Forum.Over.Net

Starejši so modrejši

Odgovarjajo: Marina Dobnik

Veliko znanja, spoznanj, prodorno mišljenje, ustrezno ravnanje, bogate življenjske izkušnje – modrost, ki jo starejši imajo veliko. Povprašajte jih in izmenjajte izkušnje. Pozabite na samoto in poglejte, kdo od sovrstnikov se skriva tukaj.

Več na: www.celostni-pristop.si

Marina Dobnik

Marina Dobnik

Marina Dobnik je univerzitetna diplomirana profesorica športne vzgoje in doktorska raziskovalka na področju aplikativne kineziologije. Je terapevtka z mednarodno veljavnim certifikatom za izvajanje manualne limfne drenaže po dr. Voddru, specializirana za obravnave limfedemov. Z individualnim pristopom in različnimi ročnimi tehnikami se ukvarja s težavami gibalnega in limfnega sistema. Sodeluje tudi na večjih mednarodnih projektih (s področja kakovostnega staranja prebivalstva in s področja vrhunskega športa) in je soavtorica več strokovnih in znanstvenih monografij ter člankov.

menopavza-mena-kako se prične?

Default avatar

mamiMaja

Pozdravljena!


Mi je pred parimi meseci dala pregled krvi(sum na obolenje ščitnice),pa so bila neka odstopanja,ampak ni vedla zakaj(ni raziskovala naprej!).Za ščitnico je bilo vse ok.Saj bom vidla če je prava diagnoza,ker kljub hormonski terapiji se mi sedaj dogaja da imam še kar krvavitve(sicer rahle in komaj opazne),vendar so.
lp Maja
Default avatar

TIFFANY

pri 51, sedaj 52
srečno
Bodi, kar si, ostalih je tako že preveč!
Default avatar

Scarlet

Lp! Jaz pa imam malo drugačen problem! Zadnjo menstruacijo sem imela maja lansko leto in do zdaj nobenih problemov, vročinskih oblivanj ali kaj podobnega, kar dobro počutje. Predvčeraj pa so me začele bolet bradavice in prsi, kot, da sem noseča. Z možem sicer uporabljava zaščito. Kaj bi sedaj to bilo. Prosim za mnenje!
Default avatar

karolina

Da izveš kaj je to pojdi k ginekologu. Jaz bi šla.
Default avatar

TIFFANY

točno leto dni sem bila brez menstruacije
lani konec novembra pa so me začelo zelo boleti bradavice ,prsi sem imela nenavadno napete

čez 14 dni sem imela spet menstruacijo dolgo 3 tedne

od takrat spet tišina
kontracepcija ni problem,ker je mož zavil vrat petelinu in lahko kikirika

ampak nočne polivke so pa kap
srečno
Bodi, kar si, ostalih je tako že preveč!
Default avatar

letnik 56

sem 8 mesecev brez menstruacije kdaj lahko seksaš brez zaščite
Default avatar

jerneja62

Punce, dajte malo poškilit na forum Klimakterij. Če imate še vedno težave, boste izvedele, kakšno revolucijo doživljamo ženske na pragu menopauze v Sloveniji v zadnjih mesecih v zvezi z uporabo bioidentičnih hormonov. Jaz sem se ponovno rodila.


LP Jerneja
Default avatar

še ena zgodnja mena

Ah meni je moj ginekolog pri 37 letih namignil, da sem še premlada - debelo sem ga pogledala, ko mi je kapnilo za kaj sploh. In se je dogajalo, da sem celo zimo hodila v službo s kratkimi rokavi.... jaz pa sem se jim smejala. Spim itak v nezakurjeni sobi, tako, da vročinski vali so šli ravno mimo. Ko mi je začela še menstruacija izostajati po sistemu enkrat ja, pa 4 mesece nič, pa tri mesece ja itd. sem le stopila z muko do ginekologa. Rekel mi je, da glede na mojo starost (nekaj čez 40) mi lahko predpiše hormonsko zdravljenje, a bi raje prepustil naravi vse skupaj. Strinjala sem se z njim. In potem se zakopala v delo, v 1001aktivnosti, da ni bilo časa razmišljati o tem, da me boli tu, me boli tam.....da me bo oblilo..... in je minilo. približno 2 leti sem že brez mesečne......nič se ne smilim sama sebi, sem polna optimizma, veselja...... ja in tudi izgledam tako.... he he A ja, sem pa uživala izredno veliko sojinih izdelkov (polpeti, granulati, kocke...).

