Forum: Hujšanje

Spremeniti svoj življenjski slog, odnos do telesa, svoje navade v prehranjevanju in najti pravo mero telesnih dejavnosti ni preprosto, a prednosti za zdravje in psihično počutje so lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in strokovni nasveti.

Moderatorji:
Alja_Fabjan
Alja Fabjan
Integrativna psihoterapevtka in doktorandka zakonske in družinske terapije 
sebastijan - osebni trener
Sebastijan Nemanič
Fitnes trener FZS 

Spremljanje napredka - Bi se merile?

Nova tema
Default avatar Matruška 11 Maj 2017 19:46

Ne zamerite mi, a danes bom malo pokvarila pozitivno vzdušje :)

Dopoldne je šlo super skoz, še kavo sem pila brez mleka :) Po prihodu iz službe pa; si pogrejem rižoto, ki bi je bilo ravno prav, pa sta mi jo punci pozobali dve tretjini... pa sem šla rezat salamo. Če z eno uro pa spet lakota, tako da sem pojedla še toast s salamo in maslom. No zdaj sem sita, ne pa zadovoljna :( Z malo truda bi si lahko pripravila bolj kvaliteten obrok, ampak je tisti vražiček v glavi zmagal! Ah. Tudi miganje danes ni možno.

Mislim da bom zgodaj v postelji, v čakanju na jutri, ko bo bolje. Jutri je namreč na sporedu tenis, v soboto hribolazenje, tako da naj kar hitro mine ta četrtek.

Pa ve? Kakšen dan je za vami?
Lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Kaven 13 Maj 2017 08:37

Matruška, čestitke! super, da se zavedaš, kdaj ga biksaš! Prav to ti daje možnost, da tistega vraga v glavi stisneš v kot. Jaz si to večkrat rečem, da bom jedla z "glavo"... Zajtrk jem, ker sem želela, da otroke tako navdim, kosilo kuham, ker.....hočem reči, da jemo zaradi nekega rituala, tudi če še nismo lačni in potem jemo še kdaj vmes, ker nam kdo kaj ponudi, potem pa že tudi sami sežemo po hrani, kar tako...Poskusila sem jesti takrat, ko sem začutila lakoto, žal se je to zelo hitro končalo. Nisem mogla in znala tega uskladiti, sploh če je v to treba vključiti še druge. Potem pride do tega, da jemo skoraj vsepovprek, ker je danes hrane v izobilju in ker ...
Upam, da si svojo jezo izpihala in globoko vdihnila v nov dan, ki daje priložnost da se pohvališ.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Aloha 13 Maj 2017 16:57

Pravakava, ti si res karakter. Sem te v sosednjem forumu brala, ko si napisala, da si se odločila, da boš lepa. In greš po tej poti. Bravo.

Matruška, kako dobro poznam take zadeve. Če bi bilo po moje, doma sploh ne bi imeli kruha. Rešuje me to, da takoj ko ga kupim, ga narežem na majhne dele ali celo kose in dam v skrinjo. In potem jemljem ven po potrebi. Mislim, da je to pravakavin nasvet. ;)
Se pa še zgodi kak napad seveda, a dosti manj.
Od miganja ta teden 2x telovadba z neta, čakam mojega, da pokosi in se zopet vržem na blazino. Hodila nisem že od prejšnjega vikenda, sem imela namen danes s puncama iti v hrib pa je nebo "grozilo". Smo dobili par pošiljk.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Kaven 14 Maj 2017 16:25

O Aloha, lepo da se pofočkaš! Meni ne gre brez kruha. Sicer ga jem v glavnem samo za zajtrk, pa še to sem ga nekaj časa tehtala, sedaj že imam "občutek". Itak bi morala več časa posvetiti miganju. Včeraj in danes sem se prilagodila vremenski napovedi in sem izbrala samo manjši kucelj in bila obakrat mokra. Hočem pa povedat, da je to premalo miganja oz. premalo porabe in delanja na mišični masi. Ja, če bi dan imel ....ur.
Saj poznate izraz sarkopenija.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Kaven 18 Maj 2017 21:21

Samo pokukam in se javim.
Kako vam gre? Današnja vročina mi je zmajšala občutek za lakoto. Naj kar traja.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Matruška 18 Maj 2017 21:42

Se strinjam Kaven, nekaj je na teh sončnih dnevih, tudi jaz opažam, da rabim manj... fino.
Sem pa včeraj stopila na tehtnico (v iskanju potrditve, glede na dobre občutke), pa se spet ni dala... ne vem... je pa meter bolj prijazen.

Sicer pa smo stiri dne same, brez atija... madoniš, je treba vse še bolj planirat... :)

Tudi jaz bom kratka danes.

Lep petek dekleta!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Kaven 22 Maj 2017 08:05

Kako vam je šlo brez atija, Matruška? Verjetno ste vikend izkoristili za prijetno potepanje? Kaj pa tenis? Vseeno najdeš čas zanj?
Jaz sem imel v soboto "udarniško", zato pa sem sem nedeljo izkoristila za miganje. Zelo zgodaj smo krenili na pot, a se ne Jesenicah obrnili, ker je preveč deževalo. No, vse se je dobro končalo. Lep sončen dan je bil in izkoristili smo ga. Še danes sem utrujena, ampak to bo do večera minilo, kar pomeni, da nabiram kondicijo. Tudi na cm se začenja sprememba.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Matruška 23 Maj 2017 21:09

Brez atija, no ja, saj je kar šlo. :) Na veliko sem pospravljala, sproti, pa posesala vsak dan in cunje smo podelale, hahah, pa na koncu sem prišla do ugotovitve, da ni vredno :) Vseeno če sesam na par dni, ker je v enem dnevu, tako ali drugače na tleh spet polno drobtin, koščkov jabolk, plastelin in še kaj :) Tudi na tenis mi je uspelo it enkrat vmes, je babi priskočila na pomoč.
Ja tenis še laufa, minimalno trikrat na teden, prej štirikrat. Super je.
In ti toplejši dnevi name vplivajo dobro, nekoliko manj pojem, pa še domače solate je zdaj v izobilju.
Kljub temu, mi malo nagaja prebava. Saj grem vsak dan, ampak pogosto imam obcutek, da bi moglo it še nekaj ven, pa ne gre... moram poskusit uvest donat, a ga ne obožujem ravno...

Bravo Kaven za cm, le tako naprej!

Aloha, kako je s teboj? Mala že kaj čeblja? :)

Lp vsem!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh