Med.Over.Net

Estetska in plastična kirurgija

Odgovarjajo: doc. dr. Krešimir Božikov, dr.med., spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Virtualna "ordinacija" splošne, plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

doc. dr. Krešimir Božikov , dr.med., spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

k.bozikov

Je specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije ter ustanovitelj Klinike Božikov, ki je v celoti posvečena osebam, ki iščejo lepoto. Delno je zaposlen tudi v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani, kjer opravlja večje operacijske posege. Je redni član Slovenskega združenja plastičnih kirurgov ter Evropskega združenja plastičnih kirurgov (EURAPS). Medicinsko fakulteto je Krešimir Božikov obiskoval v Ljubljani in jo kot prvi v generaciji končal leta 1998. Takoj po končani fakulteti se je zaposlil v Kliničnem centru v Ljubljani, od leta 2002 je bil zaposlen na Kliničnem oddelku za plastično kirurgijo in opekline. Istega leta je zaključil magisterij na temo rekonstrukcij glave in vratu, leta 2010 pa še doktorat znanosti s področja rekonstrukcije dojke.

Brazgotina po opeklini

Default avatar

Avonija

Pozdravljeni!
Aprila letos se je otrok polil z vrelo kavo po prsnem kosu, delu brade in roki. Kjer je bila opeklina hujsa, je nastala grda brazgotina. Na prsnem kosu ima nagubano, zelo zadebeljeno, se vedno rdeco kozo. Zanima me, ce je minilo premalo casa od nesrece in bo cez cas izgledalo lepse ali bo ostala taksna? Kot, da bi se koza celila navzven.

Na plasticni kirurgiji ste mi svetovali mazanje z zelo mastno kremo. Ne morem ugotoviti katera je najboljsa. Trenutno mazemo z Riboderminom. Praska se se vedno po brazgotini, vcasih se tudi ponoci zbuja zaradi srbenja. Mazemo pa kar pogosto.
Rada bi mu kar se da olajsala to srbenje ali kakrsenkoli je sploh ta obcutek po opeklini.
Zato bi prosila, ce mi lahko svetujete katero kremo oz mazilo naj uporabljamo, da ne bo tako hudo.

Hvala za odgovor.
Default avatar

k.bozikov

na dokončni rezultat bo potrebno čakati tudi do leta dni, tako da se bo videz brazgotine še spreminjal. Včasih koristi tudi kompresija na mestu brazgotine in v ta namen lahko izdelajo kompresijsko oblačilo s silokonsko podložko. Povprašajte na naslednji kontroli o tem svojega plastičnega kirurga.
lp
********************************
Doc. dr. Krešimir Božikov, dr. med.
specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije
http://www.bozikov.com
https://www.facebook.com/KlinikaBozikov/
Default avatar

Zarja jutranja

Draga mamica,
probajte Bepanthol...
Partner je utrpel zelo močne opekline obraza in telesa...Preverjeno pomaga!
Srečno :)