Forum: Nega, ličenje in style

Forum za ženske in moške, ki si želijo izvedeti več o modi, trendih, lepoti, ličenju ter negi telesa in obraza. To je kotiček, namenjen izmenjavi mnenj in lastnih izkušenj ter vprašanjem modnim in lepotnim strokovnjakom.

barvanje s kano

Odgovori Nova tema
Default avatar in zdaj jaz vas vprašam 13 Jul 2012 16:18

Na glavi sem imela 15 cm temnejšega narastka in 15 cm svetlih barvanih las potem sem se pobarvala s kano in zdaj je tisti del, ki je bil svetel oranžen prej temni del pa je za nekaj odtenkov bolj rdeč? S čim naj izeenačim, da bodo vsi lasje enake barve?
Sicer so bili po barvanju lasje videti manj poškodovani in malo bolj trdi tako kot dlaka mačke, ki živi zunaj hiše in jo včasih namoči dež.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar blblbl 22 Sep 2012 11:39

Zdravo,
glede barvanja s kano vam bo večina frizerjev rekl da ste nori, oz. da to ni vredu. Sama se barvam že kar nekaj časa (lase imam do sredine hrbta) in imam krasne lase po kani, res je da se spere po kakem mescu. Kane po trgovinah so res same kemikalije, sama kupujem v Sariku(teh trgovin je dost po cel sloveniji) in tam jo uvozijo direktno iz indije. Barvanje je ena packarija, kot bi se barval z zemljo, ubistvu v prahu se tudi najde kakšna trava, ampak se pač uzame v zakup. Kano imajo naravno(rdeče oranžna) in rjava, stane pa 5e, sam mislim da so jo podražili, uglavnm v vrečki je kane za 2x.
Velik sreče ;)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lea.M. 31 Maj 2013 14:07

Kano sem veliko uporabljala lansko poletje! Lase ti res naredi bolj močne, sijoče, močne! Sem bila presenečena. Povsod piše kako je dobra za lase.
Ampak nikjer pa ne piše, da zaradi tega ovoja okoli lasu, las ne more dihat in imaš lahko kasneje zelo scepljene in razpokane lase. Vsaj pri meni in prijateljici je bilo tako. Pred uporabo kane, se mi lasje niso nikoli cepili, sedaj pa se mi cepijo kar na sredi lasu, in ne samo konice. Tako da ne mislit, da je kana samo dobra. Jaz osebno je ne dam več na lase. Ne dam na lase katerekoli barve, ne umetne ne naravne.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar veronika.capl 9 Jun 2013 20:05

Živjo!
Rada si bi naredila nekaj blond pramenov, pa ne vem kako. Če kdo ve prosim če lahko napiše!
Hvala!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar oranžni prameni 10 Dec 2015 09:29

V kanirane lase sem po dveh mesecih hotela narediti blond pramene, pa sem naredila oranžne pramene. Uporabila sem modri ekstra blanž in 6% razvijalec. Po naravi sem rjava, toda zaradi kane sem rdeče rjava.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar blond prameni 3 Jan 2016 14:01

Imela sem rjave lese in blond pramene. Pobarvala sem se s kano in zdaj imam lepo rdečerjavo frizuro le prameni so v barvi cestnega delavca. Kako naj izenačim, da bo vse rdeče rjavo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ruzicavrtnica 5 Jun 2016 10:01

rabim da bodo lasje rjavi-kakšno moram naročiti

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar jaz rdečo 5 Jun 2016 17:52

Henne color imajo v vseh drogerijah, če pa hočeš boljše pa vprašaj Mirjam Korez Živa center

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar silva v. 7 Jun 2016 22:51

Pozdravljeni !

Sama se barvam s kano , ki jo dobivam iz Alžirije . Lase sploh ne poškoduje , ker imam blond barvane lase , vzamem blond kano in imam res lepe , močne lase , barve zrelega žita . Morda je tako dobra kana , ali pa imam neobčutljive lase , ne vem , ampak meni zelo koristi in naredi res lepo barvo . Lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Looney 18 Avg 2016 22:28

Najprej nekaj o kani. Kana je samo rdeca. Vse ostalo ni kana. Kana ne prodira v las ampak ga ovije. Lasje ne dihajo in se ne obnavljajo, to so samo izmisljotine kozmeticne industrije. Ce so lasje poskodovani jih je treba ostrici. Kako goste lase boste imele je odvisno predvsem od vasega zdravja in genov ki ste jih podedovale. No pa nazaj h kani. Barvanje s kano ni noben bav bav. Zmes tople vode in kane se pripravi 24 ur pred barvanjem. Namesto tople vode lahko uporabite kuhano kavo , crni caj. Lasje morajo biti temeljito oprani in vlazni. Zmes se nanese na glavo in pusti najmanj tri ure. Potem jo temeljito sperete. Sama barva je odvisna od barve vasih las. Svetlejsi kot so bolj boste oranzne. Ce ste alergik prej naredite kozni test s kano.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar aciramka 30 Sep 2017 07:20

Draga dekleta
Sem upokojenka, lase si barvam s Kano že nekaj let. Imam rdečkaste lase, so zelo močni, zdravi, ne izpadajo, lasišče zdravo, lasje lepi(tako tudi pravijo frizerke, ki grem enkrat letno po trajno). Prava kana je tista, ki ima pripis "body art" Tu ne boste zgrešile. Tudi pri nas se je da kupiti v dobro založeni trgovini z naravnimi zelišči.
Pozdrav vsem!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar aciramka 30 Sep 2017 07:24

Aha, še nekaj.
Tisto, kar pravijo frizerski strokovnjaki, ni res. Kako more dati izjave proti kani. Saj je že stara znanka, čisto naravna. Uporabljale so jo že naše babice (no ja, tiste, ki so kaj dale na svoj videz). Frizerji navijajo, da prodajo svoje izdelke, saj imajo profit od proizvajalcev barv, ki pa res škodujejo organizmu in lasem.
Premislite malo in ne verjemite vsega, kar pravijo strokovnjaki. Vsak vleče na svoj mlin.
Kar je pa naravno, pa tako vemo, da je zdravo za vse.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh