Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Anja CajhenLaura Sardinšek, mag. kozm., dipl. m. s.

frizura

Default avatar
Slika

Tako frizuro bi imela. A je finta v striženju ali potem v oblikovanju pričeske? Kako je to sploh postriženo? Tanjšano ali kako?
Default avatar
nima nihče nobenega komentarja? Pa vidim, da se precej nosijo take frizure.
Default avatar
Jaz sem tako postrižena. Rezano je pod kotom in delno tudi stanjšano. Pomembno je pa tudi oblikovanje, vsaj meni sami od sebe ne padejo lasje v tako lepo obliko.
Default avatar
Nisem frizerka je napisal/a:
Super, hvala. Daj še prosim povej, kako jih oblikuješ, če je težko? Likalnik, krtača....?
Pa če ne narediš nič, kako potem to stoji?
Default avatar
Jaz sem jo imela, malo več kot en mesec, pa nisem več zdržala. Ko sem prišla od frizerja sem imala točno tako kot na sliki. Tudi doma mi jo je uspelo kar dobro narediti, vendar me je čez dan motilo, da so bili lasje ves čas na obrazu. Sem si jih non-stop popravljala in tlačila za ušesa. Potem je oblika šla po svoje in frizura ni bila več ista. Ne vem no, meni ni bila praktična. Poglej si Jenifer Aniston v Friends je imela v nekem obdobju podobno.
Default avatar
Jenifer Aniston ima pa vedno lase ful na obraz.
Se spomnim, da je imela podobno, ja. Samo ona karkoli ima, nikoli nimam odkriteg obraza.

Jaz sem pa ravno mislila, da je praktično. lahko spuščene nosiš, dovolj dolgi so za čop, spneš samo zgornje v kakšno razmršeno figo...

Upam, da se še kdo oglasi s svoji izkušnjo.
Default avatar
kako narediš kako izgleda je napisal/a:
Oblikuješ jih lahko s krtačo (jaz imam vrtljivo fen krtačo), lahko tudi z likalnikom. Če ne oblikujem, ne stoji takole lepo, je vse malo po svoje 😊
Kot je jennyani omenila, mi grejo včasih ob obrazu na živce, pa jih potem spenjam. To zahtevam že pri frizerki, da mora dolžina omogočati čopek. Potem imam pa viden rob od elastike, pa spet ne nosim spuščenih 🤦‍♀️. Meni je lepa frizura, vendar pač zahteva vzdrževanje in tudi redne popravke pri frizerju.
Default avatar
Zdaj pa nisem več prepričana, če je to prava frizura zame :)

Jaz bi tako, da mi ni treba ekstra delat z njo, samo operem in lahko grem :)
Aja, pa da so lahko spuščeni in po potrebi tudi v čopu, da ne rabim tisoč špangic, ko grem kosilo kuhat.
Default avatar
in sem v dvomih je napisal/a:
😊 Saj glede dolžine je praktična. Suhi so hitro, grejo v čop. Vse kar hočem povedati je, da meni sami od sebe ne stojijo takole, ampak rabim za to krtačo. Večinoma imam zato spete, ker se mi ne da ukvarjati z njimi 🤭. Če imaš gladke, ravne, močne lase, je možno, da bodo sami od sebe odlično stali 😉.
Default avatar
To je top frizura za raven las.
Če imaš kodre, bo izgled kljub enakemu striženju popolnoma drugačen.
Default avatar
Meni je frizerka rekla, da lasem, kot so moji, rečejo "naravni".
Niso skodrani, niso pa tudi čisto ravni - konice se obračajo na vse strani.
Moji lasje so sicer srednje gostote in srednje debeline. Jezijo pa tisti mali laski, ki štrlijo po celi glavi ven iz las. Če bi jih kodrala, kodri lepo primejo, a tudi hitro spustijo. Likanje tudi lepo prime.
Samo meni se s tem ne ljubi ukvarjat :)
Default avatar
Jaz imam take lase. Kao ravne, a se mi nekako vijejo, sploh zadaj. Imam pa tudi takšno frizuro, no kdaj malo daljšo, kdaj malo krajšo, kdaj malo manj visoko zadaj ipd. Variacije takšnega paža nosim že dolgo časa. Moji lasje so sicer dokaj gosti in debeli.

