Forum.Over.Net

Starejši so modrejši

Veliko znanja, spoznanj, prodorno mišljenje, ustrezno ravnanje, bogate življenjske izkušnje – modrost, ki jo starejši imajo veliko. Povprašajte jih in izmenjajte izkušnje. Pozabite na samoto in poglejte, kdo od sovrstnikov se skriva tukaj.

Več na: www.celostni-pristop.si

Izračun pokojnine pri invalidski upokojitvi

Default avatar

Alessio007

Pozdrav...
Po hudi prometni nesreči nisem zmožen opravljati skoraj nobenega dela...zdravnik mi je predlagal invalidsko pokojnino....
Imam 40let in ne morem preživeti s pokojnino...Zanima me če je možno imeti invalidsko pokojnino in popoldanski S.P.
Hvala odgovor...
Default avatar

Monnčica

UPOKOJENKA je napisal/a:
Dragi moji !

Tudi jaz sem čakala, da grem v pokoj. In potem je prišel ta dan, sedaj sem doma že nekaj časa, vendar mi je strašno dolgčas.
Moj mož odhaja v gostilno, zjutraj, popoldne in me pušča samo. Otroci so odšli po svoje in jaz se v okolju, kjer sem živela in ostala sama, nikakor ne znajdem. Ni mi do pospravljanja in obrivanja po vrtu. Jaz rada grem, toda moj mož nekako noče nikamor z menoj. Jaz imam veselje do gibanja, on pa govori in sedi in šele sedaj sem ugotovila, da je človek, ki le govoriči in ga poslušajo le taki ljudje, ki ne znajo ukrepati in jim je vse narobe in pokvarjeno. Da bi kaj izboljšali pa niso sposobni in prav tak je tudi moj mož.
Želim si v gore, na morje, na potovanja, a tako čudno je, če grem brez njega.Če gre z menoj pa samo nerga, se dolgočasi in me mori.
V službi sem imela družbo in zadovoljstvo, zato dragi moji, delajte dokler upate,ker doma je še slabše.
Meni je takšno razmišljanje težko razumeti. Če hočeš nekam na izlet, potem pojdi. Zakaj za boga bi potrebovala nekoga zraven in še to takšnega, ki se mu ne da? Si otrok ali si odrasla? Bemti babnica. Nehaj se smiliti sama sebi, obuj gojzarje in palico v roke pa na pot. Dokler te noge nesejo, ni poti, ki jih ne bi mogla prehoditi.
Default avatar

čemaž

Pozdravljeni!Mene pa zanima kolikšna bi bila inv.pokojnina za 23 let delovne dobe pri starosti 54 let.Sedaj dobivam 200 e inv.nadomestila.Hvala za odgovor.
Default avatar

čemaž

Kaj mi res nobeden ne ve odgovoriti?
Default avatar

čemaž

čemaž je napisal/a:
Pozdravljeni!Mene pa zanima kolikšna bi bila inv.pokojnina za 23 let delovne dobe pri starosti 54 let.Sedaj dobivam 200 e inv.nadomestila.Hvala za odgovor.
Default avatar

bulje

Upokojen sam u61 letu starosti Invalidska prva kategorija uR Sloveniji, U Sloveniji imam 21 let delovne dobi uBiH imam15 let uSrbiji 2 leta kolika će znašati moja pokojnima uR Sloveniji Delo sam kao varilec