Estetska in plastična kirurgija

Odgovarjajo: MedvedVišnjar estetska klinika

Popek se ne celi - prosim pomoč

Default avatar
Pred dobrim mesecem dni sem opravila abderoplastiko. Rana se je zelo hitro in lepo zacelila. Problem imam pa s popkom. Tam se mi sploh ne zaceli in se gnoji. Ne veliko ampak se. Stalno se mi pojavljajo manjša področja, ki so rdeča in vneta.

Bila sem pri osebnem zdravniku, ki mi je svetoval uporabo bepanten+. Tega zdaj 2 dni res uporabljam, zaenkrat ni nič bolje. Popek sem tudi ponovno prelepila, ker sem domnevala, da bo verjetno bolje, če je pokrit s sterilno gazo.

Zanima me, če imate še kakšen nasvet kaj naj naredim, da se bo zadeva umirila in zacelila? Obstaja še kakšna mogoče bolj učinkovita krema ali pa sem samo preveč nestrpa in prehitro pričakujem izboljšanje?

Hvala za nasvet.
Default avatar
Jaz imam globok popek in se velikokrat pojavi vnetje zaradi nastale vlage v njem-si ga umijem, posušim z vatirano palčko in posipam z otroškim pudrom (Johnson otroški puder-kupiš ga v lekarni), ter si s palčko ali prstom vtrem puder v popek. Rezultat je viden že po enem dnevu-ni več rdečice in vlage. Uporablja pa ga tudi mož za različne rane, ki so tudi včsih precej globoke. Ko si je prvič posipal rano , sem bila zgrožena, svetovala sem mu, naj si rano oskrbuje z jodovimi blazinicami, ampak on je vstrajal na prašku in rezultat-hitro celjenje, mala brazgotina, celjenje brez kakršnihkoli vnetij ali komplikacij. Res ga priporočam ( jaz ga tudi uporabljam po britju na bikini predelu in pod pazduho-ni mozoljčkov).

Moderatorji

MedvedVišnjar estetska klinika
MedvedVišnjar estetska klinika