Med.Over.Net

Estetska in plastična kirurgija

Odgovarjajo: doc. dr. Krešimir Božikov, dr.med., spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Virtualna "ordinacija" splošne, plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

doc. dr. Krešimir Božikov , dr.med., spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

k.bozikov

Je specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije ter ustanovitelj Klinike Božikov, ki je v celoti posvečena osebam, ki iščejo lepoto. Delno je zaposlen tudi v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani, kjer opravlja večje operacijske posege. Je redni član Slovenskega združenja plastičnih kirurgov ter Evropskega združenja plastičnih kirurgov (EURAPS). Medicinsko fakulteto je Krešimir Božikov obiskoval v Ljubljani in jo kot prvi v generaciji končal leta 1998. Takoj po končani fakulteti se je zaposlil v Kliničnem centru v Ljubljani, od leta 2002 je bil zaposlen na Kliničnem oddelku za plastično kirurgijo in opekline. Istega leta je zaključil magisterij na temo rekonstrukcij glave in vratu, leta 2010 pa še doktorat znanosti s področja rekonstrukcije dojke.

Lipolifting - povečanje prsi z lastno maščobo

Default avatar

Lilium

Spoštovani,

imam nekaj vprašanj v zvezi z lipoliftingom:
Če prav razumem je ta poseg primeren, ko si stranka želi samo majhno povečanje prsi, npr. pol oz. eno konfekcijsko številko? Ker sem sama drobne konstitucije, bi potrebovala do bolj skladne postave le majhno povečanje prsi. Zanima me, ali obstaja merilo, koliko podkožne maščobe in kje jo mora kandidatka imeti, da se lahko izvede prenos maščobe v prsi. Zanima me tudi, ali je poseg mogoče opraviti v lokalni anesteziji in koliko traja. Poleg tega bi vprašala, kakšni so možni hujši zapleti, npr. kakšna je verjetnost maščobne embolije. Zasledila sem tudi, da se za zmerno povečanje prsi uporabljajo razne vakuumske črpalke, ki delujejo na principu raztezanja tkiva (tension-induced tissue expansion), nekateri pa te metode uporabljajo pred samim posegom presaditve maščobe, ker naj bi se s tem v prsih pripravilo več prostora za maščobno tkivo. Zanima me, kaj vi veste o teh metodah. Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.
Default avatar

k.bozikov

Da bi vedeli ali ste primerni kandidat za tovrstni poseg ali ne, bi morali obiskati enega od plastičnih kirurgov. Meril, da bi vi doma pogledali in ugotovili ni. Glede anestezije, sam tovrstne posege ne izvajam v lokalni anesteziji, temveč v splošni. Seveda gre za preferenco kirurga. Glede vakumskih črpalk so le te možne, vendar podvojijo ceno posega. V Sloveniji jih trenutno nihče ne uporablja.

Si pa lahko nekaj o tem preberete tudi tukaj: https://bozikov.com/prsi/povecanje-prsi ... o-mascobo/
lp
********************************
Doc. dr. Krešimir Božikov, dr. med.
specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije
http://www.bozikov.com
https://www.facebook.com/KlinikaBozikov/