Style.Over.Net

Poroka in poročno potovanje

Odgovarjajo: Mirela Zulič Hočevar

Poročno slavje, poroka v tujini, obleke, gostilne, glasba, izkušnje ... Pripravite vse tako, da bo nepozabno!

Mirela Zulič Hočevar

Mirela_Zulic_Hocevar

poroka na tiho

Default avatar

suda

z partnerjem sva se odločila da se bova poročila, ker je bila vedno želja da se poročiva pred rojstvom prvega otroka.
zaradi razmere financ in tudi najine sramežljivosti sva se odločila za poroko samo z pričami in njunimi možmi. torej samo 6 oseb.
zanima me če je kateri par, ki se je poročil na takšen način, ker me zanima marsikaj in če bi lahko dobila kakšen nasvet bi bila izjemno hvaležna.

rada bi imela preprosto poroko navadna oblačila (brez obleke, kostumov..)
ker sva oba povezana z družinama vedo vsi ožji družinski člani in zdaj majo polno nasvetov kaj ja in kaj ne.
zanima me glede obleke:
- ali je res da morava oba imeti belo bluzo oz srajco?
- da kravata ne sme biti črne barve?

meni je popolnoma vseeno zaradi obleke ampak vsak ima neke pripombe, midva pa si želiva preprosto saj se bova poročila zaradi ljubezni in ne zaradi izgleda.

ker se poročiva naslednji mesec (februar je zimski mesec) menim da ni važno kaj imava oblečeno pod plaščem poleg tega pa se bo trebušček že videl in bi rada oblekla nekaj v čemer mi bo udobno.

zanima me vaše mnenje in vaše izkušnje. in se že vam vnaprej zahvaljujem
Default avatar

Fashionista.si

Živjo in čestitke!

Kar se tiče bele srajce, nikakor ni res, da bi jo morala imeti. V Sloveniji imajo moški povečini neko svetlo srajco, npr. šampanj, včasih tako, da se ujema z nevestinim šopkom ali dodatki (npr. roza, oranžna ...). Kolikor vama je to všeč, presodita sama, ni pa neke zapovedi. Jaz odsvetujem le temno srajco in kakšen zelo opazen vzorec (npr. karo, močne črte, rožice, kaj podobnega). Črne kravate pa verjetno zato ne, ker je rezervirana za pogrebe. Bila pa sem na eni poroki, kjer je ženin imel temno obleko, belo srajco in zelo ozko črno kravato, pa je izgledalo zelo dodelano, stajliš in mladostno. Morda pa posežeta po kakšni srebrnkasti kravati?

Kar se tiče pa nevestine obleke, pa predlagam, da oblečeš nekaj, v čemer se dobor počutiš. Če nosiš kaj oblek ali tunik, bi jaz to predlagala prej kot hlače, a sama veš, če ti bo v tem udobno.

Jaz bi predlagala kakšno tako obleko:

Slika
http://www.asos.com/ASOS-Maternity/ASOS ... &clr=Cream

ali tako

Slika
http://www.asos.com/ASOS-Maternity/ASOS ... 1&clr=Mink

ali v tem stilu:

http://www.asos.com/ASOS-Maternity/ASOS ... Dusty+pink
http://www.asos.com/ASOS-Maternity/ASOS ... &clr=Brown

Preko pa kakšen svetel plašček, ki ga zdajle zagotovo stakneš v trgovini - šampanj, roza, bel, morda tudi kamelje barve ...

Ampak izberi sama, tako da ti bo všeč, da se boš dobro počutila, morda tudi, da ti bo obleka še kdaj prišla prav. Na primer za čas druge nosečnosti. ;)

Sicer pa vem za dve poroki, kjer sta bila ženin in nevesta v kavbojkah in obe še vedno držita, pa je od obeh že več kot desetletje ter pri eni 3, pri drugi pa 2 otroka.

Dobro izberita in vso srečo!

