Med.Over.Net

Estetska in plastična kirurgija

Odgovarjajo: MedvedVišnjar estetska klinika

Virtualna "ordinacija" splošne, plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

MedvedVišnjar estetska klinika

MedvedVišnjar estetska klinika

Na forumu svetujeta Nevio Medved in Igor Višnjar iz MedvedVišnjar estetske klinike. Nevio Medved je dr. med., specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije. Z intenzivnim in poglobljenim izobraževanjem s področja estetske kirurgije, tako doma kot tudi v tujini, je pridobil znanja in izkušnje, ki omogočajo strokovno in celostno obravnavo pacientov, s posebnim poudarkom na naravnem in skladnem videzu. Igor Višnjar je dr. med., specialist kirurg. Njegovo ožje področje delovanja so estetski posegi dojk in trupa, posebno pozornost pa namenja manj invazivnim posegom pomlajevanja obraza s pomočjo botoksa, tkivnih polnil s hialuronsko kislino, dvigom obraza z nitmi in kemičnim pilingom.

KARPALNI KANAL

Default avatar

rozanecn

Pozdravljeni!

Lani poleti so mi po EMG ugotovili jasno klinično sliko sindroma zapestnega prehoda obojestransko, desno hujše stopnje. Tenerjeva kepa je slabše tonizirana, desna slabše kot leva. Izpad po prisotni senzorični po poteku medianusa, pozitiven Hoffman tinelov znak, Phalenov test pozitiven desno po cca 5 sekundah, levo med 5 in 10 sekund.

EMG je pokazal odstopanja pri medianusu D 4,6, L 4,4, pri meritvah v motoričnem nitju. Pri meritvah v senzoričnem nitju pa je bilo odstopanje pri medianusu D v latenci nevrogr. - 4,1, amplit. 1 nevrogr - 2 in SPH 1 - 34, ter pri medianusu L amplit.1 nevrogr. - 11 in SPH 2 - 40.

Novembra 2016 je sledila operacija, sproščen je bil medialni živec ob sprotni hemostazi.
Težave z mravljinčenjem so ponehale. Pojavljati pa se je začela neke vrste gluhost in bolečine, roka pa ima vse manj moči, zjutraj prstanca in sredinca nisem mogla skrčiti in stegniti. Ugotovili so v tretjem prstu krepitacije kot sinovitis. Prejela sem injekcijo kortikosteroidov v predel tetive ovojnice 3. prsta. Težave z gibanjem obeh prstov so ponehale, bolečine v sklepih prstov, komolca in predvsem v zapestju pa so ostale in se ob obreminitvah še povečajo. Naj omenim, da imam v predelu notranjega zapestja ves čas oteklino v velikosti 3X5cm in to na obeh rokah.

Ponovno sem bila na EMG, kjer so ponovno ugotovili znake za obojestranski sindrom zapestnega prehoda, ki je desno hujši, kot levo. Odstopanja so pri meritvah prevajanja v motoričnem nitju pri medianusu D KČP - 4,6 in pri ulnarisu D je amplituda vala M2 6,3. Pri meritvah prevajanja v senzoričnem nitju je medianus D pri Amplit.1 nevrogr 7, SPH 1 pa 39. Pri medianusu L je Amplit. 1 nevrogr. -13 in SPH 1 - 41.

Skrbi me, da bom morala za desno roko ponovno na operacijo, saj po izjavi zdravnice očitno ni prišlo do izbolšanja. Hkrati me skrbi, da gre morda za kakšno drugačno diagnozo in je bila morda operacija karpalnega kanala zato neefektivna. Naj omenim, da imam tudi težave s koleni in gležnji.
V službi preživim večino časa za računalnikom, do upokojitve me po sedanji zakonodaji čaka še devet let dela, zato roke nujno potrebujem, od tu tudi moja zaskrbljenost.

Za vaš trud in odgovor se vam v naprej zahvajujem in vam želim lep dan,

Nevenka
Default avatar

k.bozikov

Glede na to da so injekcije pomagale je lahko osnovni vzrok vaših težav sinovitis. Saj lahko sinovitis tudi povzroči utesnitev živca. Živec so sprostili, sinovitis pa je ostal (ni nujno, da je samo v prstu, lahko je v vseh tetivah tudi v zapestju). Svetujem da se obrnete na vašega kirurga in pogovorite.
********************************
Doc. dr. Krešimir Božikov, dr. med.
specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije
http://www.bozikov.com
https://www.facebook.com/KlinikaBozikov/

Moderatorji

MedvedVišnjar estetska klinika
MedvedVišnjar estetska klinika