Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Anja CajhenLaura Sardinšek, mag. kozm., dipl. m. s.

Ženske z dolgimi nohti, ali sploh kaj delate?

Default avatar
dolgonohtka je napisal/a:
Kako pa tipkaš na POS terminal v štacuni, ko potegneš plačilno kartico? Moraš na "flat" prste nastavljat?
Default avatar
dolgonohtka je napisal/a:
Kako pa tipkaš na POS terminal v štacuni, ko potegneš plačilno kartico? Moraš na "flat" prste nastavljat?
Default avatar
guccigirl je napisal/a:
Za izdelavo nohtov ne rabiš imeti kozmetične šole. Pa bi bilo nujno potrebno, če mene vprašaš. Lahko pa samoiniciativno (in samoplačniško) delaš izpite, povezane s sestavo in zdravjem nohtov, manikire, itd ...

Zato razumem, da mi je ena napisala, da sem “ekspresno priučena”. Ker je takih res veliko. Samo se je pri meni pač zmotila, ker sem sama tip, ki se poglobi in izuči, zato sem samoiniciativno investirala res veliko v izobraževanja in certifikate.

Sem pač hotela razumet in znat vse (kako res ekstra zmodelirat noht, da je maksimalno tanek, pa vseeno ne poči - to je pravo mojstrstvo, ko spoznaš ta svet), pa do strukture kože, sestave nohta, obnohtne kožice, bolezni, tehnologij ... vedno me je noro fasciniralo kako lahko z gelom (ali akrilom) ljudem pomagaš pri rešitvi težav, zaradi katerih jih je recimo sram, npr rekonstrukcija poškodovanega nohta: https://lasvegasmedipedi.com/wp-content ... t_31-2.jpg, sanacija pogriženih nohtov, ipd.

In ja, za izdelavo vrhunskih, tankih, obstojnih nohtov, pravih odtenkov posteljice (kot plomba recimo), obvladovanje tehnik, brezkompromisno higieno, hitrost in še in še in še, je potrebnega ogromno znanja in prakse. Nešteto vloženih ur v izpopolnjevanja. Pa tudi talenta in občutka za estetiko, potrpežljivosti in ekstra natančnosti. Pa investicija v vrhunske materiale. V ljubljani so samo ene tri, ki bi jim zaupala svoje nohte :)
Default avatar
pošten odgovor prosim je napisal/a:
Pogosto “trkajo” na knofe, torej pritisnejo s členkom. Ali pa ja, uporabijo blazinico v flat poziciji.

Najhuje so zadrge ali pobiranje kovancev. Če želite kakšni dolgonohtki nagajat, ji dajte kovance na gladko podlago :))) tiste takul se znajo same sebi nasmejat.
Default avatar
pošten odgovor prosim je napisal/a:
Da potešim tvojo radovednost: izključno sem na gotovini, ker sem ful šparovna.

Moderatorji

Anja Cajhen
AnjaCajhen
Laura Sardinšek , mag. kozm., dipl. m. s.
Laura Sardinšek