Forum: Hujšanje

Spremeniti svoj življenjski slog, odnos do telesa, svoje navade v prehranjevanju in najti pravo mero telesnih dejavnosti ni preprosto, a prednosti za zdravje in psihično počutje so lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in strokovni nasveti.

Spremljanje napredka - Bi se merile?

Odgovori Nova tema
Default avatar Matruška 11 Maj 2017 19:46

Ne zamerite mi, a danes bom malo pokvarila pozitivno vzdušje :)

Dopoldne je šlo super skoz, še kavo sem pila brez mleka :) Po prihodu iz službe pa; si pogrejem rižoto, ki bi je bilo ravno prav, pa sta mi jo punci pozobali dve tretjini... pa sem šla rezat salamo. Če z eno uro pa spet lakota, tako da sem pojedla še toast s salamo in maslom. No zdaj sem sita, ne pa zadovoljna :( Z malo truda bi si lahko pripravila bolj kvaliteten obrok, ampak je tisti vražiček v glavi zmagal! Ah. Tudi miganje danes ni možno.

Mislim da bom zgodaj v postelji, v čakanju na jutri, ko bo bolje. Jutri je namreč na sporedu tenis, v soboto hribolazenje, tako da naj kar hitro mine ta četrtek.

Pa ve? Kakšen dan je za vami?
Lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Kaven 13 Maj 2017 08:37

Matruška, čestitke! super, da se zavedaš, kdaj ga biksaš! Prav to ti daje možnost, da tistega vraga v glavi stisneš v kot. Jaz si to večkrat rečem, da bom jedla z "glavo"... Zajtrk jem, ker sem želela, da otroke tako navdim, kosilo kuham, ker.....hočem reči, da jemo zaradi nekega rituala, tudi če še nismo lačni in potem jemo še kdaj vmes, ker nam kdo kaj ponudi, potem pa že tudi sami sežemo po hrani, kar tako...Poskusila sem jesti takrat, ko sem začutila lakoto, žal se je to zelo hitro končalo. Nisem mogla in znala tega uskladiti, sploh če je v to treba vključiti še druge. Potem pride do tega, da jemo skoraj vsepovprek, ker je danes hrane v izobilju in ker ...
Upam, da si svojo jezo izpihala in globoko vdihnila v nov dan, ki daje priložnost da se pohvališ.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Aloha 13 Maj 2017 16:57

Pravakava, ti si res karakter. Sem te v sosednjem forumu brala, ko si napisala, da si se odločila, da boš lepa. In greš po tej poti. Bravo.

Matruška, kako dobro poznam take zadeve. Če bi bilo po moje, doma sploh ne bi imeli kruha. Rešuje me to, da takoj ko ga kupim, ga narežem na majhne dele ali celo kose in dam v skrinjo. In potem jemljem ven po potrebi. Mislim, da je to pravakavin nasvet. ;)
Se pa še zgodi kak napad seveda, a dosti manj.
Od miganja ta teden 2x telovadba z neta, čakam mojega, da pokosi in se zopet vržem na blazino. Hodila nisem že od prejšnjega vikenda, sem imela namen danes s puncama iti v hrib pa je nebo "grozilo". Smo dobili par pošiljk.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Kaven 14 Maj 2017 16:25

O Aloha, lepo da se pofočkaš! Meni ne gre brez kruha. Sicer ga jem v glavnem samo za zajtrk, pa še to sem ga nekaj časa tehtala, sedaj že imam "občutek". Itak bi morala več časa posvetiti miganju. Včeraj in danes sem se prilagodila vremenski napovedi in sem izbrala samo manjši kucelj in bila obakrat mokra. Hočem pa povedat, da je to premalo miganja oz. premalo porabe in delanja na mišični masi. Ja, če bi dan imel ....ur.
Saj poznate izraz sarkopenija.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Kaven 18 Maj 2017 21:21

Samo pokukam in se javim.
Kako vam gre? Današnja vročina mi je zmajšala občutek za lakoto. Naj kar traja.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Matruška 18 Maj 2017 21:42

Se strinjam Kaven, nekaj je na teh sončnih dnevih, tudi jaz opažam, da rabim manj... fino.
Sem pa včeraj stopila na tehtnico (v iskanju potrditve, glede na dobre občutke), pa se spet ni dala... ne vem... je pa meter bolj prijazen.

Sicer pa smo stiri dne same, brez atija... madoniš, je treba vse še bolj planirat... :)

Tudi jaz bom kratka danes.

