Med.Over.Net

Optika

Odgovarjajo: Rene Pirc, mojster očesne optike

Oči so ogledalo duše. Vas zanima, kako pravilno izbrati očala? Imate težave z lečami? Kdaj je priporočljivo iti na pregled? Na ta in podobna vprašanja boste dobili odgovore na tem forumu.

Rene Pirc , mojster očesne optike

Rene

očesni rak

Default avatar

olea

Spoštovani!

Zanimajo me podatki o raku na zadnjem delu očesa.Mi lahko na kratko objasnite kako se zdravi,kako je z ozdravljivostjo?mogoče veste kje bi se dalo o tej temi kaj več prebrati?Je v Sloveniji kakšna privatna klinika,ki je specializirana za to bolezen?
hvala lepa za vaš trud in lep pozdrav!
Default avatar

Rene´

Raka v zadnjem delu očesa je veliko, ter se razlikujejo po tem, kjer nastanejo.

Najpogostejša oblika raka v 80 % je tumor uvee. Navadno nastane po 60 letu starosti.

Asimptomatičen tumor se odkrije po naključju pri rednih pregledih, dočim simptomatičen povzroči upad vida, ter napake vidnega polja zaradi odstopa mrežnice. Večina ljudi vidi velike krogle svetlobe, ki se pojavljajo dva do trikrat dnevno.

Znaki Tumorja (melanoma) žilnice so dvignjena tvorba ovalne oblike, ki se nahaja pod mrežnico.Barva tumorja je rjava, vendar se lahko na površini pojavi oranžni pigment. Če tumor preveč zraste, poči Bruchova membrana in tumor dobi obliko gobe. Pri tem so prisotni: krvavenje, sekundarni glavkom, siva mrena....

Najpogostejši tumor mrežnice je retinoblastoma, ki pa se z razliko od prejšnjega pojavi v zgodnjem otroštvu, pri starejših ljudjeh pa je na drugem mestu za tumorjem žilnice. Nastane iz transformacije primitivnih celic mrežnice. Tumor je lahko deden in se pojavi v 40% in se v 85% pojavi na obeh očesih.

Za potrditev tumorja se izvedejo nasledne preiskave:

binokularna indirektna oftalmoskopija, biomikroskopsko opazovanje z Volk lečo, opazovanje z ultrazvokom, fluorestenska angiografija, CT scan, MRI, barvno kodiran Doppler, ter biopsija s tanko iglo.

Upam, da sem lahko kaj pomagal.

Lp.
Default avatar

Še sem živ

Ko sem šel na pregled oči, so mi rekli, da imam melanom žilnice in glede na velikost je bilo mnenje, da lahko napišem oporoko (ni bilo sicer rečeno dobesedno, a možnost preživetja je bila nekje 1%). Dejansko sem bil ves v metastazah kar sem spoznal kasneje.
Na internetu sem našel edino rešitev, ki je bila podprta iz biokemijskega stališča. To me je prepričalo, itak izgubiti nisem imel več kaj. Tega je že eno leto in še sem živ. Na eno oko vidim normalno na onega, kjer je bil prvi tumor zaenkrat še nič, vendar je napetost v njemu popolnoma popustila. Ne čutim več bolečine pri obračanju oči. Pri tem ves čas delam normalno.
Tistega, ki zanima tak izhod naj v googlu odtipka "olje vodka rak". Nikolaja Ševčenka. Prevedel pa je Zdravko Zapušek.
Naj omenim, da rak v pljučih je izginil že po 3 mesecih, v ušesih in ob obnosni votlini malo kasneje. Rakasta razjeda na srednjem delu stopala pa že po 1 mesecu.
Prosim posredujte naprej, saj bo morda komu rešilo življenje. Meni je delovalo oz. deluje.
Vso srečo pri spopadanju s to na videz brezupno boleznijo.
Default avatar

še sem živ

Danes je 14. 8. 2016. Komentar zgoraj sem prispeval leta 2014. Torej je že več kot 3 leta od postavljene diagnoze. Javljam se v vednost bralcem teh komentarjev, da sem še živ in se izvrstno počutim. Stanje na desnem očesu je še vedno nespremenjeno. Na levo oko vidim normalno (100%). Bistveno se mi je povečala fizična moč, ter miselne koncentracije. Ko bi imel to znanje pred nastankom mojega problema....
Po mojem mnenju je emulzija na večer 30 / 30 (vodka 40% 30 ml / hladno stisnjeno sončnično olje 30 ml mešano v steklenički za dojenčke) dokaj dober dejavnik preventive preprečevanja raka kjer koli. Močno upočasnjuje tudi staranje in povečuje mišično maso. (Vseh mišic tudi srca in žil.) Pomembno je, da pred zaužitvijo emulzije najmanj 2 uri ne jemo in ne pijemo nič, da ne pride do mešanja in s tem napačnih, neželenih učinkov. (Podrobnejše znanje o tem na google: olje vodka rak)
Vse dobro vsem, srečo in moč pri spopadu z navidez težko boleznijo. Ljudje smo mnogokrat na preizkušnji, na nas pa je, da ne obupamo nikoli.
Default avatar

ZZdravko

Hvala avtorju, ki piše pod naslovom "Še sem živ". Vljudno ga naprošam za kontakt. Jaz sem pred leti prevedel to metodo in bi se rad z njim slišal ali si dopisoval, da si izmenjava izkušnje. Pišete mi lahko na naslov [email protected]. Zdravko.

Moderatorji

Rene Pirc , mojster očesne optike
Rene