Estetska in plastična kirurgija

Odgovarjajo: MedvedVišnjar estetska klinika

blefaroplastika - korekcija vek

Default avatar

ena z visečimi vekami

Imam povešene veke, zdi se mi, da ves čas izgledam utrujeno ali pa jezno :( Razmišljam o korekciji, pa me zanima, če ima katera (ali pa kateri) izkušnje s tem. Predvsem me zanima, katerega kirurga mi priporočate, ker če se odločim, bi res rada, da je tako kot treba.
Zanima me pa tudi kako dejansko poteka okrevanje - koliko časa traja oteklina in modrice?
Hvala za odgovore, mogoče se pa res opogumim.
Default avatar

kakor jaz vem

Se s tem ni kaj dodti za hecat, v družini imamo tak primer, pa je bila operacija odsvetovana.Lahko, da operacija ne uspe in veke ostanejo spuščene.Še slabše kot pred operacijo!
Default avatar

_Frigg_

Edina dva profi kirurga sta pri nas Franc Planinšek in Nina Suvorov. Okrevanje traja nekaj tednov.

V kolikor je oseba zdrava in nima kakšnih življenjsko ogrožujočih ali očesnih bolezni, ni nobenega problema.

Pa kaditi je potrebno nehati vsaj 3 tedne pred operacijo (to je sicer napotnica za VSE operacije, ne samo estetske), jemanje vitamina C.....

Po 3 tednih oteklina in modrica izgine, tako da je najbolje poseg opraviti med daljšim dopustom.
Default avatar

6579

Tudi jaz poznam eno, ki so ji prerezali nekaj narobe, en živec, zdaj ne more odpreti več očesa do smrti. Pazi h komu greš, eni so šušmarji na kvadrat, tudi znani priimki.
Default avatar

jaz priporočam

mož je bil pred 7 leti, operacija super uspela, dosti bolj odprt pogled ima in dosti mlajše zgleda..takrat je bil star 47..in ker ima mene, mlado ženo, se je hotel takrat malo pomladit in razlika je bila in je še vedno očitna..., bil je pa takrat pri barbari čokl v murglah ima, oziroma je imela takrat ordinacijo...okrevanje ni bilo tako dolgo, se mi zdi, da nekje teden dni je bil malo otečen, pomagali so hladni obkladki na oči ..potem pa je bilo hitro dobro..
Default avatar

neka nevednica

_Frigg_ je napisal/a:
Prvič slišim, da je treba 3 tedne pred operacijo nehat kadit. Zakaj pa je treba nehat kadit?
Default avatar

_Frigg_

Zato, ker kajenje izpodriva kisik iz hemoglobina in povzroča pomanjkanje kisika v stenah žil (oža žile), zato prihaja do nalaganja maščob oz. aterosklerotične usedline. Nikotin povišuje vrednost slabega holesterola v krvi in povzroča hitrejše strjevanje krvi (s strupi vred).
Zaradi večje gostote krvi in nalaganja holesterola v stenah ožilja je povečana možnost za nastanek strdkov, ki povzročajo embolijo. Pljučna ali srčna je seveda lahko smrtna.

Po domače povedano, kajenje OŽI žile in GOSTI kri ter povzroča STRDKE.

(Zato tudi napr. kontracepcija s hormonskimi tabletami pri kadilkah nad 40 - ki so že v bolj rizičnih letih za kap, leti ne pride v poštev).
Default avatar

celinkass

Pri nas ena zgleda kot sova, oziroma kot da je zmeraj presenečena :D
Default avatar

eh ja....

_Frigg_ je napisal/a:
vse to je že res, samo ko prideš pred kirurgijo, pa vidiš zunaj bolnike v bolniških haljah, kako vlečejo čik.
če bi lahko za tri tedne nehali kadit, verjetno sploh kadili ne bi več.
Default avatar

Katja8

Sama sem bila na blefaroplastiki pred nekaj dnevi.Ni najbolj prijetno, ampak je za zdrzat.Sem mislila,da bo huje.Kirurg in nhegova asistentka sta bila zelo korektna in prijazna.Po koncu operacije se vidi ocitna razlika(jaz sem imela fuuuul povesene veke in odvecno kozo),komaj cakam, da dam sive ven.Ce si kdo zeli, najnaredi ta korak.Jaz sem to naredila zase.Nisem vec mogla niti uporabljati ocesnega make upa,ker je zebilo vse poveseno z odvecno kozo.V glavnem, priporocam.Ni tak bav bav.Sploh pa jaz,ko sem bolj"obcutljiva".Ni tko hudo.Malo zbode in zapece, ko pici lokalno anestezijo, potem pa je cist ok.Mal se vonja, ko kuri zilice,ampak ni hudo.
Default avatar

gf9i0+d

kakor jaz vem je napisal/a:
To ji je bilo odsvetovano na suho ali zaradi indikacij? Ker teh operacij opravijo par milijonov na leto.
Mene ta koža grozno moti, zožuje mi vidno polje, imam glavobole, ker dvigujem obrvi. Ta operacija je moja velika želja.
Zaradi paničarjev tudi na lasersko operacijo nisem šla, pa se je izkazala za najboljšo odločitev. Vsaka operacija seveda prinaša tveganje, ampak včasih res pretiravate.
Default avatar

mam-a

Bila mama pri 80 letih, ker ji je ožalo vidno polje. Enako prijateljica pri 60 letih. Obe sta zadovoljni in sta bili na "SOCIALNO" ker če se odločiš zaradi lepote je plačljivo. Ni posebno bolelo, v bolnici je bila čez noč, zjutraj od otekline ni nič videla. Se je pa po tednu že vse umirilo.
Default avatar

Milka m

Pri katerem kirurga pa ste bili. Tudi sama imam povešene veke in maščobne mešičke na notranmi strani veke. Stara sem 53 let. Koga mi svetujete. Hvala.
Default avatar

amarilis59

Zanima me pri katerem strokobvnjaku za bleferoplastiko ste bili in seveda koga priporočate, seveda takšnega ki dela na napotnico, saj imam tudi jaz zelo povešene veke, še posebej hudo pa je ob alergiji, ko veka zakrije polovico vidnega polja, Hvala in lp
Default avatar

ana41

Priporočam Kliniko Božikov v vili Urbana v Ljubljani. Same dobre izkušnje imam z njimi.
In sploh ta plasticna kirurgija ni nek bav bav.
Default avatar

rozica5678

Mene je operiral drPreskar (iz Očesnega centra Preskar iz NM). Okrevanje čist enostavno. Sem upoštevala vsa navodila. Deveti dan sem bila že pri frizerju (samo malo malo pudra sem si dala na spodnje veke, zaradi rahlih črnavk, ki še nista izginili) in ni nihče nič opazil.

Imam pa po operaciji popolnoma naraven videz, to sem ga prosila, ker sem si želela obdržati svoj videz in je res super izpadlo.
Default avatar

Pikica3d

Pozdravljeni. Zanima na me, pri kom ste opravili poseg in kako ste zadovoljni. Sama se še odločam zanj... hvala za odgovor, lp
J.
Default avatar

zadovoljna zelo

Pikica3d je napisal/a:
Uroš Ahčan, vse super
Default avatar

dididiyx

Mene je operiral Matic Fabjan...ne zamenjam za nobenega drugega...kar je do sedaj naredil je blo profesionalno

Moderatorji

MedvedVišnjar estetska klinika
MedvedVišnjar estetska klinika