Lep petek dekleta!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Kaven 22 Maj 2017 08:05

Kako vam je šlo brez atija, Matruška? Verjetno ste vikend izkoristili za prijetno potepanje? Kaj pa tenis? Vseeno najdeš čas zanj?
Jaz sem imel v soboto "udarniško", zato pa sem sem nedeljo izkoristila za miganje. Zelo zgodaj smo krenili na pot, a se ne Jesenicah obrnili, ker je preveč deževalo. No, vse se je dobro končalo. Lep sončen dan je bil in izkoristili smo ga. Še danes sem utrujena, ampak to bo do večera minilo, kar pomeni, da nabiram kondicijo. Tudi na cm se začenja sprememba.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Matruška 23 Maj 2017 21:09

Brez atija, no ja, saj je kar šlo. :) Na veliko sem pospravljala, sproti, pa posesala vsak dan in cunje smo podelale, hahah, pa na koncu sem prišla do ugotovitve, da ni vredno :) Vseeno če sesam na par dni, ker je v enem dnevu, tako ali drugače na tleh spet polno drobtin, koščkov jabolk, plastelin in še kaj :) Tudi na tenis mi je uspelo it enkrat vmes, je babi priskočila na pomoč.
Ja tenis še laufa, minimalno trikrat na teden, prej štirikrat. Super je.
In ti toplejši dnevi name vplivajo dobro, nekoliko manj pojem, pa še domače solate je zdaj v izobilju.
Kljub temu, mi malo nagaja prebava. Saj grem vsak dan, ampak pogosto imam obcutek, da bi moglo it še nekaj ven, pa ne gre... moram poskusit uvest donat, a ga ne obožujem ravno...

Bravo Kaven za cm, le tako naprej!

Aloha, kako je s teboj? Mala že kaj čeblja? :)

Lp vsem!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Kaven 24 Maj 2017 06:09

Sva bolj sami, Matruška. Nič ne de. Saj nama gre.
Če ne obožuješ donata, ga na začetku mešaj z malo soka, ...ali pa spij vodo s slivami, v katero si zvečer namočila suhe slive. Lahko tudi suhe fige. Kaj pa kava? Jaz imam kar pripravljeno mešanico semen za na solato (lan,..).
Ti na tenis, jaz pa v klanec. Že načrtujem.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar zupy 24 Maj 2017 12:45

Po dolgem času se ponovno oglašam. Nekatere ste zelo pridne, druge smo pa kar poniknile. Meni časovno sploh ne znese, da bi se javljala. Občasno vas malo berem a čas tako beži, da ne vem kam. Danes sem na dopustu, da si oddahnem od dela v službi, na vrtu pa tudi zelo pridno delam. Jemo že vse domače od solate, špinače, blitve, peteršilj, zelene. Včeraj sem nabrala že prve jagode na našem vrtu. Mnjaska so bile dobre. Bilo jih 10 in smo si jih bratsko razdelili.
Danes zjutraj sem že ob 6,00 uri osvojila naš 715 m hrib. Vstala sem kot za v službo in takoj šla v hrib.
Danes tako zgodaj sem videla 15 srn. Sem jih kar štela do vrha. Noro čudovit občutek tako zgodaj.
Potem sem začela z generalko kuhinje, sedaj sem si vzela počitek, da se oglasim. Priznam, poslabšala sem se tako z javljanjem, gibanjem in prehrano. To se tudi pozna. Preveč dela v službi mi očitno škoduje. Sedaj sem se odločila temu narediti konec. V tem tednu sem bila 3x na mojem hribu, prej pa že dolgo ne.
Za konec tedna imam namen iti na Golico zato pa res potrebujem trening za kondicijo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar andica 24 Maj 2017 20:13

Pozdravljeni,

sem čisto nova na forumu.
In rada bi shujšala!! Približno 10 kg.
Je katera, ki bi se z mano merila, da bi hujšali skupaj?
Namreč zmanjkuje mi motivacije in mislim, da bi mi ta način dal več zagona.
Še to: starost 45 let, 75 kg, 165 cm.
Je katera?

Lep pozdrav.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Počasi se daleč pride 24 Maj 2017 22:13

Pozdravljeni,
Tudi Jaz bi se vam rada pridruzila. Hujšam ze kar nekaj časa. moja najvišja teza je bila (saj ne morem verjet) 106 kg, groza. Po nekaj mesecih sem prišla do 87,8kg. Zdi se mi da se je zdaj malo ustavilo, saj sem ze kakšna dva tedna na istem. Zelo si zelim izgubiti se 10kg. A se prav bojim, da mi ne bo uspelo.
Še nekaj podatkov: starost 32, višina 173,5 cm.

