Med.Over.Net

Estetska in plastična kirurgija

Odgovarjajo: doc. dr. Krešimir Božikov, dr.med., spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Virtualna "ordinacija" splošne, plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

doc. dr. Krešimir Božikov , dr.med., spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

k.bozikov

Je specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije ter ustanovitelj Klinike Božikov, ki je v celoti posvečena osebam, ki iščejo lepoto. Delno je zaposlen tudi v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani, kjer opravlja večje operacijske posege. Je redni član Slovenskega združenja plastičnih kirurgov ter Evropskega združenja plastičnih kirurgov (EURAPS). Medicinsko fakulteto je Krešimir Božikov obiskoval v Ljubljani in jo kot prvi v generaciji končal leta 1998. Takoj po končani fakulteti se je zaposlil v Kliničnem centru v Ljubljani, od leta 2002 je bil zaposlen na Kliničnem oddelku za plastično kirurgijo in opekline. Istega leta je zaključil magisterij na temo rekonstrukcij glave in vratu, leta 2010 pa še doktorat znanosti s področja rekonstrukcije dojke.

Injekcijska lipoliza

Default avatar

Šiš miš

Pozdravljeni,

Zaradi maščobnih oblog oz. celulita na zadnjici in stegnih (jahalne hlače) si želim opraviti tovrstni poseg. Prvič zato, ker se klasične lipolize izjemno bojim (na splošno se bojim vsakršnih posegov, četudi gre samo za puljenje zoba naprimer), drugič pa zaradi finančnega vidika. Dve leti že tuhtam ali ja - ali ne. Sem normalne postave - 172 cm, težo imam v povprečju vedno nekje okoli 60 kg (+/- 2kg glede na letni čas - pozimi običjano več, poleti manj). Oblika postave je hruškasta. Se dokaj redno rekreiram (vsak dan vsaj 0,5-1 ure hitre hoje, ob toplih mesecih tek, kolesarstvo,plavanje), zdravo in zmerno jem. Preizkusila sem tudi vse možne "home-made" metode odpravljanja celulita, ampak geni so pač geni. Ne gre stran. Prebrala sem že skoraj ves internet glede injekcijske lipolize, vendar konkretnih izkušenj s strani "pacientk" na internetu ne najdem - ne na našem ne na tujem spletu.

Zanima me, ali je dejansko ta metoda liposukcije uspešna, ali so rezultati zadovoljivi, ali je potrebno poseg ponavljati - kolikokrat (običajno, v povprečju) Primerjava rezultatov injekcijske lipolize proti klasični liposukciji? Zelo vesela bi bila informacije s prve roke.

Hvala in lepo pozdravljeni.