Med.Over.Net

Estetska in plastična kirurgija

Odgovarjajo: MedvedVišnjar estetska klinika

Virtualna "ordinacija" splošne, plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

MedvedVišnjar estetska klinika

MedvedVišnjar estetska klinika

Na forumu svetujeta Nevio Medved in Igor Višnjar iz MedvedVišnjar estetske klinike. Nevio Medved je dr. med., specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije. Z intenzivnim in poglobljenim izobraževanjem s področja estetske kirurgije, tako doma kot tudi v tujini, je pridobil znanja in izkušnje, ki omogočajo strokovno in celostno obravnavo pacientov, s posebnim poudarkom na naravnem in skladnem videzu. Igor Višnjar je dr. med., specialist kirurg. Njegovo ožje področje delovanja so estetski posegi dojk in trupa, posebno pozornost pa namenja manj invazivnim posegom pomlajevanja obraza s pomočjo botoksa, tkivnih polnil s hialuronsko kislino, dvigom obraza z nitmi in kemičnim pilingom.

ginekomastija

Default avatar

ReBo

Pozdravljeni!
Star sem 15 let in pol, ter imam ginekomastijo. Imam tako rekoče "napihnjene bradavice". "Napihnjene bradavice" imam že približno 3 leta. Zanima me, ali še obstaja možnost, da ginekomastija izgine ali ne? Zanima me tudi ali je pri nas mogoče opraviti operacijo na napotnico, ali je samo samoplačniška možnost?
Default avatar

MedvedVišnjar estetska klinika

Pozdravljeni! Povečane moške prsi, oz. ginekomastija, se pojavijo najpogosteje v 3 življenjskih obdobjih, vedno pa gre za spremembo razmerja moških in ženskih spolnih hormonov.
Prvo obdobje, kjer opazimo nabrekle bradavice je pri novorojenčku, ko so v njegovi krvi še prisotni materini ženski hormoni.
Drugo obdobje je puberteta, ko pride do navala hormonov in sprememb v njihovih koncentracijah, prehodno v prid estrogena in progesterona, zato takrat prav tako opažamo prehodno povečane in občutljive moške prsi.
Tretje obdobje pojava prsi pri moškem pa je pozno obdobje po 60 letu, ko pride do postopnega upadanja testosterona, in zato do relativnega presežka ženskih hormonov, ki so sicer popolnoma normalno prisotni v moškem telesu.
V res redkem primeru bi lahko pri določeni obliki raka testisov ali redkih genetskih boleznih prišlo do povečanja prsi, v katerem koli življenjskem obdobju. Takrat je smiselno napraviti za začetek UZ testisov.
Povečane bradavice in prsi v vaši starosti so torej popolnoma normalne, če gre za obojestransko težavo. Če vas vseeno skrbi, bi bil morda na mestu obisk endokrinologa, in opraviti omenjeni UZ ter pregled testisov.

Z operacijo bi na vašem mestu še počakal, vsaj do 18 leta, oz do konca pubertete.

Lep pozdrav,

Igor Višnjar, dr. med.
Fellow of EBOPRAS
Medved Višnjar estetska kirurgija

Nevio Medved, dr. med, specialist kirurg
Igor Višnjar, dr. med, specialist kirurg

Cesta v Mestni log 55
Ljubljana
+ 386 31 858 905
[email protected]

www.medvedvisnjar.si