Med.Over.Net

Hujšanje

Keto dieta - se katera pridruži?

Default avatar

Lily7

Lepo pozdravljeni MON-ovci. Sem čisto nova na forumu in vesela, ker sem našla temo, ki je pri meni trenutno zelo aktualna - hujšanje.
Pred osmimi leti sem zapadla v globoko depresijo in intenzivno panično motnjo. Posledica tega je bil padec v črno luknjo, neješčnost in seveda drastična izguba teže. Pristala sem na antidepresivih (sedaj ozdravljena), ki so mi pomagali, da sem se odrinila z dna in da je moj apetit spet postal normalen. Vsak dan sem stala na tehtnici in se veselila vsakega pridobljenega dekagrama. Tudi ko sem prišla na svojo priporočeno težo se strahu pred izgubo teže nisem otresla. In tako sem v dveh letih pridelala 20 odvečnih kilogramov (to je dokaj optimistična ocena). Šele pred kakimi dvemi meseci, po dolgih sedmih letih sem uspela opraviti tudi s strahom pred izgubo teže. In takrat sem začela raziskovati vse o vseh dietah. Odločitev je po dveh mesecih intenzivnega raziskovanja padla - ketonska dieta.

Danes je peti dan moje diete. "Odtegnitveni sindrom" od ogljikovih hidratov je prav danes minil in zdaj sem "na konju". Vesela, da bom nekaj naredila zase in še bolj vesela, da sem se znebila strahu pred izgubo teže. Počutim se odlično. Ker je vsaka dieta odvisna od volje in vztrajnosti se obračam na vas. Bi se kdo pridružil pri hujšanju (ni pomembno na kakšni dieti ste) Da se medsebojno vzpodbujamo, pišemo o krizah in "grehih" ter o izgubi kilogramov in centimetrov. Bila bi zelo vesela, če nas bo več.

Pri meni je takole:
trenutna teža: 80 kg
ciljna teža: 70 kg (to je letošnji cilj, drugo leto pa še 10)

Upam, da se bo kdo pridružil. Lep pozdrav in objem vsem! Lily.
Default avatar

Odvetnica

Draga Lili, po vsem , kar si prestala, si ne sedaj uničiti z zdravja s takšno neumno dieto. Ta dieta je izredno nezdrava in celo nevarna. Treba je jesti vse iz prehrambene piramide, v priporočenih količinah, po zdravi pameti. Poglej po drugih temah kako so punce shujšale, več manjših obrokov na dan in minimalen vnos sladkorja, pa shujšaš. To je edini zdrav in pameten recept. Pa seveda čimveč gibanja.
Default avatar

modrinka

Res je tako kot je odvetnica napisala.
Ne uniči si zdravja s to nevarno dieto.
Default avatar

LilyWolf

Drage prestrašene dame. Javljam se vam po 3 mesecih Atkinsove diete, ki spada med ketogene diete. V 3 mesecih sem shujšala 15 kg, moja kri in počutje sta fantastična, da o učinkih na psiho niti ne govorim. Podporo in prijetno družbo 80-ih žensk sem dobila na hrvaški Coolinariki, kjer se punce med seboj vzpodbujajo, primerjajo rezultate, zatožijo same sebe, če grešijo in predvsem veselo čvekajo. Nazadnjaško mnenje, da visok delež zdravih maščob in zelo,,zelo nizek delež oh-jev v prehrani škoduje zdravju, moramo končno prerasti. To je zdravniška logika 19. stoletja, ki je iz nas naredila odvisneže od oh-jev in s tem služi mastne denarce. Maščobe (1/3 nezdravih in 2/3 zdravih) nikoli ne povzročajo debelosti, medtem, ko so oh-ji krivi za svetovno epidemijo prekomerne teže. Toliko od mene. Vi pa se le držite zaostalih norm medicinskih in farmacevtskih lobijev. Meni je skoraj uspelo. Še 5 kg in bom najsrečnejši človek na svetu. Moja krvna slika je odlična, holesterol na minimumu, celulit je izginil, energije imam za izvoz, v 3 mesecih sem prišla s konfekcijske številke 46/48 na številko 40. Presrečna sem. Ve pa se še naprej bojte načina prehrane, ki se ga je človek držal tisoče let in uživajte v oh-jih ter z njim veselo hranite vse bolezni sodobnega časa. Pa lep dan vam želim. Lily.
Default avatar

