Forum: Starejši so modrejši

Veliko znanja, spoznanj, prodorno mišljenje, ustrezno ravnanje, bogate življenjske izkušnje – modrost, ki jo starejši imajo veliko. Povprašajte jih in izmenjajte izkušnje. Pozabite na samoto in poglejte, kdo od sovrstnikov se skriva tukaj.

Več na: www.celostni-pristop.si

Javna dela-5.stopnja-koliko?

Odgovori Nova tema
Default avatar Saška 20 Jun 2004 16:59

Kakšna je plača v javnih delih,za 5.stopnjo v zdravstvu?Koliko je neto,kakšni so dodatki in koliko vse skupaj to znese?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Ponca 22 Jun 2004 09:52

Zdravo!
Vse informacije bi ti morali ze posredovati na ZZ, kjer si iskalka zaposlitve.
Sicer je pa tako, da dobis za 30 ur dela na teden ( ker za 40 ur tedenskega dela priznajo le dolocenim "rizicnim" skupinam...) pri enomesecnem delu priblizno 60.000 Sit place. Pripada ti se nadomestilo za prevoz na delo ( avtobus ali vlak ) in pa cena za malico za vsak dan, prebit na delu.
LP!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar marija (1) 22 Jun 2004 11:17

Saška, žal ti ne vem povedati za plačilo javnih del v zdravstvu, lahko ti posredujem le določeno primerjavo. V gospodarstvu (kje, ni pomembno, je pa to reciva temu tako: elektroindustrija) se je zaposlilo študenta preko servisa in se mu plačalo po 500 SIT/uro in dodatek 10 % kot osebno oceno. Na ta način je študent dobil tam okrog 92.400 SIT za 168 ur na mesec. Je pa delo kategorizirano na lažje in na težje fizično delo (440 – 500 SIT/uro), osebna ocena pa se tudi giblje od 1 – 10 %. Upam, da sem kaj pomagala s temi podatki. Nič pa to ni plačano glede na stopnjo izobrazbe.

marija (1)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Ponca 22 Jun 2004 12:42

Zivijo, Marici!
Lepo, da sva se spet srecali! Ves, Marija, tole bo pa najbrz pomota...
Najbrz govoris o delu preko Studentskega servisa, medtem ko sprasuje Saska o javnih delih, ki tudi potekajo v marsikateri gospodarski organizaciji ali firmi. No, ce se prijavi na razpis za javna dela kaksna firma in tudi potem dobi moznost zaposlitve kaksne osebe ali vec oseb preko dolocenega projekta ( JD ), lahko zaposli brezposelne osebe za dolocen cas na delih, ki jih je prijavila v razpisu. Dela ne smejo potekati samostojno in se izvajajo kakor pomozna dela pod mentorstrvom. Po odobritvi projekta za zaposlitev delavcev na javnih delih ali na javnem delu mora podpisati firma, ki je pridobila pravico do zaposlitev brezposelnih oseb za dolocen cas tudi pogodbo z ZZ, v kateri je tocno doloceno, koliksen del place krije brezposelni osebi ZZ in koliksen del firma, ki je dobila "projekt". Obicajen prispevek v placilu za brezposelno osebo na JD je vsaj 60 % posebej dolocene izhodiscne brutto place za gospodarstvo ali morda za negospodarstvo.
S placilom place brezposelni osebi je pa tako, da je skoraj tako v negospodarstvu kakor v gospodarstvu placilo udelezencem javnega dela skoraj enako..No, mogoce kak tisocak gor ali dol glede na tarifne razrede..Placilo je namrec predpisano v fiksnem znesku glede na stopnjo izobrazbe oz. defginirano po tarifnih razredih, kamor so razvrscene brezposelne osebe.
Imej en lep, lep dan in se se slisiva!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar marija (1) 22 Jun 2004 13:22

Ja, Ponca, seveda sem hotela ponuditi le primerjavo med javnimi deli, ki jih opravljajo nezaposleni, ki so prijavljeni na zavodu in med plačilom dela preko študentskega servisa, da bi Saška morda imela primerjavo. Sem pa seveda razumela, da gre za javna dela v zdravstvu. Hvala ti za pojasnilo, te reči tudi meni niso dovolj poznane, saj me marsikdaj kdo po tem vpraša, vendar ga potem napotim na našo "socialno delavko" (bog ve, ali se res še tako imenuje), ki seveda operira s takimi podatki.

Ja, še se slišiva, seveda se.

marija (1)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh