Med.Over.Net

Estetska in plastična kirurgija

Odgovarjajo: MedvedVišnjar estetska klinika

Virtualna "ordinacija" splošne, plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

MedvedVišnjar estetska klinika

MedvedVišnjar estetska klinika

Na forumu svetujeta Nevio Medved in Igor Višnjar iz MedvedVišnjar estetske klinike. Nevio Medved je dr. med., specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije. Z intenzivnim in poglobljenim izobraževanjem s področja estetske kirurgije, tako doma kot tudi v tujini, je pridobil znanja in izkušnje, ki omogočajo strokovno in celostno obravnavo pacientov, s posebnim poudarkom na naravnem in skladnem videzu. Igor Višnjar je dr. med., specialist kirurg. Njegovo ožje področje delovanja so estetski posegi dojk in trupa, posebno pozornost pa namenja manj invazivnim posegom pomlajevanja obraza s pomočjo botoksa, tkivnih polnil s hialuronsko kislino, dvigom obraza z nitmi in kemičnim pilingom.

Dopuytrenova kontraktura

Default avatar

glegi10

Pozdravljeni

Postam v tem podforumu, ker vem da se operacije d. kontrakture ponavadi dajejo pod estetsko kirurgijo.
Tole stanje (besedi bolezen se zanalasc izogibam) so mi diagnozirali pri 33 letih in pri 35 sem bil operiran na prstancu desne roke. Kontraktura se mi ni vrnila na istem prstu, se pa je pojavila na sosednjem (mezincku), trenutno mi je zacelo mezincka vlecti proti dlani.

Vozlicke imam se na enem prstu iste roke, medtem ko se mi na drugi (nedominantni) dlani oblikuje se en "cord" med dvema vozlickoma.

Po prvi operaciji sem prebral veliko o kontrakturah in velika moznost je da operacije pripomorejo k nastanku in pospesitvi drugih kontraktur (kar sem izkusil tudi sam). V svetu se izvajata 2 alternativna posega, ki sta dosti manj invazivna, in sicer Intralezijska injekcijska terapija ter Perkutana igelna fasciotomija.

Zanima me ce veste za koga v Sloveniji, ki bi izvajal katerega izmed zgornjih dveh posegov?

Hvala in Lp
Default avatar

k.bozikov

pozdravljnei, perkutano fasciotomijo izvaja vsak plastični kirurg, Glede injekcij encimov za raztaplanje fibroznih tračkov, pa jih zaenkrat zavarovanje ne plačuje. Ne poznam zdravnika, ki bi trenutno to samoplačniško izvajal.
********************************
Doc. dr. Krešimir Božikov, dr. med.
specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije
http://www.bozikov.com
https://www.facebook.com/KlinikaBozikov/

Moderatorji

MedvedVišnjar estetska klinika
MedvedVišnjar estetska klinika