Style.Over.Net

Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Anja CajhenBrigita PotočkiMartina RazingerAna Ziherl Mali, Shape Salon Ljubljana • Ljubinka Đokić, Shape Salon Ljubljana

Forum za ženske in moške, ki si želijo izvedeti več o modi, trendih, lepoti, ličenju ter negi telesa in obraza. To je kotiček, namenjen izmenjavi mnenj in lastnih izkušenj ter vprašanjem modnim in lepotnim strokovnjakom.

Anja Cajhen

AnjaCajhen

Brigita Potočki

mjzfashion

Martina Razinger

martinarazinger

Ana Ziherl Mali , Shape Salon Ljubljana

Ana Ziherl Mali

Je zelo strastna glede lepote in nege, praktično že od otroških let. Vedno je spremljala trende in se izobraževala. Več kot 10 let se poklicno ukvarja z nego kože. Je tudi lastnica Shape salona, distributer za znamko Intraceuticals za Slovenijo in države bivše Jugoslavije. Obožuje svoj poklic, delo s strankami in dejstvo, da jim s svojim znanjem lahko pomaga.

Ljubinka Đokić , Shape Salon Ljubljana

Ljubinka

Ljubinka je vizažistka, specialist kozmetične in medicinske mikropigmentacije (pigmentistka), specialist odstranjevanja tetovaže in permanentnega make up-a, strokovnjakinja za urejanje nohtov z brendom Gelish in za keratinsko vihanje trepalnic z Elleebana Lash Lift. S čopiči in ličili je odraščala in je v svetu mode že od 15. leta. Lepota je njeno poslanstvo in se v njej tudi najbolje znajde. Ugled izkušene umetnice ličenja je dobila z dolgoletnimi izkušnjami na področju ličenja v TV showih (Top model, X Faktor, Znan obraz ima svoj glas…), časopisih (Story, Playboy…), video spotih (Hannah Mancini, Manca Špik…), prireditvah in pri delu s strankami. Je velika zagovornica naravne lepote in se drži pravila "manj je več". Ženski populaciji je želela ponuditi še več in odločitev za izobraževanje o kozmetični in medicinski mikropigmentaciji pri Goldeneye micropigmentation company (Nemčija) je bila absolutno prava odločitev. S tem je začela pisati novo zgodbo, ki jo osrečuje in izpolnjuje. V delu uživa in njeno največje zadovoljstvo so zadovoljni in nasmejani obrazi strank.

barvanje s kano

Default avatar

in zdaj jaz vas vprašam

Na glavi sem imela 15 cm temnejšega narastka in 15 cm svetlih barvanih las potem sem se pobarvala s kano in zdaj je tisti del, ki je bil svetel oranžen prej temni del pa je za nekaj odtenkov bolj rdeč? S čim naj izeenačim, da bodo vsi lasje enake barve?
Sicer so bili po barvanju lasje videti manj poškodovani in malo bolj trdi tako kot dlaka mačke, ki živi zunaj hiše in jo včasih namoči dež.
Default avatar

blblbl

Zdravo,
glede barvanja s kano vam bo večina frizerjev rekl da ste nori, oz. da to ni vredu. Sama se barvam že kar nekaj časa (lase imam do sredine hrbta) in imam krasne lase po kani, res je da se spere po kakem mescu. Kane po trgovinah so res same kemikalije, sama kupujem v Sariku(teh trgovin je dost po cel sloveniji) in tam jo uvozijo direktno iz indije. Barvanje je ena packarija, kot bi se barval z zemljo, ubistvu v prahu se tudi najde kakšna trava, ampak se pač uzame v zakup. Kano imajo naravno(rdeče oranžna) in rjava, stane pa 5e, sam mislim da so jo podražili, uglavnm v vrečki je kane za 2x.
Velik sreče ;)
Default avatar

Lea.M.

