Med.Over.Net

Estetska in plastična kirurgija

Odgovarjajo: MedvedVišnjar estetska klinika

Virtualna "ordinacija" splošne, plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

MedvedVišnjar estetska klinika

MedvedVišnjar estetska klinika

Na forumu svetujeta Nevio Medved in Igor Višnjar iz MedvedVišnjar estetske klinike. Nevio Medved je dr. med., specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije. Z intenzivnim in poglobljenim izobraževanjem s področja estetske kirurgije, tako doma kot tudi v tujini, je pridobil znanja in izkušnje, ki omogočajo strokovno in celostno obravnavo pacientov, s posebnim poudarkom na naravnem in skladnem videzu. Igor Višnjar je dr. med., specialist kirurg. Njegovo ožje področje delovanja so estetski posegi dojk in trupa, posebno pozornost pa namenja manj invazivnim posegom pomlajevanja obraza s pomočjo botoksa, tkivnih polnil s hialuronsko kislino, dvigom obraza z nitmi in kemičnim pilingom.

Labioplastika

Default avatar

zvezdica 7777

Labioplastika

Drage moje. Ker sem sama ogromno prebirala in iskala po spletu preden sem šla na poseg, sem se odločila z vami deliti svoje izkušnje, da bo vam, ki se za ta poseg odločate mogoče vsaj malo lažje. :)

Že skoraj leto dni nazaj, sem se odločila, da bom naredila ta korak. Po porodih se je pri meni oz.na mojem telesu marsikaj spremenilo.
Res, da sem suha, ampak koža ne trebuhu,povešene prsi...najhuje od vsega so pa bile male sramne ustnice. En čas jim nisem posvečala pozornost, ampak zadnja tri-štiri leta sem začela čutiti bolečine, ko sem sedela,kolesarila, nosila ozka oblačila....da o spolnih odnosih sploh ne govorim. Postajalo mi je vse bolj nelagodno, partnerju se naga več sploh nisem rada pokazala. Vse se je dogajalo v temi.
Kompleksi so postajali vedno večji, in tako sem se odločila za ta korak.
Najprej sem šla aprila na pregled, ki je bil plačljiv. Zdravnik me je sprejel katastrofalno. Neprijazno, arogantno in hladno. Verjetno si je mislil, da sem ena od takih, ki si nekaj izmišljujejo in fantazirajo....
No, po expresnem pregledu je res potrdil, da so moje sramne ustnice res zelo povečane in predstavljajo funkcionalno motnjo. Ok. predlagal je jesenski termin. Prosila sem termin, ki ga pa nisem dobila. Enostavno mi niso odgovorili na moj mail. Ni mi dal termina, ko sem šla od tam, niti kasneje ga nisem dobila. Obupno obnašanje. Očitno mu gre predobro ;)
Nič zato. Decembra sem šla k drugemu zdravniku, pregled je bil brezplačen, zdravnik prijazen, vse mi je lepo razložil in si je vzel čas. Obravnaval me je kot osebo, pacientko, s spoštovanjem in res razumevajoče.
Termin sem dobila v zelo kratkem času po pregledu. Ni me bilo strah, no malo me je postalo, ko sem pristala na operacijski mizi ;)
Poseg je potekal dobrih 40 minut. Potekal je pa tako:
dobila sem haljo, se vlegla na mizo. Pomirjalo me je dejstvo, da sta zdravnik in sestra bila super prijazna. Edino, kar pri samem posegu boli, so injekcije. Dobila sem dve na vsako stran. Trajalo je kako minutko...pekoča bolečina pač. Najprej je zarisal, kje bo rezal, vse razkužil in nato začel. Neprijetno je bilo čutiti, nisem čutila bolečine, čutila sem pa kaj je delal. Malo neprijetno ampak čisto neboleče. Ko je odrezal to odvečno tkivo, je vse skupal obdelal z nekim vročim instrumentom, edino tu sem čutila malo toplote, peklo me pa ni nič. Nato šivanje...hm. Seveda spet vse čutila, brez bolečin seveda.....in voila. Končno je bilo za mano. Malo sem še odležala, popila en lekadol, dobila recept za antibiotik in šla domov.
Injekcija je držala še dobre pol ure po posegu.
No, ta dan me je kar bolelo, peklo... Pila sem tablete proti bolečinam in se hladila z mrzlimi oblogami. Po vsakem lulanju sem se oprala, saj je brisanje nemogoče. In tudi kar se higiene tiče, se mi zdi to najbolj ok. Uporabljam vložke vir retro, saj so malo tanjši in super zračni...krvavela sem samo ta en dan. Drugi dan bolečina znosna, brez pekočega občutka pri lulanju. Seveda po vsaki potrebi tuš in svež vložek. Spet hlajenje. Ja, drugi dan je bilo otečeno , ampak ne fejst. Danes je tretji dan, bolečina minimalna,brez tablet proti bolečinam. Juhej :) Tudi oteklina je izginila. Na trenutke malo srbi, mislim,da je to celjenje....
Seveda si je treba vzeti tudi nekaj dni časa za okrevanje....7 do 10 dni.