Suha koža: uporabljam otroško toaletno milo namesto raznih gelov za prhanje. Po prhanju se namažem z otroškim oljem za nego telesa, ali mlekom za nego telesa (Nivein je najboljši), če so težave prehude pa je za suho kožo zelo dobro olivno olje, s katerim se namažeš po telesu in počakaš, da se vpije v kožo. Hladno stiskano olivno olje, pa lahko tudi pijete. 15 minut pred obrokom na žlico nakapajte par kapljic limone in zatem nalijte še olivno olje in to pojejte. Prvič je zanič, pol se pa navadiš.

Moj nasvet je čimbolj se zaposliti, da ni časa razmišljati o tem kaj in kako.... pa prepustite se teku narave...... tako, da ni vse tako hudo kot se vam zdi na prvi pogled.

Tiffany dobrodošla v klubu! :) :)
Default avatar

angelca24

Problem zares postane velik, če se z njim preveč ubadaš...sprejmeš, kaj se dogaja in skušaš telesu pomagati...najprej svoji psihi z dejavnostmi, ki te res veselijo in zamotijo. Nato pridejo razne kreme za kožo, olja...jaz sem bila c+vedno otrok narave, zato sem v času največjih težav jemala enkrat dnevno Klimaktin iz rastline Cemicifuga, pa je šlo...spila sem kakšen eliksiz iz zdravilnih kamnov. Menim pa, da je to obdobje zelo težavno, naporno in viharno, zato si je treba dati oporo
Default avatar

ester-kiki

Pozdrav, stara sem 51 let, mislim da tudi jaz stopam v menopavzo, lani poletiin do jeseni sem imela take oblive, da sem se tuširala 2 do 3x na dan, prsi boleče, da ne govorim kaka mestruacije, tako močne, da 3 dni ne smem ven, ker lije iz mene.
Ne prihaja več tako redno v intervalih, vendar sem si pomagala z Menosoy in če je placebo učinek ne vem. Meni to pomaga, načeloma imam pa probleme z premalo delujočo ščitnico ampak sem tudi na tem da se grem malo pokazat in pač papati zdravila...............jemljem vse to kot nekaj normalnega in hvalabogu mož me razume in ni problema, samo nisem več tako aktivna in prej sem lahko spucala v nulo stanovanje in še sem imela energijo, sedaj pa še tisto osnovno komaj-komaj naredim...........ampak ni kaj moram. Čeprav ni več tako kot iz škatlice, vendar sem precej stvari eliminirala in tako imam zopet stanovanje tip-top v nulo. Preprosto...............LP,
Default avatar

Menodyne

Predlagam Vam, da poizkusite z Menodyne. Je poplnoma naraven izdelek, brez hormonov rastlinskega in naravnega izvora. Sicer gre za nov izdelek na našem trgu, ampak pomagal je že tisočim ženskam po svetu.

Več si lahko preberete na www.menopavza.net
Default avatar

zanima me

zanima me če nimam en let mesečnico ali moram še uporabljat kontracepcijo ali mi nitreba jo več jemat lp
Default avatar

aneja 1

Zdravo kot je ena omenila zakaj pa koristi to olivno olje? Mene ze to tudi ful muči.
Default avatar

izidora

Mene pa zanima če je to začetek menopavze,zadnja menstruacija je bila novembra.10januarja sem imela ultrazvok pri ginekologu pa je rekel da je vse v redu vendar menstruacije še vedno ni .V spodnjem delu trebula imam pogosre bolečine ,prosim če mi lahko svetujete,Hvala Suzy