Zjutraj ponavadi jem ovsene otrobe (ječmen) z jogurtom (kefirjem) in semeni-lan, sončnice ali polnozrnati kruh. Kosilo poskušam jesti čim bolj zdravo- veliko zelenjave. Za večerjo tudi mešano solato z vrta (zelena solata, redkvice, koleraba, rdeča pesa...) Komaj čakam na paradiznik. Izogibam se sladkarijam in nezdravim prigrizkom npr. čips, čokolada, s katero sem bila včasih zasvojena, saj nisem zdrzala niti dneva brez nje. Najhujši so rojstni dnevi, ko ne moreš reči ne.
Gibanje pa je delo na vrtu, dolgi sprehodi in kolesarjenje. Vem da bi mogla se še več gibat, a.....

Tudi jaz iščem motivacijo in nekoga za izmenjavo mnenj in izkušenj.

Lep pozdrav

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Kaven 25 Maj 2017 05:58

Pozdravljena in velike čestitke k tvojemu uspehu.
Telo se vedno ustavi, to si gotovo že prebrala, zato tudi z jojo efekti za rojstni dan ni ničnarobe, le preveč jih ne sme biti. Strahu pa se poskušaj znebiti, ker ti zmanjšuje pogum in uspeh. Poskusi delati stvari, da boš glavo preusmerila v razmišljanja na kaj drugega.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Matruška 25 Maj 2017 22:01

Oo kkšno lepo presenečenje, to da so se oglasile "nove" punce :) Pozdravljene in dobrodošle.
Andica seveda smo s tabo! Le pogumno. Če si odločena, ti bo pisanje sem gor gotovo pomagalo, kak nasvet bo padel, pa olajšala si boš dušo, če kdaj ne bo šlo ravno idealno.

Počasi se daleč pride, kapo dol za dosedanji uspeh! Smem vprašat v kolikem času si oklestila toliko teže?
Tudi meni se je ustavilo, vendar že tri mesece ne gre nikamor, tako da pri dveh tednih še ne bi zganjala panike. Mogoče samo podaljšaš gibanje za 15 min, ali pa greš na hrib, višji za 100m nadmorske... Pa saj sama že vse to dobro veš, za tabo je že lepa pot. Upam da ti uspe še zadnjih 10kg. Imava podoben finiš... Le piši, bomo vesele...

Danes sem odigrala tenis, sicer je bil bolj tak u izi... ni se mi ljubilo preveč tekat, noge so bile težke. In zdaj odhajam lačna spat. Ja, lačna :) Saj ni konec sveta kajne ;)

Lp vsem

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Miranda 26 Maj 2017 07:56

Tudi jaz bi se vam pridružila v tej temi. 1.1. sem stopila na vago, ki je pokazala 70 kg na 168 cm in odločila sem se da shujšam vsaj 10 kg. Danes imam 63 kg, tu in tam se pokaže tudi dvojka, ki sem je vesela.

Tehtam se vsako jutro. Od 1.1. ne jem sladkarij, sladkorja v nobeni obliki, razen v sadju, ki ga jem le dopoldan in čez dan približno 120 g OH- jev. Seveda jih je včasih tudi malo več in tu in tam spijem tudi kak kozarec vina.

Med tem ko moji trije otroci in mož konzumirajo bele žemljice jih jaz samo gledam :-)))
Rekreiram se 2X na teden funkcionalni trening za mišice, 2X na teden kardio, enkrat v hrib, enkrat tek.

Ob tem pa še lpg masaža.

Upam, da se spravim v formo do naslednjega 1.1. :-)))

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar pravakava 26 Maj 2017 21:06

Jaz vas bolj berem, ker itak nimam kaj dosti napisat.
Stanje je več ali manj enako. Moj trebušček je morda posledica materničnih miomov, ki mi žal rastejo kot gobe po dežju (sem ravno brala po forumih, da imajo nekatere ženske skoraj nosečniški trebuh od tega, ker se jim tako razširi maternica), ne tiste pol kile sala, kar mi ga je še ostalo. Bom videla, če bo zdravljenje kaj pomagalo. :)

Novinke, upam, da nam boste dale malo svežega zagona. Pišite sem gor za svojo kontrolo, meni je to včasih zelo pomagalo!
Eno mojih gesel (bogve, na kateri strani od teh skoraj 300): torta je enako dobra, tudi če je poješ samo pol kosa!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Počasi se daleč pride 26 Maj 2017 23:22

Pozdravljene!

Z mojim hujšanjem je tako, da dem ze večkrat shujšala, pa potem pride ta (verjetno dobro poznan) jo-jo. Grozno sem se zredila v obdobju, ko smo doma imeli dva smrtna primera. Ja, tolazila sem se s hrano, Jedla sem dokler me ni bolel zelodec, prav nazirala se se. Ko zdaj pomislim na to, ne morem verjeti.

