Med.Over.Net

Estetska in plastična kirurgija

Odgovarjajo: doc. dr. Krešimir Božikov, dr.med., spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Virtualna "ordinacija" splošne, plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

doc. dr. Krešimir Božikov , dr.med., spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

k.bozikov

Je specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije ter ustanovitelj Klinike Božikov, ki je v celoti posvečena osebam, ki iščejo lepoto. Delno je zaposlen tudi v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani, kjer opravlja večje operacijske posege. Je redni član Slovenskega združenja plastičnih kirurgov ter Evropskega združenja plastičnih kirurgov (EURAPS). Medicinsko fakulteto je Krešimir Božikov obiskoval v Ljubljani in jo kot prvi v generaciji končal leta 1998. Takoj po končani fakulteti se je zaposlil v Kliničnem centru v Ljubljani, od leta 2002 je bil zaposlen na Kliničnem oddelku za plastično kirurgijo in opekline. Istega leta je zaključil magisterij na temo rekonstrukcij glave in vratu, leta 2010 pa še doktorat znanosti s področja rekonstrukcije dojke.

Rekonstrukcija dojk z lastnim tkivom

Default avatar

crnatara

Pozdravljeni,
Naročena sem na preventivno odstranitev dojk in rekonstrukcijo z lastnim tkivom.Na konziliju so mi rekli,da sem idealna za ta poseg.Zanima me,če bi želela malo večje dojke od svojih,ali se moram zrediti in za koliko?Hvala za odgovor in lp.
Default avatar

k.bozikov

pozdravljeni, velikost dojk, ki so rekonstruirane z lastnim tkivom je odvisna od količine podkožnega maščevja na trebuhu. Če je tega veliko, so lahko tudi dojke velike. Če tega ni ravno v izobilju, se lahko še vedno do posega poizkušate nekoliko zrediti, kar bo dodalo nekaj volumna.

Več o rekonstruktivni kirurgiji si lahko preberete tudi na : https://bozikov.com/plasticna-kirurgija ... -kirurgija, o povečanju dojk pa na https://bozikov.com/prsi/povecanje-dojk ... aplastika/
.
********************************
Doc. dr. Krešimir Božikov, dr. med.
specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije
http://www.bozikov.com
https://www.facebook.com/KlinikaBozikov/
Default avatar

carla

Lep pozdrav,

Mene pa zanima,ali delate za povečanje dojk z lastnim tkivom tudi samoplačniško in koliko to stane?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Default avatar

k.bozikov

pozdravljnei, tukaj gre za rekonstruktivni poseg na dojkah in ne lepotno povečanje. Tovrstne operacije s prostim prenosom lastnega tkiva (prosti režnji) so zahtevne in cenovno neprimerljivo dražje kot lepotna povečanja. Opravljajo se bolnicam, ki jim dojke odstranimo zaradi raka dojk.
lp
********************************
Doc. dr. Krešimir Božikov, dr. med.
specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije
http://www.bozikov.com
https://www.facebook.com/KlinikaBozikov/