dolvoljeni v Sloveniji.

Omenim pa lahko še nekatere druge sestavine, ki so prepovedane in priporočam, da jih ne uživate. To so izdelki, ki vsebujejo epfedrin oziroma njegove izpeljanke, ki delujejo na možganski sistem stimulativno in spada v skupino exstazijev, za katere pa veste da so prepovedani.

Torej, uredite prehrano in vadbo, način življenja in si lahko na koncu pomagate tudi z izdelkom, ki ga lahko kupite v specializiranih športnih trgovinah uradno na policah in si pomagate doseči zastavljen cilj. Čudežna tabletka ne obstaja.

Sebastijan
Sebastijan Nemanič
www.fitnes-trener.si
Default avatar

Sanja***

sebastijan - osebni trener je napisal/a:
Najlepša hvala!
Default avatar

Zontallini

Hvala za temeljito razlago. Predvidevam, da je v fat burnerjih "izpod pulta" efedrin, drugače bi se legalno prodajali v trgovinah.