Ne uporabljam likalnika in podobnega. Debele okrogle krtače ne znam uporabljati. Jaz si lase posušim s fenom, vsaj na koncu (vedno si jih moram, sicer me zebe v glavo, pa tudi zaradi oblike), ob tem uporabim čisto navadno krtačo, s katero si jih nekako oblikujem. Nikakor niso tako lepi kot na sliki, ampak to je najdlje, kolikor se meni da ukvarjati s frizuro:) Tudi če se vijejo ven ali desno ali levo, ali seveda vsak pramen malo v svojo smer, ni tako kritično. Bistveno je, da si jih na koncu malo poravnam s krtačo, pa s tem mislim navadno krtačo. Torej iz mojih izkušenj je ta frizura res enostavna za vzdrževanje, če nočeš imeti nujno perfektno.

Sicer imam barvane in tudi beljene lase, tako da uporabim šampon in balzam ali masko. Trenutno poskušam z bolj kvalitetnimi stvarmi. Če balzama ne bi, potem bi znalo biti gnezdo na glavi zaradi blanža:)
Default avatar
tole mi je bilo pa zanimivo prebrati. potem moja ideja take frizure mogoče le ni tako zgrešena.
zdaj moram pa samo še dobrega frizerja najti. :)
Default avatar
Sem se odločila, da bom šla s to sliko k frizerju - samo kam?
Iščem v Mariboru oz. okolici vse do Slovenske Bistrice.
Če imete kje res dobre izkušnje, priporočajte prosim.
Default avatar
Imam debele in ravne lase, tako da mi taka frizura stoji brez posebnega oblikovanja. Je malo dela z njo, na koncu sušenja se samo počešem in je to to. V službi v pisarni pa me moti, ker stalno gledam v comp in me lasje motijo, posledično imam stalno spete ali za ušesi. Vsake x let se tako postrižem, pa kmalu naveličam. Je strižena tako, da so zadaj lasje krajši kot spredaj, pri krajši verziji tudi stopničasto, da lep volumen naredi zadaj. Dolžine so različne, imaš možnost sprednje in stranske lase speti v čop, zadnji pa so prekratki za v čop. Po želji. Je pa luštna frizura za menjat prečo;)

Slika
Default avatar
kako to misliš, za menjat prečo?
Default avatar
kako to misliš je napisal/a:
Prečo imaš lahko stransko (levo, desno) ali na sredini, ker je tako dobro zasnovana frizura, da se lahko menja. Manj kot prestavljaš prečo, manjša je razlika, ko pa se naveličaš frizure, pa prestaviš na drugo stran in je spet malo drugače - enim je to všeč, spet drugim ne. Sama sem to počela, ker sem se frizure hitro naveličala, pa z menjavo še malo na volumnu dobiš.

Če pa imaš težke lase, te zna pa taka frizura še malo postarati: ti obraz dol potegne, če se ti lasje "primejo" obraza. Takrat boš pa rabila sredstva za volumen in krtačo in kar nekaj vloženega časa, da lase malo dvigneš.

Je pa tudi res, da je taka frizura nadvse hvaležna za kasnejše striženje: malo drugače postrižeš na konicah in je že drugačna frizura;)
Default avatar
iščem frizerja je napisal/a:
Pred leti je mene ena frizerka tako strigla v City Centru v Mariboru. Frizerstvo Irena.
Frizerki je bilo ime Janja. Super frizerka. Samo mi je nekaj govorila, da bi želela delati bolj doma. V Slovenski Bistrici. Na žalost sem izgubila kontakt z njo, ker ne hodim več v Maribor.
Ostrigla je pa tako, da sem lase samo umila in posušila in je bila super frizura. Brez dela. Ta je res mojstrica.
Default avatar
Zdi se mi , da je dandanes ob poplavi frezerstev , težko najti dobrega frizerja. Mene odvrne že to, da mi hoče takoj oprati las in las prej sploh ne pogleda. Na suhih se vidi , kako stojijo , kakšni so... Pa tudi to je pogosto , da v salonu izgleda super doma pa po prvem pranju katastrofa.
Default avatar
Jaz imam rahlo valovite oz. skodrane lase in nosim takšnega paža. Meni mora lase tudi precej stanjšat. Za moje lase je to wash & go varianta, nobenega dela ni z njimi. Prečo imam na sredini.
Če ti ven štrlijo frišni laski, imaš verjetno rahlo suhe lase, zato moraš obvezno uporabljati balzam in še po umivanju vosek/olje - seveda ne preveč. Za doma si dam špangice, da me ne motijo.
Je pa treba kar pogosto k frizerju, da frizura obdrži obliko, na dva meseca je že kar nujno.

Moderatorji

Anja Cajhen
AnjaCajhen
Laura Sardinšek , mag. kozm., dipl. m. s.
Laura Sardinšek