Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Anja CajhenLaura Sardinšek, mag. kozm., dipl. m. s.

Kdaj ste se začele najbolj opazno starati?

Default avatar
Katera leta so bila "prelomna", ko ste se najbolj opazno začele starati?
Priponke

staranje ženske.jpg
(109.94 KiB)

Default avatar
Staranje je del življenjskega procesa je napisal/a:

Še ne vem, nisem še toliko stara, do 45 sem prilezla.

Sem pa ravno te dni pospravlja stare stvari in našla slike izpred 10, 15, 20, 30 let...
Prav razmišljam o tem, kako med 15 in 25 ni neke bistvene razlike, vsaj pri meni n, ker sem pri 15 zgledala stara vsaj 20. Med 25 in 35 tudi ni neke hude razlike, glede na to, da 10 let le ni tako kratka doba. No, med 35 in 45 je pa konkretna razlika.

Preden kdo skoči v luft, da pri 35 pa res nisem mogla zgledat 15, drži to, a gledam recimo kožo in obraz, tisti en mladostni sijaj, ki je pri 15 že mladosten, a malo še otroški, pri 25 lep mladostni sijaj, pri 35 je še vedno nekaj tega mladostnega blišča, medtem ko pri 45 ga skoraj ni več, čeprav še ni gub in sivih las, se življenje in izkušnje kar poznajo...
Default avatar
Zaenkrat še nisem opazila kakšnega posebnega staranja : bom pa drugo leto 60.
Se bolj in bolj urejam.
Default avatar
Zdaj pri 30. sem začela opažat gube okrog oči in v kotičkih lic ko se nasmehnem.
Default avatar
Staranje je del življenjskega procesa je napisal/a:
pred 15imi leti, ko sem se zredila. Zdaj sem spet na normalni teži in sem bolj mladostnega videza, meni podbradek in napetost polnega obraza zaradi "naravnega silikona = maščobe" pač ne pristoji, me postara.
Default avatar
Staranje je del življenjskega procesa je napisal/a:
Upam, da še dolgo ne. Imam 54 let.
Default avatar
Po daljšem stresnem obdobju okoli 50. Prej sem izgledala in delovala precej mladostno, potem pa sem se v nekaj mesecih postarala za več let. Pa niti ne gube, ampak tista splošna uvelost, starikave poteze, pogled, drža. Mi gre pa menda sedaj na bolje. Namesto sivih las mi zdaj poganjajo lasje moje barve.
Default avatar
Monklje se ne starajo, so vse pri petdesetih videt mlade in so mnogo boljše od dvajsetletnic......... le da so od mladih deležne posmeha zaradi neumnosti, ki jo kažejo okrog tega....

Drugače pa tako, ženski se začne videvat staranje po 25. letu, moškemu pa nekaj let kasneje.
Default avatar
viharni jezdec je napisal/a:

😂😂😂 Si pa optimist. Kar vidim parov, so ženske videti dobro, tudi tiste nad 40 ali celo 50. Priznam, da moškega nobenega ne poznam, ki bi bil pri teh letih (40+, 50+) mladosten in videti dobro.
Default avatar
viharni jezdec je napisal/a:
Aja, hočeš reči, da si ženo lastnoročno odnesel k sosedu na obdelavo, ker je bila zate videti prestara, ti pa še ves frišen kot rosa opoldne a ne.
Default avatar
Moški redko dobro izgledajo po 40 je napisal/a:
Med dobrim in vidno umetnim je ogromna razlika, veš? Daj s sebe vso fasado, s katero imaš zapacane kožne pore, pa se potem primerjaj in boš videla kaka je resnica.
Default avatar
viharni jezdec je napisal/a:
Dej dej nakladaj impotentnež. Zakaj so v porničih vse babe s fake fasado, vse umetne, od krempljev, las, joškov, ter razno razne kategorije ala milfe in gilfe? Zato, ker kur.ac nima pameti. Eto, zato!
Default avatar
Konec teme. Viharni je tukaj.
Default avatar
Staram se jaz ne:), se pa spreminja koža, lasje....sedaj, po 50 letu.
Staranje je je normalna stvar, ne bojte se ga!
Vsaka se stara, če prej ne umre!
Default avatar
Kakšne neumnosti pišete. Stare 50+ ali 60+ pa se nič ne starate? Dajte no, poglejte stare slike, zložite si jih v vrsto eno poleg druge, stara 18, stara 25, stara 35, stara 45, stara 55 itd. Boste takoj opazile razliko. Pa ne samo v frizuri.

Nobena ni pri 50 videti isto kot pri 20. Pri 20 je še nekaj otroškega v obraznih potezah, potem ne več. Veliko žensk se spremeni tudi ko rod. Zakaj, ne vem. Nek bolj resen , odrasel izraz dobijo. Po 50 imajo skoraj vse že nekaj gubic okoli oči in okoli ust, še posebej, če imajo suho kožo in so bolj suhljate v obraz. Po drugi strani pa se v teh letih počasi že začnejo delat podbradki, koža izgublja elastičnost in to vse se opazi. Nekatere, ki imajo bolj okrogel obraz postanejo prav zabuhle. Tiste bolj suhe imajo bolj vdrte oči, večje podočnjake itd. Ampak ve vsega tega seveda ne opazite. Opazijo pa drugi pri vas.
So tudi izjeme, ki se res skoraj nič en starajo. Ponavadi imajo za to dobre gene in zelo zdravo živijo, niso prežurale mladosti, niso kadile, pile. Nimajo preveč stresnega življenja, so relativno zadoovljne s svojim življenjem. So tudi takšne ženske. Nikakor pa niso vse ženske na tem forumu takšne. :)
Default avatar
Črnke se počasneje starajo, še same pravijo: black don't crack.
Default avatar
bolj si temen je napisal/a:
Ja, če si naravno bolj temen. Ne pa od solarija ali pretiranega sončenja na morju. To kožo zelooo postara. Nekatere ženske z ožganimi obrazi poleti zgledajo prav grozno.
Default avatar
ja ampak je napisal/a:
Ja, seveda, gre za naravno melaninsko zaščito temnejše kože, ne za površinsko opekavanje :)
Default avatar
Prvo razliko sem opazila pri petih letih.
Default avatar
Ko sem gledala slike je napisal/a:
Danes ste na monu sami šaljivci.

Moderatorji

Anja Cajhen
AnjaCajhen
Laura Sardinšek , mag. kozm., dipl. m. s.
Laura Sardinšek