Med.Over.Net

Optika

Odgovarjajo: Rene Pirc, optik

Oči so ogledalo duše. Vas zanima, kako pravilno izbrati očala? Imate težave z lečami? Kdaj je priporočljivo iti na pregled? Na ta in podobna vprašanja boste dobili odgovore na tem forumu.

Rene Pirc , optik

Rene

leče pri borilnih športih

Default avatar

maja2121

Lep pozdrav!
Že nekaj časa treniram taekwondo. Sicer imam majhno dioptrijo ( -0,75 -1,00 in cilindri), ampak me vseeno moti, ker na treningih in tekmah ne vidim dobro. Bi bilo pametno nositi leče pri tem športu? Udarca v oko sicer še nisem dobila, ampak vedno obstaja verjetnost, da se pripeti nesreča.
Trenutno nosim očala, ampak me leče zelo mikajo, ker sem se jih naveličala. Se splača imeti leče s tako majhno dioptrijo?
Skrbi me tudi to, če si bom leče sploh lahko privoščila in me zanima koliko stanejo? (mesečne baje 120evrov na leto?)
Za odgovore se že v naprej zahvaljujem!
Default avatar

Rene

Leče so odlične za šport, tudi za borilne veščine (mehke).

Seveda je potrebno imeti leče tudi pri takšni dioptriji.

Cene se razlikujejo, povprašajte v prvi optiki.
Default avatar

lukap

Leče so vsekakor najboljša rešitev pri športih. Priporočam ti uporabo mesečnih leč, katere te na leto stanejo 100 € v povprečju. Če se ti bo dogajalo, da ti zaradi udarca kdaj padejo ven pa lahko preklopi na dnevne leče - pa kaj če kakšno zgubiš, saj naslednji dan nosiš nove. So pa sicer dražje.

Če te skrbi cena - 100 € - sam leče ne nosim le 1 mesec, ampak čas podaljša kar za 2 tedna. Sicer slaba odločitev za oko, vendar boljša za denarnico :)