Med.Over.Net

Estetska in plastična kirurgija

Odgovarjajo: MedvedVišnjar estetska klinika

Virtualna "ordinacija" splošne, plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

MedvedVišnjar estetska klinika

MedvedVišnjar estetska klinika

Na forumu svetujeta Nevio Medved in Igor Višnjar iz MedvedVišnjar estetske klinike. Nevio Medved je dr. med., specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije. Z intenzivnim in poglobljenim izobraževanjem s področja estetske kirurgije, tako doma kot tudi v tujini, je pridobil znanja in izkušnje, ki omogočajo strokovno in celostno obravnavo pacientov, s posebnim poudarkom na naravnem in skladnem videzu. Igor Višnjar je dr. med., specialist kirurg. Njegovo ožje področje delovanja so estetski posegi dojk in trupa, posebno pozornost pa namenja manj invazivnim posegom pomlajevanja obraza s pomočjo botoksa, tkivnih polnil s hialuronsko kislino, dvigom obraza z nitmi in kemičnim pilingom.

Odobritev za kirurško odstranitev odvečne kože-malo drugače

Default avatar

Kisla kumarica

Pozdravljeni.
Glede v zadevi navedenega vprašanja: vem, da moraš shujšati vsaj 65 kg, da zzzs odobri stroške odstranitve odvečne kože. Pa malo drugačno vprašanje. Imela sem cca 85 kg, shujšala na 50. Zanosila, se zredila na 80, shujšala na 55. Zanosila, se zredila na 85, shujšala na 50. Po tej logiki sem shujšala že čez 65 kg. Bi odobrili?
Default avatar

k.bozikov

...po tej logiki je to povsem res in po tej logiki vsak dan po obsežnem obroku tehtamo eno kilo več in nato zjutraj eno kilo manj in torej vsak dan lahko shujšamo en kilogram. Torej lahko letno shujšamo 365kg. Impresivno :)

... saj veste tudi sami da takšna logika ni prava logika...
lp
********************************
Doc. dr. Krešimir Božikov, dr. med.
specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije
http://www.bozikov.com
https://www.facebook.com/KlinikaBozikov/
Default avatar

mateych

Podpišem takole za vsaj 10 kg :)
Default avatar

zezo1

Lep pozdrav.. Mene pa zanima kako bi prisel do kirurga ali koga drugega na pogovr za odstranitev koze... A potrebujem kaksno napotnico od os. zdravnika morda... In shujsal sem zaradi zdravstvenih tezav kot je naprimer visoki krvni tlak ..... Hvala za odgovor
Default avatar

MedvedVišnjar estetska klinika

Pozdravljeni!
Glede hujšanja in odstranitve odvečne kože v breme zavarovalnice obstaja več kriterijev, ki se preučijo na posebnem konziliju, kjer skupina strokovnjakov s področja plastične in bariatrične kirurgije preveri vašo dokumentacijo.
Kriteriji so 1. izguba vsaj 60kg telesne teže, in vzdrževanje stalne teže vsaj 1 leto, odvečna viseča koža mora povzročati funkcionalno omejitev (higiena, oblačenje, vsakodnevno funkcioniranje), in indeks telesne teže med 25 in 30.
V kolikor vsem omenjenim kriterijem ne ustrezate, žal odstranitev odvečne kože ne more biti v breme zavarovalnice, ampak ste samoplačnik.

Če ste se našli v prvem primeru, stopite do osebnega zdravnika po napotnico za plastično kirurgijo. V nasprotnem primeru pokličite katero koli kliniko estetske kirurgije in se naročite na posvet in pregled.

Lep pozdrav
Igor Višnjar, dr. med.
Fellow of EBOPRAS
za
MedvedVišnjar
Estetska klinika
Medved Višnjar estetska kirurgija

Nevio Medved, dr. med, specialist kirurg
Igor Višnjar, dr. med, specialist kirurg

Cesta v Mestni log 55
Ljubljana
+ 386 31 858 905
[email protected]

www.medvedvisnjar.si

Moderatorji

MedvedVišnjar estetska klinika
MedvedVišnjar estetska klinika
cron