Med.Over.Net

Estetska in plastična kirurgija

Odgovarjajo: doc. dr. Krešimir Božikov, dr.med., spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Virtualna "ordinacija" splošne, plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

doc. dr. Krešimir Božikov , dr.med., spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

k.bozikov

Je specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije ter ustanovitelj Klinike Božikov, ki je v celoti posvečena osebam, ki iščejo lepoto. Delno je zaposlen tudi v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani, kjer opravlja večje operacijske posege. Je redni član Slovenskega združenja plastičnih kirurgov ter Evropskega združenja plastičnih kirurgov (EURAPS). Medicinsko fakulteto je Krešimir Božikov obiskoval v Ljubljani in jo kot prvi v generaciji končal leta 1998. Takoj po končani fakulteti se je zaposlil v Kliničnem centru v Ljubljani, od leta 2002 je bil zaposlen na Kliničnem oddelku za plastično kirurgijo in opekline. Istega leta je zaključil magisterij na temo rekonstrukcij glave in vratu, leta 2010 pa še doktorat znanosti s področja rekonstrukcije dojke.

Liposukcija trebuha

Default avatar

liposukcija

Pozdravljeni,

kljub temu, da imam normalno telesno težo, se mi nabira maščoba okoli kolen in na zgornjemu delu notranje strani stegen, zaradi česar izgleda, kakor da bi imela krive noge. Zanima me, kako se opravi liposukcija tega dela telesa (splošna ali lokalna anestezija), kako izgleda okrevanje, kakšna so tveganja in koliko je okvirna cena takšnega posega.

Hvala za odgovore
Default avatar

k.bozikov

Spoštovani, tovrstni posegi se seveda izvajajo. Anestezija je odvisna od praga bolečine, ki ga ima pacientka in velikosti področja, kjer bo liposukcija. Tovrstni poseg je možen tako v lokalni kot v splošni anesteziji. V vsakem primeru je okrevanje enako, to pomeni vsaj 4 tedne nošnja kompresijskih hlač. Zapleti po liposukciji so enaki kot možni zapleti pri kirurških posegih, je pa dodana možnost nastanka neravnin na predelu mesta liposukcije. Cene so javno dostopne na straneh posameznih kirurgov, kjer si jih lahko ogledate.

Več o liposukciji piše tudi na: https://bozikov.com/telo/liposukcija/
********************************
Doc. dr. Krešimir Božikov, dr. med.
specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije
http://www.bozikov.com
https://www.facebook.com/KlinikaBozikov/
Default avatar

elnaa

Zdravo,
je mogoče katera šla na liposukcijo maščobe okoli trebuha in pasu? Komu, zadovoljna, stranski učinki..? Neznansko me moti moj trebuh, pa razmišljam v tej smeri.Za vsak nasvet bom hvaležna.