Med.Over.Net

Estetska in plastična kirurgija

Odgovarjajo: MedvedVišnjar estetska klinika

Virtualna "ordinacija" splošne, plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

MedvedVišnjar estetska klinika

MedvedVišnjar estetska klinika

Na forumu svetujeta Nevio Medved in Igor Višnjar iz MedvedVišnjar estetske klinike. Nevio Medved je dr. med., specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije. Z intenzivnim in poglobljenim izobraževanjem s področja estetske kirurgije, tako doma kot tudi v tujini, je pridobil znanja in izkušnje, ki omogočajo strokovno in celostno obravnavo pacientov, s posebnim poudarkom na naravnem in skladnem videzu. Igor Višnjar je dr. med., specialist kirurg. Njegovo ožje področje delovanja so estetski posegi dojk in trupa, posebno pozornost pa namenja manj invazivnim posegom pomlajevanja obraza s pomočjo botoksa, tkivnih polnil s hialuronsko kislino, dvigom obraza z nitmi in kemičnim pilingom.

Odstranitev večjega števila lipomov

Default avatar

lipomka

Pozdravljeni,
na stegnih imam večje število lipomov, ki so estetsko moteči, nekateri celo boleči. Zanima me, če jih je možno odstraniti z liposukcijo; kirurška odstranitev najbrž ne pride v poštev.
Default avatar

k.bozikov

liposukcija večih lipomov navadno ni uspešna, Lipomov ne odstrani v celoti, večkrat je tovrstna maščoba bolj čvrsta in se jo z liposukcijo težje ostranjuje. Skratka odstranjevanje lipomov z liposukcijo ni praksa.
********************************
Doc. dr. Krešimir Božikov, dr. med.
specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije
http://www.bozikov.com
https://www.facebook.com/KlinikaBozikov/
Default avatar

Falcao

Pozdravljeni,

Po telesu (roke, stegna, trup...) imam vecje stevilo lipomov, nekateri med njimi so veliki kot jajce, nastajajo pa novi in novi... ali sploh obstaja kakrsnakoli resitev za odstranitev te nadloge, poleg klasicnega rezanja... ? Bi bilo mogoce dobro opraviti kakrsnekoli preiskave, ali je enostavno vzrok nastajanja se vedno neznan ? Imam sicer 30 let, nastajajo pa nekje od 20 leta naprej...

Hvala za odgovor in lep pozdrav
Default avatar

Pika79

Spoštovani,

Zanima me glede odstranitve lipomov, in sicer za večje lipome mi je znano, da naj bi se odstranjevali le kirurško. Kako pa je glede manjših lipomov - je te možno odstraniti z liposukcijo? Če da, kolikšni so lahko največji lipomi, ki bi jih bilo z liposukcijo možno odstraniti? Lipomi se nahajajo na stegnih in trebuhu.

Hvala in pozdrav.
Default avatar

Pika79

Hvala za odgovor.

Ali obstaja še kakšen drugi način za odstranjevanje lipomov poleg kirurškega odstranjevanja?

Hvala ponovno in lp.
Default avatar

bostjanpisk

Živijo,

ste mogoče rešili problem z lipomi?

jaz imam enak problem.

Moderatorji

MedvedVišnjar estetska klinika
MedvedVišnjar estetska klinika