Med.Over.Net

Estetska in plastična kirurgija

Odgovarjajo: MedvedVišnjar estetska klinika

Virtualna "ordinacija" splošne, plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

MedvedVišnjar estetska klinika

MedvedVišnjar estetska klinika

POVEČANJE PRSI OD A DO Ž

Default avatar

Saax

Pozdravljeni.
V začetku aprila se odpravljam na povečanje dojk in bi rada bila v pomoč vsem tistim, ki se odločate in sama sem se zelo težko dokopala do odgovorov, ki me zanimajo. Zato bom v tem forumu opisala ves posteope in trenutno lahko samo povem kako je potekalo moje odločanje glede kirurga, v prihodnje pa bom dodala še vse kar se same operacije tiče in okrevanja.
Ker sem iz obale, sem seveda šla na prvi posvet k dr. Maticu Fabjan. Sam posvet je trajal 20 minut. Določil je okrogle vsadke, nad mišico, 375ml. Na vsako vprašanje je odgovoril, da bo vse v redu...pridete takrat in takrat, tralali, tralala in ok-vseskupaj medlo, ampak seveda sem odkorakala v prepričanju, da je to to in da bo vse ok. KEr mi vrag ni dal mira, sem malo brskala in po vseh forumih zasledila pohvale za dr. Božikovega. Pa sem poskusila in ga poklicala. Zelo me je presenetilo, da je na drugi strani bil prav on in zelo vljudno prilagodil zadevo tako, da sva se srecala takrat, ko je meni najbolj usrezalo. PRičakovala sem, da bom čakala in v bistu je bil do minute točen. Prijeten, iskren in meni osebno WAW. Posvet je trajal uro in pol skoraj. Objasnil je zadeve od a do ž, povedal tudi neprijetne resnice glede operacije in kar resno vzel vse moje fobije glede anestezije in ostalega. Ponudil mi je modrc v katerem sem lahko pomerila želeno velikost in on se je nagibal na vsatke 330ml pod mišico. Na mojo željo sva se pol dogovorila za 375ml. V glavnem ko sem sličala besedi POD MIŠICO, me je skori kap, ker sem brala o tem kako to strašno boli in sem mu tudi povedala, da me je tega strah. Dogovorila sva se za neko vmesno varjanto in sicer ne pod, ne nad, ampak pod mišično ovojnico. Po 10 dnevnem tuhtanju sem se itak odločila zanj, kar je bilo jasno že takoj, vendar sem se odločala ali si to res upam ali ne.
Na mail mi je takoj prijazno odgovoril, poslal predračun in vsa navodila kako in kaj naj jem in delam pred in po operaciji. Sedaj pa sledi čakanje in upam da bo res vse ok. Po operaciji se oglasim in javim kako in kaj je bilo...
Lep pozdrav
Default avatar

Sara84

Vceraj zjutraj sem se odpravila na tezko pricakovan poseg v Medicor v Izoli. Osebje prijazno, jaz presenetljivo mirna. Nekako sem si rekla da je to to in da ne zelim vplivat na svojo nervozo. Bila sem prva na vrsti in dr.Bozikov prijazen in pomirjen kot vedno. Seveda sem doma imela 10000 vprasanj in ko me je vprasal ce imam kako vprasanje je bla ena sama crna luknja.
Pred posegom sem dobila apaurin in dejansko sem bila cisto ok tudi v operacijski sobi. Osebje e ostavno ne vem kaj bi rekla razen da so bili ljubeznivi in zelo prijetni. Pol pa..."vas bomo uspavali"....in je zmanjkalo filma.
Prebujanje v redu, malcek me je zeblo, sestre so me pokrile. Nobenih travm, infuzija je ze tekla in sem cakala na to grozovito bolecino in je ni bilo.
Vsadke imam 375ml pod misico in vse to bi bil dober razlog, da bi moralo fajn bolet ampak temu ni bilo tako.
Ne vem noti kaj naj dodam razen tega da sedaj sedim doma in da sem ok. Ja dejansko zateguje, bolecina primerljiva z mocnim muzklfibrom ampak nic katastrofalnega. Umijem si zobe, obraz...edino kar je res bedno ce lezim prav vodoravno in da slucajno ni nobenega za me potisnit v sedec polozaj. Potem clovek kar ostane ležat�.
Danes zjutraj mi je doktor zamenjal oblize in tudi ta del ne boli. V glavnem je cisto znosno in ol vsaj kar se mene tice. Najbolj od vsega me boli oteklina ki jo mam na strani pro rebrih. Drugace pa kirurgu in vsem zaposlenim dam odlicno oceno. Prsa so mi ze zdej lepa in upam da bo vse ok.
Default avatar

