Med.Over.Net

Estetska in plastična kirurgija

Odgovarjajo: doc. dr. Krešimir Božikov, dr.med., spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Virtualna "ordinacija" splošne, plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

doc. dr. Krešimir Božikov , dr.med., spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

k.bozikov

Je specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije ter ustanovitelj Klinike Božikov, ki je v celoti posvečena osebam, ki iščejo lepoto. Delno je zaposlen tudi v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani, kjer opravlja večje operacijske posege. Je redni član Slovenskega združenja plastičnih kirurgov ter Evropskega združenja plastičnih kirurgov (EURAPS). Medicinsko fakulteto je Krešimir Božikov obiskoval v Ljubljani in jo kot prvi v generaciji končal leta 1998. Takoj po končani fakulteti se je zaposlil v Kliničnem centru v Ljubljani, od leta 2002 je bil zaposlen na Kliničnem oddelku za plastično kirurgijo in opekline. Istega leta je zaključil magisterij na temo rekonstrukcij glave in vratu, leta 2010 pa še doktorat znanosti s področja rekonstrukcije dojke.

Ovalen oz. V-shape obraz

Default avatar

v-shape

Pozdravljeni,

zanima me, na kakšen način (če je sploh mogoče) bi dosegla V-shape obliko obraza? Imam namreč bolj kvadratno/pravokotno obliko z dokaj močno čeljustjo in odsekano brado.
Najprej sem mislila da bo rešitev z botoksom v čeljustni mišici, vendar nisem bila primerna kandidatka. Kirurg mi je svetoval polnilo v bradi.

Torej zanima me, kakšni nekirurški načini še obstajajo, da dosežem želen rezultat?

Hvala in lep pozdrav, lily
Default avatar

k.bozikov

Preproste resitve ni, ker bi bilo potrebno preoblikovati skelet. Tukaj pa ne gre vec za lepotno kirurgijo, saj so tveganja velika in se teh posegov v lepotne namene ne opravlja
********************************
Doc. dr. Krešimir Božikov, dr. med.
specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije
http://www.bozikov.com
https://www.facebook.com/KlinikaBozikov/