Odvetnica

Lily, iz srca čestitam za izgubljene kg. Naj samo povem, da nisem mislila nič slabega z mojim dobronamernim nasvetom, zato me je kar malo prizadelo, da si nas poimenovala nazadnjaške in prestrašene... Pač ljudje smo si različni in različno razmišljamo. Moj nasvet je izhajal iz neke zdrave kmečke pameti, ker sem videla že ogromno ljudi, ki so s takšnimi in drugačnimi dietami zelo hitro veliko shujšali in se nato, ko so uvedli nazaj čisto normalno prehrano, še hitreje nazaj zredili. Če pa se boš po tej dieti prehranjevala celo življenje, pa super, jaz sem samo izhajala iz sebe, ker zase vem, da se diet dolgoročno ne morem držati. Sama hujšam počasi, od feb do danes sem shujšala 4 kg, je pa res, da sem jaz imela malo kg za izgubiti-vsega skupaj 6 kg, torej še dva. Se pa pač bolj zdravo prehranjujem, v smislu manj sladkorja in kruha in ocvrte hrane, več zelenjave, več manjših obrokov na dan. Večinoma jem, kar mi paše, samo v manjših kolicinah, in zame to funkcionira večinoma že celo življenje. Seveda pa nismo vse iste in kar je dobro zame, mogoče zate ni. Tako da ... Mislim, da ima vsak pravico do svojega mnenja in jaz pač mislim, da življenje brez OH ni zdravo, saj je kljub vsemu to glavni vir energije. Obstajajo raznorazne študije, ene v prid tvojemu mnenju, ene pa v prid mojemu. Ni vse nujno tako, kot si ti nekje prebrala. Jaz recimo svojega otroka ne bi prehranjevala samo z beljakovinami in maščobami. In sebe tudi ne. Mislim, da je treba jesti vse v normalnih količinah. Ampak to je samo moje mnenje.
Default avatar

ShaiaLala

Zivjo
Zacenjam s ketonsko dieto. Brskala sem ze po internetu, a me zanima se nekaj stvari... Prebrala sem, da se mascoba zacne topiti, ko se izpraznijo zaloge glikogena. Zanima me, po kolikem casu se zaloge glikogena izpraznijo in ali jih je mozno izprazniti prej, ce na primer 3 dni bolj intenzivno telovadim (npr.tečem, grem v hribe, delam trebusnjake, sklece,-kaksne vaje priporocate?...) . Kako najhitreje izpraznim glikogenske zaloge in ali je to mozno narediti v nekaj dneh? Visoka sem 171 cm, imam 62kg in jem predvsem ribe, orescke, grski jogurt in sadje (okoli 1800 kalorij na dan, od tega 30-40gOH/dan).
Zahvaljujem se za odgovore in lp :)
Default avatar

KetoLife

Osebno že več kot 5 let jem po ketodieti. Podobno, kot po Atkinsu. Počutje odliččno, vse fajn, grem na zdravniške izvide, krvna slika čudovita. Zdravnik mi je svetoval, naj še naprej vzdržujem moj življenski slog. Sicer pa dohtarjem ne razlagam kako jem. Sem prebral malo preveč znanstvenih člankov na to temo, da mi bo nekdo pamet solil. V naslednjih nekaj letih se bo prepričanje tudi med strokovno javnostjo dovolj razširilo, do takrat bomo pa brali komentarje kot sta ta prva dva.

V tem času svetujem ogled tegale lahkega filmčka
https://www.youtube.com/watch?v=sp8pnpq ... 1lXPSkNHpT
Default avatar

KetoLife

Mgoče bi pa le eno stvar omenil. Zloraba ketonske diete je zelo neumna in ne bo delovala. Ko boste šle dol s ketonske diete med sladkarije bodo tudi kile šle gor. Gre namreč za to, da OHji destabilizirajo kontrolni sistem človekovega telesa tako, da ste bolj lačni kot bi morali biti. Posledično več jeste in maščobno tkivo šele s svojo maso zaustavi pridobivanje vaše teže, ker vam oteži korak. Ta težava se odpravi z odstranitvijo OHjev. Vendar se z njihovo vrnitvijo razumljivo spet vrne. Teža gre dol po 10 kil na mesec, ampak gre tudi gor zelo hitro.
Default avatar

19ivanna

Sem opisala v hujsanje 2017,zadeva deluje.