Med.Over.Net

Optika

Odgovarjajo: Rene Pirc, mojster očesne optike

Oči so ogledalo duše. Vas zanima, kako pravilno izbrati očala? Imate težave z lečami? Kdaj je priporočljivo iti na pregled? Na ta in podobna vprašanja boste dobili odgovore na tem forumu.

Rene Pirc , mojster očesne optike

Rene

Korekcijska stekla

Default avatar

legenda66

V kratkem imam namen naročiti nova očala za daleč in me zanimam kakšne imate izkušnje s korekcijskimi stekli?

Do sedaj sem vedno naročeval pri lokalnemu optiku (poznanstvo). Sedaj sem pa začel razmišljati, če lahko dobim kaj več oziroma boljša očala (€ ne igrajo vloge). Imam občutek da je optik malo za časom (recimo leče ima samo dva proizvajalca, drugo za njega ne obstaja)

Malo sem gledal po internetu in naletel na personalizirana enožariščna stekla. Kolikor razumem naj bi bila bolje prilagojena za posameznika napram tistim ko ti okulist izmeri dioptrijo, optik naroča tiste velike kroge dioptrije in ti potem naredi očala ven...

Imam visoko dioptrijo -8 in cilindre, zato potrebujem tudi najboljše kar lahko dobim. Recimo do sedaj sem vedno imel tiste 1.74 tanšane proizvajalca Essior in Hoya. Mislim pa da bi lahko z drugimi stekli mogoče dobil boljšo vidljivost predvsem v kotih...

Recimo opazil sem tega proizvajalca Rodenstock: http://www.rodenstock.com/sl/sl/stekla.html Hvaljenje po spletni strani je eno, realnost pa drugo. Ima kdo izkušnje s tem.

Pa recimo slovenski proizvajalec Alcom http://www.alcom.si/enozariscna-stekla-opal-in-isv/#isv

Kakšne imate kaj izkušnje z različnimi stekli? Vam optik zmeraj "zrihta" kar je najboljše ali "zrihta" kar je za njega najboljše?
Default avatar

Rene

Moram vas pohvaliti, zelo dobro razmišljate in če bi vse stranke tako razmišljale, bi znale ločiti slabe od dobre ponudbe! Sploh z zadnjim stavkom ste zadeli v trno!

Lp.