Skoljka2016

Pozdravljeni,

Lahko prosim sporočite kako je šla operacija? Bolečine itd.

hvala!
Default avatar

Saax

9.4. sem se ob 7ih zjutraj zglasila v Medicorju in sestre so bile zelo prijazne. Pripravile so mi za oblect in kompresijske nigavice. Dobila sem apaurincek in bila pomirjena ko dojencek. Dr. Bozikov je prisel ob casu, me peljal v kabinet kjer je pac porisal in oznacil vse. Izredno je bil prijazen. No potem pa vsa klasika kar spada zraven, operacijska soba in sem fino zaspala.
Ko sem se zbudila, sem bila prestrasena, da me bo bolelo pa ni bilo nic. V glavnem, ce strnem zadeve je operacija popolnoma brez bolecin. Ko sem se vrnila domov sem en teden cutila bolecine kot nek musklfibr ma dalec od teh zadev o katerih sem brala na forumih. Po enem tednu sem vozila avto in sedaj ko sta ze dva meseca mimo se niti ne spomnem kako je bilo, ko dvojcic se ni bilo ;-))) Dr. Bozikovega priporocam vsem in ni mi placal, da to napisem...ampak dejansko je krasen clovek in ravno prava mera strokovnosti in prijaznega vedenja.
Default avatar

manja14

Živijo, mene pa zanimajo neprijetne resnice, o katerih pravis da je govoril dr Božikov?
Hvala za odg in lp.
Default avatar

ževsedoživela

Pozdravljene zadovoljne in tudi nezadovoljne lastnice prsnih vsadkov.
Mogoče pa katera pozna kirurga Tomaža Janežiča, ki ima svojo ustanovo na Gasparijevi ulici 12? Prosim za mnenja, saj si le želim pomiriti živce.
Hvala vsem
Default avatar

Sara84

Neprijetne resnice so verjetno možni zapleti in ovojnica, ki se vsekakor ustvari-kar nekateri pravijo, da se ne. Najboljše je pa sigurno, da greste na posvet, ker on tam vse to najboljše razloži in pove.
Default avatar

NiinaN

Povečanje dojk hvala bogu ni več takšna ''zaprta'' in tabu tema, ter se da o tem že precej več gradiva najti. Tudi sama sem v kratkem imela poseg in moram reči, da me ta ''odprt'' in dobronameren post ter post še nekaterih iskrenih (https://dandelions87.wordpress.com/tag/povecanje-prsi/ ) prepričal, da sem se bolj mirno odločila tako za kirurga kot za sam poseg. Podobno kot so pisale predhodnice je bil postopek in profesionalni odnos enak tudi pri meni. Dr. Božikov ima korekten pristop in zna prisluhniti željam in podati pristno mnenje.
Default avatar

k.bozikov

Povecanje dojk je najpogodtejsi lepotni poseg pri zenskah. Pred odlocitvijo je potrebno razumeti, da ne gre za enkratni dogodek v smislu, da bodo nato dojke ali vsadki celo zivljenje enaki. Z leti se dojke ne glede ali imajo vsadke ali ne spreminjajo. Na poseg povecanja dojk je potrebno gledati kot projekt, ki ti da samozavest in zadovoljstvo v dolocenem zivljenjskem obdobju. Ko ta zelja mine ( starost), pa se vsadki lahko zelo enostavno odstranijo.

Več si lahko preberete tudi na: https://bozikov.com/prsi/povecanje-dojk ... aplastika/

Lp
********************************
Doc. dr. Krešimir Božikov, dr. med.
specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije
http://www.bozikov.com
https://www.facebook.com/KlinikaBozikov/