Med.Over.Net

Estetska in plastična kirurgija

Odgovarjajo: MedvedVišnjar estetska klinika

Virtualna "ordinacija" splošne, plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

MedvedVišnjar estetska klinika

MedvedVišnjar estetska klinika

Na forumu svetujeta Nevio Medved in Igor Višnjar iz MedvedVišnjar estetske klinike. Nevio Medved je dr. med., specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije. Z intenzivnim in poglobljenim izobraževanjem s področja estetske kirurgije, tako doma kot tudi v tujini, je pridobil znanja in izkušnje, ki omogočajo strokovno in celostno obravnavo pacientov, s posebnim poudarkom na naravnem in skladnem videzu. Igor Višnjar je dr. med., specialist kirurg. Njegovo ožje področje delovanja so estetski posegi dojk in trupa, posebno pozornost pa namenja manj invazivnim posegom pomlajevanja obraza s pomočjo botoksa, tkivnih polnil s hialuronsko kislino, dvigom obraza z nitmi in kemičnim pilingom.

Lipolifting - povečanje prsi z lastno maščobo

Default avatar

Lilium

Spoštovani,

imam nekaj vprašanj v zvezi z lipoliftingom:
Če prav razumem je ta poseg primeren, ko si stranka želi samo majhno povečanje prsi, npr. pol oz. eno konfekcijsko številko? Ker sem sama drobne konstitucije, bi potrebovala do bolj skladne postave le majhno povečanje prsi. Zanima me, ali obstaja merilo, koliko podkožne maščobe in kje jo mora kandidatka imeti, da se lahko izvede prenos maščobe v prsi. Zanima me tudi, ali je poseg mogoče opraviti v lokalni anesteziji in koliko traja. Poleg tega bi vprašala, kakšni so možni hujši zapleti, npr. kakšna je verjetnost maščobne embolije. Zasledila sem tudi, da se za zmerno povečanje prsi uporabljajo razne vakuumske črpalke, ki delujejo na principu raztezanja tkiva (tension-induced tissue expansion), nekateri pa te metode uporabljajo pred samim posegom presaditve maščobe, ker naj bi se s tem v prsih pripravilo več prostora za maščobno tkivo. Zanima me, kaj vi veste o teh metodah. Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.
Default avatar

k.bozikov

Da bi vedeli ali ste primerni kandidat za tovrstni poseg ali ne, bi morali obiskati enega od plastičnih kirurgov. Meril, da bi vi doma pogledali in ugotovili ni. Glede anestezije, sam tovrstne posege ne izvajam v lokalni anesteziji, temveč v splošni. Seveda gre za preferenco kirurga. Glede vakumskih črpalk so le te možne, vendar podvojijo ceno posega. V Sloveniji jih trenutno nihče ne uporablja.

Si pa lahko nekaj o tem preberete tudi tukaj: https://bozikov.com/prsi/povecanje-prsi ... o-mascobo/
lp
********************************
Doc. dr. Krešimir Božikov, dr. med.
specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije
http://www.bozikov.com
https://www.facebook.com/KlinikaBozikov/

Moderatorji

MedvedVišnjar estetska klinika
MedvedVišnjar estetska klinika