Med.Over.Net

Optika

Odgovarjajo: Rene Pirc, optik

Oči so ogledalo duše. Vas zanima, kako pravilno izbrati očala? Imate težave z lečami? Kdaj je priporočljivo iti na pregled? Na ta in podobna vprašanja boste dobili odgovore na tem forumu.

Rene Pirc , optik

Rene

Ponovna laserska operacija OČI

Default avatar

Mitja00

Pozdravljeni... Star sem 26 let in po 8 letih nosenja lec sem se odlicil za lasersko odpravo dioptrije... -4 na obeh oceh... Ocal nikoli nisem mogel nosit, saj mi nekako nikoli niso pasala.. Poseg sem opravil pred stirimi meseci. Cakam sedaj se na pregled po po pol leta, ko je nekako zadeva zakljucena... zanima me naslednje....mislim da je dipotrija ok, le na levem ocesu ostanek - 0,25 desno +0.25.. kar je super... zadeva pa je sledeca ... pojavilo se mi je nekoliko cilindra... elektrosnki aparat naj bi pokazal -0,75 na obe ocesi... pri pregledu s stekli nekoliko manj. Mislim da sem tudi prej inel nekoliko cilindra ampak me zadeva nikoli ni motila.... sedaj se sploh pri voznji pojavla razprsena svetloba, moti me blescanje, vcasih imam pekoce, nekoliko suhe oci, ki pa mislim da so s kapljicami se slabse... Ali v mojem primeru lahko ponovim operacijo in ce ze ,spet zacnem uporabljati lece.... saj ocal ne prenesem :/. Ali se zadeva s cilindrom se lahko popravi... glede na to da sem imel PRK metodo operacije. Malo me je zacelo tudi psihicno motit, saj so oci le oci. Prosim in hvala za odgovor.
Default avatar

Rene

Škoda da se niste malo prej pozanimali, saj vse kar ste napisali so znane in večkrat napisane slabosti laserskih operacij: http://www.lasikcomplications.com/

Problem nastopi sedaj, saj oči kontaktne leče slabše prenašajo po laserski operaciji, kot so jih pred njo. Svetujem še kakšen pregled pri neodvisnem zdravniku, ki vam bo povedal kako in kaj.

Lp.
Default avatar

toliko imam jaz

Jaz imam tudi toliko (nikoli šla na operacijo) in zadaj načrtujem obisk, dr Vukasa. S -2 cilindra je brez očal zelo težko voziti avto.