Med.Over.Net

Estetska in plastična kirurgija

Odgovarjajo: doc. dr. Krešimir Božikov, dr.med., spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Virtualna "ordinacija" splošne, plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

doc. dr. Krešimir Božikov , dr.med., spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

k.bozikov

Je specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije ter ustanovitelj Klinike Božikov, ki je v celoti posvečena osebam, ki iščejo lepoto. Delno je zaposlen tudi v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani, kjer opravlja večje operacijske posege. Je redni član Slovenskega združenja plastičnih kirurgov ter Evropskega združenja plastičnih kirurgov (EURAPS). Medicinsko fakulteto je Krešimir Božikov obiskoval v Ljubljani in jo kot prvi v generaciji končal leta 1998. Takoj po končani fakulteti se je zaposlil v Kliničnem centru v Ljubljani, od leta 2002 je bil zaposlen na Kliničnem oddelku za plastično kirurgijo in opekline. Istega leta je zaključil magisterij na temo rekonstrukcij glave in vratu, leta 2010 pa še doktorat znanosti s področja rekonstrukcije dojke.

Pomanjšanje prsi

Default avatar

Ll1234

Pozdravljeni,
zanima me, če je možno pomanjšati prsi za eno ali pol številke zgolj z liposukcijo, če je bil pred tem že opravljen kirurški poseg zmanjšanja prsi. Ali bi ta poseg pokvaril obliko prsi?

Hvala in lep pozdrav.
Default avatar

k.bozikov

Pozdravljeni, to je odvisni od dojke do dojke. Ce je v njih veliko mascevja in malo zleze je mozno z liposukcijo se dodatno zmanjsati dojke. Glede oblike pa je odvisno od stanja koze. Ce je koza ze sedaj ohlapna bo po posegu se bolj, kar lahko da ne bo lepo.

Nekaj o pomanjšanju prsi sem napisal tudi na https://bozikov.com/prsi/zmanjsanje-doj ... aplastika/
Lp
********************************
Doc. dr. Krešimir Božikov, dr. med.
specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije
http://www.bozikov.com
https://www.facebook.com/KlinikaBozikov/