Forum: Optika

Oči so ogledalo duše. Vas zanima, kako pravilno izbrati očala? Imate težave z lečami? Kdaj je priporočljivo iti na pregled? Na ta in podobna vprašanja boste dobili odgovore na tem forumu.

leče pri borilnih športih

Nova tema
Default avatar maja2121 27 Mar 2017 19:39

Lep pozdrav!
Že nekaj časa treniram taekwondo. Sicer imam majhno dioptrijo ( -0,75 -1,00 in cilindri), ampak me vseeno moti, ker na treningih in tekmah ne vidim dobro. Bi bilo pametno nositi leče pri tem športu? Udarca v oko sicer še nisem dobila, ampak vedno obstaja verjetnost, da se pripeti nesreča.
Trenutno nosim očala, ampak me leče zelo mikajo, ker sem se jih naveličala. Se splača imeti leče s tako majhno dioptrijo?
Skrbi me tudi to, če si bom leče sploh lahko privoščila in me zanima koliko stanejo? (mesečne baje 120evrov na leto?)
Za odgovore se že v naprej zahvaljujem!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Rene 2 Apr 2017 16:14

Leče so odlične za šport, tudi za borilne veščine (mehke).

Seveda je potrebno imeti leče tudi pri takšni dioptriji.

Cene se razlikujejo, povprašajte v prvi optiki.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar lukap 25 Apr 2017 13:12

Leče so vsekakor najboljša rešitev pri športih. Priporočam ti uporabo mesečnih leč, katere te na leto stanejo 100 € v povprečju. Če se ti bo dogajalo, da ti zaradi udarca kdaj padejo ven pa lahko preklopi na dnevne leče - pa kaj če kakšno zgubiš, saj naslednji dan nosiš nove. So pa sicer dražje.

Če te skrbi cena - 100 € - sam leče ne nosim le 1 mesec, ampak čas podaljša kar za 2 tedna. Sicer slaba odločitev za oko, vendar boljša za denarnico :)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh