Med.Over.Net

Hujšanje

Odgovarjajo: Sebastijan Nemanič, fitnes trener FZS • Alja Fabjan, integrativna psihoterapevtka in doktorandka zakonske in druzinske terapije

Spremeniti svoj življenjski slog, odnos do telesa, svoje navade v prehranjevanju in najti pravo mero telesnih dejavnosti ni preprosto, a prednosti za zdravje in psihično počutje so lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in strokovni nasveti.

Sebastijan Nemanič , fitnes trener FZS

sebastijan - osebni trener

Alja Fabjan , integrativna psihoterapevtka in doktorandka zakonske in druzinske terapije

Alja_Fabjan

Spremljanje napredka - Bi se merile?

Default avatar

Kaven

Štefka, tu sem. Seveda v mislih še pogosteje, a ta teden smo izkoristili lepo vreme do minute. Še včeraj sva na hitro zletela na KS in bilo je kar prav. Vmes je malo začelo strašiti iz neba, a na srečo sva nadaljevala, nagrada pa je bila,... sedla v avto in je začelo deževati...Danes pijem kavo in vaju berem.
Morda bi ti svetovala, da ne čakaj samo rezultate. Sprosti se, beri, objeme svoje bližnje in živi. Vmes pomisli na forum, vnesi kakšno spremembo v življenje in prišli bodo tudi rezultati. Včasih zaidemo v stransko ulico...kako naprej, če tu ni izhoda? Poiščemo ga...
Matruška, izgleda da delaš prav, ker se kažejo rezultati. Čestitam. Moji so veliko manjši. Telo je že navajeno na ta "ritual" in bi morala nekaj spremeniti, pa se trenutno ne posvečam temu. Včeraj sem veliko pokurila, tudi tehtnica se strinja, a čez nekaj dni bo teža ista, kakor pred tem. Med tednom mi ne znese da bi "kurila", kar bi mi pomagalo ustvariti želeni deficit.
Default avatar

Stefka1

13/30

Kaven, se strinjam...ampak ravno to je problem :-) Preveč "živim"... in premalo naredim, pomoje. Rezultate bi pa kar rada... čakam na tist čudežni trenutek, ko se bo kar samo zgodilo...
Probavam to in ono in nikjer ne vztrajam dovolj dolgo.

No, že skoraj dva tedna berem...saj bo :-)
Srečno vsem naprej!
Default avatar

pravakava

Dokaj redno berem, pišem pa res ne več.

Jaz sem v redu.
Dosegla, kar sem želela, vagam se pa ne več, ker ni treba, zaupam samo še ogledalu in najožjim kavbojkam :)
Trebuh je vidno bolj mišičast, ni še čisto sanjski, ampak mislim, da lahko še malo stopnjujem. Ne počnem pa v bistvu nič posebnega, samo nadaljujem z dokaj intenzivno telovadbo in tekom (zdaj čez poletje ne hodim v fitnes). Za osebno trenerko (ja, izbrala sem žensko) potem žal ni bilo časa, ker sem imela preveč dela, nisem pa te misli še čisto opustila. Prehranjujem se isto kot vedno, torej vse, razen mesa in sladkarij iz trgovine.

Takole vam povem iz svoje izkušnje: več kot imaš mišic, lažje je ohranjat težo. To drži kot pribito, meni se je presnova precej spremenila - imam po naravi počasno. Hkrati se mi je zvišal pritisk, povečala kapaciteta pljuč, srca .... skratka, noro, kaj lahko dosežeš s fitnesom, ne bi verjela.
Pa še enkrat: najti morate življenjski slog, ki bo predvidel tudi praznike, piknike, praznovanja, obiske restavracij, ne da bi se to poznalo pri teži. Vse se da, ničemur se ni treba odpovedat, no razen seveda prevelikim količinam.
Default avatar

Kaven

To moram deliti.
Shladilo se je. Torej odprem omaro in potegnem ven ....wawww, to pa dobro izgleda. Da pojasnim, niso samo kg tisti, ki kažejo rezultate. Tudi obseg pove nekaj! No, moje lazenje letos je bilo smiselno.
In se zelo strinjam s Pravokavo. Meni ni problem sopihati navzgor, zgodaj vstati, ali se vrniti premočena domov, v dvoranskih športih pa ne uživam. Zato Štefka, razumem, kdaj hitro popustim. Grejo pa čestitke Pravikavi, da je našla v sebi tisto, kar je iskala. Tudi me lahko uspemo.
Default avatar

Kaven

Prav hudo se je shladilo. Telo kliče po več kkal. Trenutno še ni krize. Pa ve? Vam uspeva? Jutri pa na kucelj...
Default avatar

Stefka1

14/30

2 dni nazaj sem prebrala knjigo in še zdaj nimam nove. Ampak bom danes prebrala nekaj strokovnega..
Default avatar

Stefka1

Sem navijala za naše fante!!! To bi se skoraj lahko štelo :-)
Res so neverjetni in lepo jih je gledat
Default avatar

Kaven

Tudi jaz, zame je bilo precej adrenalinsko...no, če nam vreme ni naklonjeno, najdemo kaj drugega, kar nam polepša dan.
Default avatar

Hannna

Stefka1 je napisal/a:
14/30

2 dni nazaj sem prebrala knjigo in še zdaj nimam nove. Ampak bom danes prebrala nekaj strokovnega..
Kaj si brala? Zbiram ideje :)
Jaz sem nazadnje prebrala Sijaj od Margaret Mazzantini. Meni je bila super, tako kot njeni dve Ne premikaj se in Novorojen.
Samo če berem, manj migam :(
Default avatar

Stefka1

Resnica o aferi Harry Quebert...pozabla avtorja. Kriminalka, ampak dobra.
Novorojen sem prebrala na morju ;-) so ostale njene tud dobre?