V tej fazi hujšanja pa vstrajam ze od novembra, čeprav sem imela vmes premore. Najbolj pa se drzim zdrave prehrane od 1.3.2017.

Jutri pa grem res kolesarit, ker ze nekaj dni nisem nič kaj migala. S prehrano pa je tako, večerja ob 17.30 zelenjavna juha. Potem pa sem se pregrešila in spila pivo, ob poslušanju opere v mestnem parku. Kaj hočem, če pa je tak pasalo :-)
Lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Matruška 27 Maj 2017 10:57

Pred mano pa je danes piknik. Kruhu se bom odpovedala. Pivu pac ne :) Bom pa aktivna, razne igre bodo zbijale pivske kalorije...
Vceraj sem lepo zakljucila dan s tenisom, danes ga ne bo, bo pa spet jutri. Čisto zasvojena :)

Uzivajte na kolesu, v hribih, na pikniku, karkoli ze počnete.
Lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Aloha 28 Maj 2017 09:12

Drage moje. Po dolgem času sem nazaj. Sploh ne vem, kdaj sem se nazadnje javila. Sem se izgubila v vrtincu obveznosti. Dnevi so bili enaki dnevu, služba, vrtec, domov, jest, ven, kopat, spat. Migala, da sem se prešvicala, sem nazadnje dva tedna nazaj, zdaj pa le skakanje za puncama. Sem izpustila en dan, pa drugi ... Tudi pri hrani sem ga biksala. Sem stopila na vago in skoraj bi pokazala 80. Glp. Počutje seveda temu primerno, tako fizično kot mentalno. Vmes še vnetje uhekov pri veliki, mala pa tarna zaradi zobekov.
Evo, zdaj sem se "zjokala", mi je lažje. Grem naprej. Saj vem, da bi se bilo dobro redno javljat, to si kar naprej govorim, potem pa nič iz tega. :)

Dobrodošle Počasi se daleč pride, andica in Miranda. Pridne ste. Veliko uspeha vam želim še naprej.

Matruška, tenis vidim, da laufa. Pridna. Kar pa se donata tiče, pa jaz takole. Včasih mi ni bil bog ve kaj, preluftan sploh ne. Pa sem ga vseeno začela pit (seveda imam pavze vmes). Zdaj mi je dober, z mehurčki bolj. Včeraj se mi ga je zluštalo, sem ga odprla in spila pol litra. Madonca me je odprlo, čeprav je bil ritual zjutraj že opravljen. Poskusi.

Ja, mala čeblja na polno. In na polno odpira predale v kuhinji, če ji ga uspe odpret. Najraje pa ima sestrino omaro z oblačili. Pridite kdaj mimo, da vidite, kaj pomeni imeti razmetano, haha.

Lepo nedeljo vsem. Mi gremo danes na rd. Se že veselim druženja. Matruška, ste se imeli luštno včeraj?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Kaven 28 Maj 2017 18:25

Drage sopotnice, nove in stare, lepo vas je brati in luštne ste.
V petek sem bila na nekem pregledu in so mi rekli, da naj kar tako nadaljujem. Torej, to ka že veste. Čimbolj zdrava prehrana, sveža, nepredelan, zdrave maščobe,...pa miganje in veselja vsak dan, zvrahan koš. Kakšen kg bi z veseljem odložila, pa mi ne gre preveč dobro. No, vsaj gor ne gre. Veselju pa se tudi ne odpovem, imate prav, lahko je to pivo, sladoled ali kaj podobnega. Seveda v zmernih količinah. Danes sva si z našim malim privoščila dobro lučko. To je bilo tudi za veselje obeh.

Aloha, kar dobra si. Se spomnim teh let, ko sem še spala skoraj do minute natančno. Ampak verjemi, da si sami to delamo. Postavimo si neke standarde, potem pa komaj dihamo. Imaš prav, ti kar prestopi čez igrače, me te ne ocenjujemo po lepo pospravljenem stanovanju. Poleg tega pa še uheka greješ in cartaš,....ne pozabi pa nase. Če trenut no ne gre dol, kar pridi sem v spovednico potožit, ti bo odleglo in gotovo boš pol kg lažja. Preveri. Medve z Matruško to veva, kajne? Sicer se kg potem spet ustavijo, a za kratek čas odleže, medtem se domisliva nove ideje....

Upam, da ste ta vikend vse izkoristile za kakšno lepo, prijetno doživetje. Jaz sem ga, vmes sem si pela: Ko kralj po planini visoki

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh