Med.Over.Net

Estetska in plastična kirurgija

Odgovarjajo: doc. dr. Krešimir Božikov, dr.med., spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Virtualna "ordinacija" splošne, plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

doc. dr. Krešimir Božikov , dr.med., spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

k.bozikov

Je specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije ter ustanovitelj Klinike Božikov, ki je v celoti posvečena osebam, ki iščejo lepoto. Delno je zaposlen tudi v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani, kjer opravlja večje operacijske posege. Je redni član Slovenskega združenja plastičnih kirurgov ter Evropskega združenja plastičnih kirurgov (EURAPS). Medicinsko fakulteto je Krešimir Božikov obiskoval v Ljubljani in jo kot prvi v generaciji končal leta 1998. Takoj po končani fakulteti se je zaposlil v Kliničnem centru v Ljubljani, od leta 2002 je bil zaposlen na Kliničnem oddelku za plastično kirurgijo in opekline. Istega leta je zaključil magisterij na temo rekonstrukcij glave in vratu, leta 2010 pa še doktorat znanosti s področja rekonstrukcije dojke.

Močne čeljustne mišice - botox

Default avatar

pingo123

Spoštovani,
je možno vbrizgati botox v predel čeljusti.. na tem področju imam namreč močno poudarjene mišice in bi si želela malce izboljšati konturo obraza. Hvala za vaš odgovor.

Lepo pozdravljeni,
Janja
Default avatar

k.bozikov

Pozdravljeni, možno je vbrizgavanje botoxa v čeljustne mišice, vendar boste po tem težko žvečili in grizli hrano nekako pol leta ,dokler botox ne popusti. Potrebno bi bilo zelo pretehtati ali je to sprejemljivo. Po drugi strani pa bi bilo potrebno videti ali je splih mišica v resnici toliko hipertrofična, da bi bilo to smiselno.
********************************
Doc. dr. Krešimir Božikov, dr. med.
specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije
http://www.bozikov.com
https://www.facebook.com/KlinikaBozikov/