Med.Over.Net

Estetska in plastična kirurgija

Odgovarjajo: doc. dr. Krešimir Božikov, dr.med., spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Virtualna "ordinacija" splošne, plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

doc. dr. Krešimir Božikov , dr.med., spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

k.bozikov

Je specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije ter ustanovitelj Klinike Božikov, ki je v celoti posvečena osebam, ki iščejo lepoto. Delno je zaposlen tudi v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani, kjer opravlja večje operacijske posege. Je redni član Slovenskega združenja plastičnih kirurgov ter Evropskega združenja plastičnih kirurgov (EURAPS). Medicinsko fakulteto je Krešimir Božikov obiskoval v Ljubljani in jo kot prvi v generaciji končal leta 1998. Takoj po končani fakulteti se je zaposlil v Kliničnem centru v Ljubljani, od leta 2002 je bil zaposlen na Kliničnem oddelku za plastično kirurgijo in opekline. Istega leta je zaključil magisterij na temo rekonstrukcij glave in vratu, leta 2010 pa še doktorat znanosti s področja rekonstrukcije dojke.

Odstranitev večjega števila lipomov

Default avatar

lipomka

Pozdravljeni,
na stegnih imam večje število lipomov, ki so estetsko moteči, nekateri celo boleči. Zanima me, če jih je možno odstraniti z liposukcijo; kirurška odstranitev najbrž ne pride v poštev.
Default avatar

k.bozikov

liposukcija večih lipomov navadno ni uspešna, Lipomov ne odstrani v celoti, večkrat je tovrstna maščoba bolj čvrsta in se jo z liposukcijo težje ostranjuje. Skratka odstranjevanje lipomov z liposukcijo ni praksa.
********************************
Doc. dr. Krešimir Božikov, dr. med.
specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije
http://www.bozikov.com
https://www.facebook.com/KlinikaBozikov/
Default avatar

Falcao

Pozdravljeni,

Po telesu (roke, stegna, trup...) imam vecje stevilo lipomov, nekateri med njimi so veliki kot jajce, nastajajo pa novi in novi... ali sploh obstaja kakrsnakoli resitev za odstranitev te nadloge, poleg klasicnega rezanja... ? Bi bilo mogoce dobro opraviti kakrsnekoli preiskave, ali je enostavno vzrok nastajanja se vedno neznan ? Imam sicer 30 let, nastajajo pa nekje od 20 leta naprej...

Hvala za odgovor in lep pozdrav
Default avatar

Pika79

Spoštovani,

Zanima me glede odstranitve lipomov, in sicer za večje lipome mi je znano, da naj bi se odstranjevali le kirurško. Kako pa je glede manjših lipomov - je te možno odstraniti z liposukcijo? Če da, kolikšni so lahko največji lipomi, ki bi jih bilo z liposukcijo možno odstraniti? Lipomi se nahajajo na stegnih in trebuhu.

Hvala in pozdrav.
Default avatar

Pika79

Hvala za odgovor.

Ali obstaja še kakšen drugi način za odstranjevanje lipomov poleg kirurškega odstranjevanja?

Hvala ponovno in lp.
Default avatar

bostjanpisk

Živijo,

ste mogoče rešili problem z lipomi?

jaz imam enak problem.