Med.Over.Net

Optika

Odgovarjajo: Rene Pirc, mojster očesne optike

Oči so ogledalo duše. Vas zanima, kako pravilno izbrati očala? Imate težave z lečami? Kdaj je priporočljivo iti na pregled? Na ta in podobna vprašanja boste dobili odgovore na tem forumu.

Rene Pirc , mojster očesne optike

Rene

zamegljen vid

Default avatar

lollipoop

Spoštovani,

stara sem 19 let in imam na enem očesu -1.25, na drugem pa -1.75 (se mi zdi), na obeh imam tudi cilinder. Včasih (ne glede na del dneva) mi otežuje vid zamegljena "packa". Ko pogledam drugam, se packa premakne skupaj s sliko, tako da ostane na istem mestu. Vedno je le na enem očesu naenkrat. Zavzema približno 35% mojega vidnega polja in ne izgine, če pomežiknem ali poskusim zajokati. Ponavadi izgine sama po sebi po nekaj minutah, včasih hitreje, včasih pa me zelo dolgo moti in ovira.

Opažam tudi, da se mi roženica nekako naguba, nastane hribček, ki ga čutim, če zaprem oči ali če se dotakne veke. Zelo me moti, a tudi to izgine čez nekaj časa. Bi mi znali kako svetovati? Lahko preprečim nastanek teh dveh "ovir"?

Hvala za vaš odgovor,
lep pozdrav
Default avatar

Rene

Možno, da imate nekaj na roženici, zadeva lahko tudi nakazuje na Keratokonus, vendar boste morali na kompleksen pregled, v vsakem primeru ne odlašajte predolgo!

lp.
cron