Kano sem veliko uporabljala lansko poletje! Lase ti res naredi bolj močne, sijoče, močne! Sem bila presenečena. Povsod piše kako je dobra za lase.
Ampak nikjer pa ne piše, da zaradi tega ovoja okoli lasu, las ne more dihat in imaš lahko kasneje zelo scepljene in razpokane lase. Vsaj pri meni in prijateljici je bilo tako. Pred uporabo kane, se mi lasje niso nikoli cepili, sedaj pa se mi cepijo kar na sredi lasu, in ne samo konice. Tako da ne mislit, da je kana samo dobra. Jaz osebno je ne dam več na lase. Ne dam na lase katerekoli barve, ne umetne ne naravne.
Default avatar

veronika.capl

Živjo!
Rada si bi naredila nekaj blond pramenov, pa ne vem kako. Če kdo ve prosim če lahko napiše!
Hvala!
Default avatar

oranžni prameni

V kanirane lase sem po dveh mesecih hotela narediti blond pramene, pa sem naredila oranžne pramene. Uporabila sem modri ekstra blanž in 6% razvijalec. Po naravi sem rjava, toda zaradi kane sem rdeče rjava.
Default avatar

blond prameni

Imela sem rjave lese in blond pramene. Pobarvala sem se s kano in zdaj imam lepo rdečerjavo frizuro le prameni so v barvi cestnega delavca. Kako naj izenačim, da bo vse rdeče rjavo.
Default avatar

jaz rdečo

Henne color imajo v vseh drogerijah, če pa hočeš boljše pa vprašaj Mirjam Korez Živa center
Default avatar

silva v.

Pozdravljeni !

Sama se barvam s kano , ki jo dobivam iz Alžirije . Lase sploh ne poškoduje , ker imam blond barvane lase , vzamem blond kano in imam res lepe , močne lase , barve zrelega žita . Morda je tako dobra kana , ali pa imam neobčutljive lase , ne vem , ampak meni zelo koristi in naredi res lepo barvo . Lp
Default avatar

Looney

Najprej nekaj o kani. Kana je samo rdeca. Vse ostalo ni kana. Kana ne prodira v las ampak ga ovije. Lasje ne dihajo in se ne obnavljajo, to so samo izmisljotine kozmeticne industrije. Ce so lasje poskodovani jih je treba ostrici. Kako goste lase boste imele je odvisno predvsem od vasega zdravja in genov ki ste jih podedovale. No pa nazaj h kani. Barvanje s kano ni noben bav bav. Zmes tople vode in kane se pripravi 24 ur pred barvanjem. Namesto tople vode lahko uporabite kuhano kavo , crni caj. Lasje morajo biti temeljito oprani in vlazni. Zmes se nanese na glavo in pusti najmanj tri ure. Potem jo temeljito sperete. Sama barva je odvisna od barve vasih las. Svetlejsi kot so bolj boste oranzne. Ce ste alergik prej naredite kozni test s kano.
Default avatar

aciramka

Draga dekleta
Sem upokojenka, lase si barvam s Kano že nekaj let. Imam rdečkaste lase, so zelo močni, zdravi, ne izpadajo, lasišče zdravo, lasje lepi(tako tudi pravijo frizerke, ki grem enkrat letno po trajno). Prava kana je tista, ki ima pripis "body art" Tu ne boste zgrešile. Tudi pri nas se je da kupiti v dobro založeni trgovini z naravnimi zelišči.
Pozdrav vsem!
Default avatar

aciramka

Aha, še nekaj.
Tisto, kar pravijo frizerski strokovnjaki, ni res. Kako more dati izjave proti kani. Saj je že stara znanka, čisto naravna. Uporabljale so jo že naše babice (no ja, tiste, ki so kaj dale na svoj videz). Frizerji navijajo, da prodajo svoje izdelke, saj imajo profit od proizvajalcev barv, ki pa res škodujejo organizmu in lasem.
Premislite malo in ne verjemite vsega, kar pravijo strokovnjaki. Vsak vleče na svoj mlin.
Kar je pa naravno, pa tako vemo, da je zdravo za vse.