Drage moje, če se počutite slabo in ste nesrečne zaradi tega, pojdite in spremenite to. Jaz sem že ob prvem pogledu v ogledalo bila navdušena. Čeprav me je bolelo sem se skoraj razjokala od veselja :D Naredila sem nekaj zase, za svoje boljše počutje...dobro se počutim. Nehče, ki tega problema ne pozna, ki ne rabi s tem živeti tega ne razume. Tudi meni jih je nekaj reklo, da je vse samo v moji glavi....ne ni v moji glavi. Ker je dejansko bila ena bolečina.
Brala sem tudi o komplikacijah po posegu, jaz sem srečna, da jih nimam. Srečna sem tudi, da me je partner pri tem podprl in me razume.
Ni mi žal, da sem se odločila.
Default avatar

88888888

Tudi jaz sem bila zelo nesamozavestna zaradi izgleda malih sramnih ustnic. Pred vsemi plačljivimi pregledi se najprej odpravite do svojega ginekologa in če so težave resne (da vas velikost/deformiranost ovira pri aktivnostih, nošenju oprijetih hlač, spolnih odnosih..) boste lahko dobile napotnico do specialista. Pred operacijo so me uspavali tako da na srečo nism bila budna (vsaj meni je bolje tako) po operaciji sem bila še nekaj dni v bolnici. Za tiste ki se sprašujete kako je z lulanjem-sama sem imela prvih nekaj dni vstavljen kateder. Glede okrevanja je precej odvisno od obsežnosti operacije. Pri meni so bile od začetka (prve 4 dni) prisotne hude bolečine. Bolečine so bile prisotne še 3 tedne po operaciji - težko sediš normalno, razen če imaš debelo blazino pod ritjo:) tudi pri hoji zna od začetka precej bolet.
Enostavno, pri taki operaciji kot sem jo imela jaz, si ne predstavlajm, da greš po 1 tednu že v službo...
Tistim, ki se boste odločile za operacijo priporočam, da si prej doma pripravite bombažne vložke (npr. Vir80), bepanten kremo, obkladke v zmrzovalniku in intimno milo (milo uporabljaje sele 1 teden po operaciji, prej samo s šibkim curkom s hladno vodo spirajte).
Za konec moram rečt, da sem z videzom zelo zadovoljna in je bilo vredno vseh bolečin.
Za tiste ki jih skrbijo morebitne brazgotine.. sama sem imela šive, ki se nato sami odstranijo in ni videti nobenih brazgotin :)
Default avatar

lunica_11

Zvezdica 7777,
kje si bila na posegu in kako je sedaj po več mesecih? Zadovoljna?
Default avatar

Megy3

Pozdravljena..opravila sem poseg labioplastike..danes mi je 3 dan. Z rezultatom sem zelo zadovoljna,ceprav je potreben cas da se vse skupaj stabilizira. Zanima me kako ste skrbela glede higiene? Namrec po vsaki potrebi se sperem s tusem in dam nov higienski vlozek..kirurg mi je dal razgradljive vodne sive in mi dejal da kasneje mazem z bilo kaksno kremo,samo da je le-ta mastna...kot sem omenila ze 3 dan spiram samo z vodo in zelo bi bila hvalezna,ce mi poveste kdaj zaceti mazati s kremo,da bi se vse zacelilo kot je treba? Najlepsa hvala in lp😁
Default avatar

MedvedVišnjar estetska klinika

Pozdravljeni, predlagam npr Bepanthen mazilo (ne Bepanthena plus)... mazati lahko začnete kar sedaj, če je od posega minilo 3 dni.
Za ostala vprašanja predlagam, da kontaktirate vašega kirurga.

Lep pozdrav
Nevio Medved, dr.med.
Fellow of EBOPRAS
Medved Višnjar estetska kirurgija

Nevio Medved, dr. med, specialist kirurg
Igor Višnjar, dr. med, specialist kirurg

Cesta v Mestni log 55
Ljubljana
+ 386 31 858 905
[email protected]

www.medvedvisnjar.si
Default avatar

Megy3

Najlepsa hvala za odgovor..se bom kar odpravila po bepanthen mazilo in pricela z mazanjem,saj je ta obcutek nemogoc. Lep pozdrav!

Moderatorji

MedvedVišnjar estetska klinika
MedvedVišnjar estetska klinika