LP,
Lenka
**********************************************************
http://www.Fashionista.si
Kaj naj oblečem?
Default avatar

gsatalema

Pozdrav,
poznam kar nekaj parov ki so se poročili na ta način. Vsi so bili oblečeni po svoje:
en par - oba sta bila v jeansu (hlače, majčka in jakna)
drugi par - ona hlačni kostimček z majčo (ne srajce), on obleko z srajco, ampak brez kravate
tretji- ona lahko oblekico, on lanene hlače in srajco
četrti- pa tista malo bolj svečana oblačila iz domače omare( z malo kombinacije- da sta bila usklajena)....
Upam ,da sem ti vsaj malo pomagala..., to je vajin dan, in uredita se, da vama bo lepo in udobno. Nekega pravila, kako in kaj pa ni.
Default avatar

suda

hvala za pomoč mi je kar odleglo ko vidim da solih ni potrebno komplikacij

hvala
Default avatar

ram0na

Živjo,
tudi midva sva se poročila sama, samo s pričami, na ljubljanskem gradu. Glede obleke pa sploh nismo komplicirali, oba sva bila v kavbojkah in navadnih majicah, enako priči. Ni nobenega pravila, oblecita se tako kot paše vama in tako, da se bosta dobro počutila. Po poroki sva priče peljala še na kosilo, potem pa domov. Bilo je super! :)

Lp
Default avatar

pika201

Čestitam za poroko in naraščaj!
Od moje prijateljice brat se je lani poročil tako kot si ti želiš. Poleg ženina in neveste so bili še bratje in sestre s partnerji, nevesta je imela oblečen bež hlačni kostim, ženin temne hlače in svetlo srajco brez kravate. Namesto fotografa je kar ena sestra naredila par amaterskih fotk (ki so bile super!). Tako da mislim, da ni nobenih omejitev glede oblačil.
Default avatar

Darko Ž.

Spoštovana novoporočenca,

bolj z zamudo Vama pišem, ne vem, ali sta že dahnila vsak svoj da, če še nista, pa ne pozabita na svoje najožje, saj se poročata ne samo med seboj, ampak z vso žlahto, tudi če ne bo vseh navzočih. Za poroko na tiho, iz osebnih razlogov, ne sme biti večjih težav, toda graditi pošten odnos do svojih najdražjih vsekakor moramo, ne kar "po francosko". V zapisniku za cerkveno poroko so posebej vprašanja, ali so tudi starši zadovoljni z Vajinim zakonom, kar je zelo važno vprašanje. Zamere tako rade grenijo življenje drug drugemu, če se vlečejo, zato razčistimo zdaj, da ne bomo vlekli v nedogled za seboj.
Za poroko še nisem videl, da bi ženin ali svatje nosili črno kravato, ta je res bolj za pogrebe, seveda pa je spet odvisno, kaj kje ustreza zraven in kakšna je kravata. Obleka naj bo vsekakor svečana, primerna, dostojna, tudi jeans ne sme biti kakršenkoli, kakšen oguljen, da ne rečem, razcefran na kakih mestih (nekateri se znajo prebito "afnati", to se je, žal, zelo razpaslo,toda to jim nikakor ni v čast!). Za tako svečan, enkraten dogodek, tudi če je samo s pričama in z najožjimi, sem pa mnenja, da jeans ne ustreza.

Naj bo lep ta dan in vsak nov dan, ki ga bosta preživela skupaj in ga podarila otrokom in drugim, ki jih srečujeta.

Darko Ž., duhovnik, 44 let
Default avatar

Kkkk

Pozdravljeni!
Ali se lahko v cerkvi poročiva samo s pričami?
Da smo štirje?
Hvala
Default avatar

mojca80

Seveda, mora pa biti še župnik
lahko ste tudi trije - ena priča in vidva (bodoča mož in žena)
Default avatar

Kkkk

Hvala.
Ampak ponavadi župniki kar komplicirajo....
Da je potrebno občestvo.
Midva bi se pa res rada sama in priče in seveda župnik.
Kaj pa oklic je potreben.
Default avatar

AnikaPanika

To je vse odvisno od župnika. Nekateri razumejo in spoštujejo želje para, drugi spet ne. Še vedno lahko prosite kakšnega bolj liberalnega župnika iz sosednjega kraja, če vama lokacija cerkve ni tako pomembna.