Med.Over.Net

Estetska in plastična kirurgija

Odgovarjajo: doc. dr. Krešimir Božikov, dr.med., spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Virtualna "ordinacija" splošne, plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

doc. dr. Krešimir Božikov , dr.med., spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

k.bozikov

Je specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije ter ustanovitelj Klinike Božikov, ki je v celoti posvečena osebam, ki iščejo lepoto. Delno je zaposlen tudi v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani, kjer opravlja večje operacijske posege. Je redni član Slovenskega združenja plastičnih kirurgov ter Evropskega združenja plastičnih kirurgov (EURAPS). Medicinsko fakulteto je Krešimir Božikov obiskoval v Ljubljani in jo kot prvi v generaciji končal leta 1998. Takoj po končani fakulteti se je zaposlil v Kliničnem centru v Ljubljani, od leta 2002 je bil zaposlen na Kliničnem oddelku za plastično kirurgijo in opekline. Istega leta je zaključil magisterij na temo rekonstrukcij glave in vratu, leta 2010 pa še doktorat znanosti s področja rekonstrukcije dojke.

Dopuytrenova kontraktura

Default avatar

glegi10

Pozdravljeni

Postam v tem podforumu, ker vem da se operacije d. kontrakture ponavadi dajejo pod estetsko kirurgijo.
Tole stanje (besedi bolezen se zanalasc izogibam) so mi diagnozirali pri 33 letih in pri 35 sem bil operiran na prstancu desne roke. Kontraktura se mi ni vrnila na istem prstu, se pa je pojavila na sosednjem (mezincku), trenutno mi je zacelo mezincka vlecti proti dlani.

Vozlicke imam se na enem prstu iste roke, medtem ko se mi na drugi (nedominantni) dlani oblikuje se en "cord" med dvema vozlickoma.

Po prvi operaciji sem prebral veliko o kontrakturah in velika moznost je da operacije pripomorejo k nastanku in pospesitvi drugih kontraktur (kar sem izkusil tudi sam). V svetu se izvajata 2 alternativna posega, ki sta dosti manj invazivna, in sicer Intralezijska injekcijska terapija ter Perkutana igelna fasciotomija.

Zanima me ce veste za koga v Sloveniji, ki bi izvajal katerega izmed zgornjih dveh posegov?

Hvala in Lp
Default avatar

k.bozikov

pozdravljnei, perkutano fasciotomijo izvaja vsak plastični kirurg, Glede injekcij encimov za raztaplanje fibroznih tračkov, pa jih zaenkrat zavarovanje ne plačuje. Ne poznam zdravnika, ki bi trenutno to samoplačniško izvajal.
********************************
Doc. dr. Krešimir Božikov, dr. med.
specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije
http://www.bozikov.com
https://www.facebook.com/KlinikaBozikov/