Zdaj berem eno mamino iz knjižnice. Se mi ne da v drugo sobo pogledat naslova :-)
Default avatar

Hannna

Stefka1 je napisal/a:
Resnica o aferi Harry Quebert...pozabla avtorja. Kriminalka, ampak dobra.
Novorojen sem prebrala na morju ;-) so ostale njene tud dobre?

Zdaj berem eno mamino iz knjižnice. Se mi ne da v drugo sobo pogledat naslova :-)
Aha, vem, katero misliš, da si prebrala. Sem jo že imela tudi jaz ogledano.
Meni so vse 3 od Mazzantinijeve dobre. Najbolj me je sicer zadela Novorojen, ampak tudi drugi dve sta super.
Bravo, ker si pridna! :)
Default avatar

zupy

Že kar nekaj časa se nisem oglasila a občasno vas berem. Pridne ste.
Štefka dobrodošla nazaj, prava kava ti si carica, kaven bravo za hribolazenje.
Letos sem tudi jaz osvojila kar nekaj vrhov, najvišji je bil 2400 v Italiji. September se je čisto sfižil tako, da bo za letos verjetno konec v visokogorju. Še dobro, da imam naš kucelj (700 m) in sem v dobri urci gor in dol samo, da se spravim nanj. Včeraj in v sredo sem plavala v morju, imel je 23,4 stopinj je bilo pravi užitek. Včeraj sem plavala 1,5 ure skupaj tako sem uživala, potem se je pa pooblačilo in zunaj je bil zrak kar hladen. Morje je bilo toplejše. Skoristila sem lepo vreme in sva z možem skočila do slovenske obale. Včeraj zjutraj je bil krasen sončni vzhod. Hoja ob morju mi je dala ponovno veliko energije a žal sedaj imamo pa ponovno sivino. Nabrala sem lovorjev list, nadihala sem se morskega zraka in upam, da bo še kakšen vikend lep za skok do morja saj mi dopusta počasi zmanjkuje.
Težo vzdržujem, hrane je še vedno količinsko preveč, je v glavnem zdrava a počutim se pa zelo dobro. Mož je bil na generalnem zdravniškem pregledu in izvidi so bili rezultat priprave moje zdrave hrane. Zadovoljen je bil on in jaz tudi.
Ne spomnim se, če sem že napisala, da sedaj delam kuro z aloe vero za čiščenje jeter. To je res super zadeva in je vredno probat, pa še dobro je.
Pozno je sedaj pa spančkat.
Default avatar

Stefka1

16/30

Zupy zdravo! Lepo je brati lepe novice!!
Default avatar

Stefka1

16/30

Zupy zdravo! Lepo je brati lepe novice!!
Default avatar

Kaven

Zupy, pogrešamo tvoje ideje. To je spet nekaj novega o aloi? Enkrat me moraš peljati na kucelj! Je primeren za tako turobno vreme. Jaz to izkoristim, da moje povabim na kosilo. Konec dneva sem utrujena bolj kakor po hudi turi. Ampak tudi to je luštno.
Štefka, bereš? Napišiš kaj. Morda me prebudi...
Pozdravljena Hannna. Kje pa je Matruška? Pa ostale?
Default avatar

Stefka1

Danes sem navijala :-D jutri berem naprej! Fantom svaka čast, užitek jih je blo spremljat!

Drgač sem začela brat Obožujem London od Linsdey Klek..mami nosi iz knjižnice, jaz si pa od nje spodojam :-)

Pa še par "strokovnih" imam istočasno v igri.

Jutri je ponedeljek, jutri pa zares z novimi izzivi!
Default avatar

Kaven

Jaz sem za začetek "novih izzivov" šla na kucelj. Žal sem morala predčasno obrniti zaradi dežja. Morda najem jutri spet čas, da ponovim. Potem pa se za teden konča, razen če bo mogoče za vikend narediti kakšno lepo turco. Rabim več miganja, a ne gre.
Default avatar

Stefka1

17/30

Nov izziv...brez nezavednega hranjenja :-) To pomeni, tisto, ko kar nosim v usta iz navade, stresa, volčje lakote (to se mi zgodi, če jem drugič v dnevu šele zvečer ob 9, ko pridem domov). Kako bom to dosegla? 5 globokih vdihov pred vsako hrano..da imam čas razmislit :-))) poročam..

Kaven, o miganju sploh ne bi..čist out.